0ReiS0
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 92
Evet arkadaşlar Bakalım SDN de Kaç Kisi askerlik Yapmış
Yaptım?
Yapcam?
Okuyorum?
Yapmıyorum?
Evet arkadaşlar Bakalım SDN de Kaç Kisi askerlik Yapmış
Türkçe yazanlar için hatırlatmalar; cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter. Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar. "gelcem, gitcem, gidiyom" denmez "geleceğim, gideceğim, gidiyorum" denir. "Herkez" denmez "herkes" denir. "Yaaaa" çok laubali bir sözdür. "bU şEkiLDE" yazmak sadece okuyanı yorar. "Yanlız" değil "Yalnız" denir. "ğ" harfi "g" şeklinde yazılamaz. "Bende, sende" denmez, "Ben de, sen de" denir. "Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır. "Geldimi?" yazılmaz "Geldi mi?" yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. "OKmi?" değil, "Tamam mı?" denir. "ahmet, belgin, duru" denmez. "Ahmet, Belgin, Duru" denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır. "ki" eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, iyelik eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır. "v" yerine "w" yazılmaz... Yani Türkçe, Türkçe yazılır. MSN Türkçesi'yle değil.
Orda bi şeçenek eksik "Yapmaktayım"
Ben gibi![]()
Sayın arkadaşım, lütfen iletinizi Türkçe kullanarak tekrar düzenler misiniz? Bu dilin Türkçe olma ihtimali yok ve ankette her şıkta soru sormuyorsanız soru işareti (?) kullanmanıza gerek yok. Hemen başka bir alıntı yaparak birkaç uyarıda bulunmak istiyorum.
Amacım dikkat çekmek ya da sizi eleştirmek değil sadece biraz daha dikkat etmenizi rica etmektir. Kırılmayın, lütfen.
Sayın arkadaşım, lütfen iletinizi Türkçe kullanarak tekrar düzenler misiniz? Bu dilin Türkçe olma ihtimali yok ve ankette her şıkta soru sormuyorsanız soru işareti (?) kullanmanıza gerek yok. Hemen başka bir alıntı yaparak birkaç uyarıda bulunmak istiyorum.
Amacım dikkat çekmek ya da sizi eleştirmek değil sadece biraz daha dikkat etmenizi rica etmektir. Kırılmayın, lütfen.
Düzeltmeyi beklemekteyiz .
Çorluda yapmıştım 2 sene oldu geleli Gıcık bir yazıcıydım
![]()
317 Kısa dönem İstanbul/Hasdal de yaptım. Tayyib Erdoğan ve Üzeyir Garihin katili de ayı yerde askerlik yapmış(Bu katil yüzünden ev iznine çıkmak yasaktı çünki Üzeyir Garihi çarşı iznindeyken öldürmüş). Neyse okuyan arkadaşlara tavsiyem iş hayatına atılmadan askerliğinizi yapın sonra sıkıntıoluyor. Bir işde ayar tutturuyorsunuz sonra düzenimi kurdum diyip askere gidiyorsunuz askerden gelince birde bakıyorsunuzki hafızanızın %90 gitmiş ve yeni içe başlayan bir çaylak gibi ortada kalıyorsunuz tavsiyem hemen yapın askerliği. Akere gidincede oradaki şahısların uygulaması ile vatan milet sevgisini birbirine karıştırmayın.