Buzdolabı Önerisi

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Merhaba; evimize alacağımız buzdolabı için tavsiye almak istiyorum. Akşam cır cır böceği gibi ötmeya başladı yine. Daha önceden de aynı böceği evimize getiren Arçelik marka buzdolabımızın yaklaşık olarak 4 ay önce Kompresör'ü değişti, şuan Kompresör garantide olmasına rağmen değiştirmek istiyorum. Evde çocuğum olduğundan dolayı sütleri sürekli olarak soğuk tutmamız gerekiyor. Geçen arıza yaptığında tam olarak bir çöp poşeti süt atmak zorunda kaldık. Tekrar aynı senaryo ile karşılaşmak istemiyorum.

Şuan için baktığım marka Samsumg bakıyorum, ancak tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım.

Teşekkürler.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
bence bosch marka ürünlere de bakın derim..

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Nofrost buz dolapları çatır çutur sesler çıkarabilir bunu gündüz fark edemezsin ama gece sessizlikte duyabilirsin, evimdeki tüm beyaz eşya bosh bozulsa yine bosh alırım.

excell38660

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Bosch kaliteli ama dikkat et servisden gelenler yanıltmasın buzdolabının kutusu senin yanında açılsın.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Bosch güzel ürün, ancak biraz tuzlu sanırım. Bulunduğum şehir Edirne gibi bir yerde Bosch ürünlerinin teknik servisi doğru düzgün yok diye biliyorum. Beyaz eşya olunca biliyorsunuz ki servis daha önemli duruma düşüyor. Önemli olan servis yüzü görmemek ama elektronik cihazlar biraz şansa kalıyor..

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Bosch güzel ürün, ancak biraz tuzlu sanırım. Bulunduğum şehir Edirne gibi bir yerde Bosch ürünlerinin teknik servisi doğru düzgün yok diye biliyorum. Beyaz eşya olunca biliyorsunuz ki servis daha önemli duruma düşüyor. Önemli olan servis yüzü görmemek ama elektronik cihazlar biraz şansa kalıyor..
Yetkili teknik servis mutlaka 20km çapında vardır önemli olan çok servis olması değil, 1 tane bile teknik servis varsa yeterli zaten çok olunca hepsi gelmiyor yine en yakın olan geliyor.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352

Bosh servisi var ve çok ilgililer. Benim evde de ürünler bosh marka ve kurulum için geldiklerinde en ince detayına kadar brifing veriyorlar. Ve işin güzel tarafı henüz servislik bir durum olmadı. :)

Bende şundan var öneririm.

MCSA00681459_E4716_KGE58DL30N_333803_def.jpg

Bosch Ev Aletleri | Ürün Detay

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
NoFrost altta olmasının bir cezbedici olayı nedir?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
NoFrost altta olmasının bir cezbedici olayı nedir?

Çünkü pek kullanılan bir bölme değil. İçine atarsın zamanı gelince çıkarıp yersin. Boy ve göz hizasında gündelik kullanılacak bölmelerin olması daha kullanışlı.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
NoFrost fazla kullanıyoruz bu aralar. Çocuğun sütleri sürekli NoFrost'ta duruyor.
Mantıklı aslında altta olması, ancak konacak yer bakımından sıkıntı yaşarmıyım. Arkası sürekli kapalı. Mutfak dolabından doalyı.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Alttaki bölme derin dondurucu. Süt saklanır mı bilemem. Almadan önce bir bosh bayiine gidip gözünle gör derim. Detaylı incele. Daha sonra niyetine girersen fiyatını en uygun gördüğün yerden aynı modeli alırsın.
Bu arada bu dolap no-frost değil, low-frost. (çok farkı bilmiyorum ama yeni bir model)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu arada sapsız model tercih etmeni öneririm. Çünkü hangi dolap olursa olsun, zamanla saplar gevşeyip oynamaya başlıyor.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Şimdi o zaman LowFrost ve NoFrost arasında ki farkları öğrenmek gerekiyor. :)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
NoFrost fazla kullanıyoruz bu aralar. Çocuğun sütleri sürekli NoFrost'ta duruyor.
Mantıklı aslında altta olması, ancak konacak yer bakımından sıkıntı yaşarmıyım. Arkası sürekli kapalı. Mutfak dolabından doalyı.
Nofost gözünde süt saklanmaz orası -18 derece dir, Bosh dolaplarda alt ve üst bölme sıcaklıkları ayrı ayrı ayarlanabiliyor normal bölüm +6 ile +12 arasında ayarı var diye biliyorum

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Süt saklıyoruz arkadaşım, anne sütü dondurulduğunda 3 ay çözmediğin takdirde kullanabiliyorsunuz.
3 ay dolmadan buzdolabı kısmına alınarak çözüldüğünde kullanılabilir. :thumbup1:

Sanırım ben Bosch'a gideceğim öğlenden sonra. :) Araştırmak için.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
[MENTION=78560]Kör Cerrah[/MENTION] umarım istediğin gibi bir buzdolabı almışsındır, markası ne olursa olsun hayırlı olsun sorunsuzca senelerce kullan inşallah.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Akşam biraz gezdim. Bosch ve Siemens üzerinde yoğunlaştım. Ancak Siemens alma ihtimalim daha yüksek gibi. Doğru düzgün bir buzdolabı A++ 3.000 ₺ ve üzeri.

yeni_raki

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bende Edirne'de yaşıyorum, buzdolabım da bosh. Yaklaşık 6 sene evvel evlenirken aldım, modelini bilmiyorum, inox dijital ekranlı dondurucusu altta olan modeli. Buzdolabımı beğeniyorum, servislik bir durum olmadı, geldiler kurdular ondan sonra bir daha görmedim, hee şimdiki aklım olsaydı Profilo alırdım, servisini tanıyorum, annemdeki profilo ve 10 senedir taş gibi bir şey olmadan kullanıyor, fiyat/performans olarak profilo öneririm, ama Edirne'den alman biraz zor netten gönül rahatlığı ile alabillirsin (anneminkini hepsiburada'dan almıştık), illa bosh olsun diyorsan ben memnunum

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Bende Edirne'de yaşıyorum, buzdolabım da bosh. Yaklaşık 6 sene evvel evlenirken aldım, modelini bilmiyorum, inox dijital ekranlı dondurucusu altta olan modeli. Buzdolabımı beğeniyorum, servislik bir durum olmadı, geldiler kurdular ondan sonra bir daha görmedim, hee şimdiki aklım olsaydı Profilo alırdım, servisini tanıyorum, annemdeki profilo ve 10 senedir taş gibi bir şey olmadan kullanıyor, fiyat/performans olarak profilo öneririm, ama Edirne'den alman biraz zor netten gönül rahatlığı ile alabillirsin (anneminkini hepsiburada'dan almıştık), illa bosh olsun diyorsan ben memnunum
Profilo ve Bosh servisleri aynı hatta bu ikisininde aynı fabrikadan çıktığını duydum.

yeni_raki

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bosh simens aynı diye biliyorum profiloda olabilir ben sorun yaşamadım hiç bosh'tan şimdi aklım olsa profilo alırdım (daha uygun diye)

aysglak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Siz siz olun sakın samsung marka buzdolabı almayın!!

Mağdur ediliyorsunuz!!
Samsung rf-67vbn1/xtr gardırop tipi buzdolabı satın aldım.
Garanti süresince aynı sorundan dolayı 4-5 kez servis geldi. Garanti süresi
bitti sorun devam ediyor. Firma aynı ürünü temin edemiyor ve üst modeller için
değişim ücreti istiyor. Sorun çözümlü yaklaşmak yerine satış odaklı bir
yaklaşım. Bir daha bu firmadan ürün almak mı asla!

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Siz siz olun sakın samsung marka buzdolabı almayın..

Bu kadar manidar olur, bu konuyu unutmuştum geçen buzdolabı yine teklemeye başladı, değiştirsem mi karar veremedim derken.. :D

lotusadana

Doçent
Reaksiyon puanı
220
Buzdolabında tek tercih siemans, bosch grubu olmalı. Başka tercihlere yönelmeyin. Hele samsung gibi maceralara hiç germeyin. Ayrıntıyı diğer msj yazdım

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Arçelik varken gevura para vermeyin paralar mermi,bomba olarak geri döner sonra...

yucesezar

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinası'nı arçelik'den alın bi 10 sene servis görmeden çalışır TV konusu'nda Samsung, lg ve philips öneririm. Model konusunda birşey diyemem gidip bakmanız ev büyüklüğü ve ihtiyaçlarınıza göre seçmeniz daha doğru olur.