- Konuyu başlatan
Mustafa gezgin
Öğrenci
senin mantıkla telefon alınmaz D:iPhone'u seçmek için nedenler:
Samsung, yazılım ve destek konusunda çürük bir firma, Apple ise yazılım konusunda hataları olsa da desteği daha iyi bir firma.
Samsung'u düşürür kırarsın, cebinden ödersin. iPhone'u düşürür kırarsın, garanti karşılar. (yürürlüğe girdi mi? tam bilmiyorum)
Telefonu değiştirmek istediğinde satmayı düşünürsen, Samsung'da epey zarar edersin. iPhone'da daha az zarar edersin.
Samsung'un arayüzünde daha çok hata ile karşılaşabilirsin.
Samsung seçmek için nedenler:
İşletim sistemi daha özgürdür. Özellikle dosya sistemi işinizi fazlasıyla kolaylaştırır.
OTG teknolojisinden daha ucuza ve kolay yararlanabilirsiniz.
Hafızanızı arttırabilirsiniz.
Uygulama yükleme konusunda daha özgürsünüz.
Arayüzü, daha işlevsel ve kişiselleştirilebilirdir.
Finansal olarak iPhone, kullanım olarak Samsung diyebiliriz. Ancak mantıksal olarak sorduğunuz bu iki modeli de tavsiye etmem. Bana göre hiçbir telefon 2000TL üzerini haketmiyor. Fiyata baktığımızda ikisi de bana göre alınmaz. 2000TL altında telefonlara bakılabilir.
İlle de Samsung derseniz 1800TL'ye Note 4 alabilirsiniz. Gayet güzeldir. En az 1 yıl rahatça kullanılır. Seneye de 1 üst modeli yine aynı fiyata alınabilir. Teknolojiyi hep en yenisi ile takip etmek mantıksızdır. Çünkü geçen yılın cihazları şuanda bile tüm işlerinizi görebilecek düzeydedir. Zaten hep bu yenisini alma dürtüsü yüzünden fiyatlar 3000 üzerine çıkmıştır. Kendi cebini bile bile soydurmak akıl işi değildir.