Iphone 6s plus 128gb mı samsung s7 edge 32 gb mı ?

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
herkesin azında iosda herşey paralı lafı var bu yüzdenmi uygulamalr kıstlı falan dıyolar ? sen hangı telefonu kullanıyosun
Note 5 kullaniyorum
Cunku kamerasi ekrani tasarimi daha iyi bunu kimse reddedemez
Tema destegi ile keyfime gore tema değistiriyorum
Arayuz daha islevsel

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Soyle ifade ediyim.

* Ios isletim sistemi daha uygulamaya bagli, daha basit, daha temek isler odakli, daha stabil calisan bir isletim sistemi.

* Android isletim sistemk kendi dosya sistemi oldugu icin ve siz bu dosyalara erisebildiginiz icin daha bilgisayar gibi bir isletim sistemi. Tamamen uygulamalara bagli degilsiniz. Biraz daha ozgur bir yapiya sahip. Mesela klavyeyi begenmezseniz daha kolay daha basit bir sekilde sisteme mudahale edebilir istediginiz bir kalvye yapma imkanina sahipsiniz. Daha yetenekli bir isletim sistemi. Fakat daha cok ram'e ihtiyac duyar.

Ben ios sisteminin stabilitesini begeniyorum ama android daha yetenekli bir sistem oldugu icin onu tercih ediyorum. Ayrica anadroid cihazlari daha iyi ekran ve kamera performansi sunmasida bu tercih icin bir sebep oluyor cogu zaman.
Ben seni ios kullaniyor saniyordum

hasanalicelen

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Bence biraz bekle 2 gün sonra samsungun fiyatı yarı yarıya düşer paranıza yazık

hasanalicelen

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Sözün gelişi 2 gün dedim yani az bir Zaman sonra fiyatları inmeye başlar

hasanalicelen

Asistan
Reaksiyon puanı
55
En hızlı fiyatı düşen cihaz Samsung oluyor genelde neyse hayırlısı kendi bileceğiniz iş tabiki

hasanalicelen

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Şu an s6 ikinci el fiyatlarına bakarsanız birde iPhone'unun ikinci el fiyatlarına bakarsanız dediğimi anlarsınız

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Yatirim yapmiyoruz git ciktigi andan itibaren kullanmaya basla bir telefonu 3 ay sonra alinca anlami yok ki sonucta yeni telefon kullaniyorsun ve sen bunu ilk bastan itibaren kullanmak istersin.
Fiyat konusuna gelince sen bu telefonu en kotu garantisi bitene kadar kullanmak isteyeceksindir zaten bir telin üzerinden 2 sene gecince ucuzlar. Birde teknoloji yatirin degildir.apple sadece insanlarda algi yaratmistir oooo deger dusmuyor diye:)
Degerinin dusmemesi apple in olmayan ekran kalitesi dar acili kamerasi icin verilen 3000 lirayi mantikli yapmaz.

hasanalicelen

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Siz kaliteyi anlayamamışsınız daha neyse kısır bir tartışmaya girmek istemem herkese hayırlı forumlar

hasanalicelen

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Paran varsa git al kardeş iki cihazı kıyas etmek kıyas-ı maalfarık yani farklı işletim sistemleri aynı cinsten değil ben android işletim sistemini oldum olası sevemedim siz seviyorsanız onu kullanırsınız ötekini seviyorsanız ötekini kullanırsınız
Ben yalnız Samsungun bir dezavantajından bahsetmek istedim. Neyse hayırlı forumlar

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
kısır bir tartışmayı acacak engin bilginle beni aydınlatıp doğru yola sokarmısın ?
3000 tl ustune ve hala 16 gb telefon satan
Kamera ekranda ustun bir yani olmayan
Isletim sistemi islevsellik kazandikca kasmalari artan bir platformun en pahali telefon olmaya hakki yok arkadasim
Iyi algi yaratimi her zaman iyi para getirir
Ticaretin kurali budur.
En iyisi olmayin en iyi oldugunuza herkesi inandirin mantigidir.

Mustafa gezgin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Paran varsa git al kardeş iki cihazı kıyas etmek kıyas-ı maalfarık yani farklı işletim sistemleri aynı cinsten değil ben android işletim sistemini oldum olası sevemedim siz seviyorsanız onu kullanırsınız ötekini seviyorsanız ötekini kullanırsınız
Ben yalnız Samsungun bir dezavantajından bahsetmek istedim. Neyse hayırlı forumlar
sanada hayırlı forumlar :D

hasanalicelen

Asistan
Reaksiyon puanı
55
3000 tl ustune ve hala 16 gb telefon satan
Kamera ekranda ustun bir yani olmayan
Isletim sistemi islevsellik kazandikca kasmalari artan bir platformun en pahali telefon olmaya hakki yok arkadasim
Iyi algi yaratimi her zaman iyi para getirir
Ticaretin kurali budur.
En iyisi olmayin en iyi oldugunuza herkesi inandirin mantigidir.
Apple müşterilerine sunduğu hizmeti Samsung 30 yıl sonra herhalde ancak sunabilir
Parmak izi çıkarıyor Samsung taklit ediyor
Plastik kasadan metal kasaya ancak geçti
Pili çıkarılmayan telefon yapmaya başladı
Geçen sefer hafıza kartı desteğinide kaldırmıştı ama yemedi
Acaba nereden esinleniyor birtürlü anlayamadım
Bu defa Nasıl 3d touchu koymadı şaşırdım doğrusu

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Apple müşterilerine sunduğu hizmeti Samsung 30 yıl sonra herhalde ancak sunabilir
Parmak izi çıkarıyor Samsung taklit ediyor
Plastik kasadan metal kasaya ancak geçti
Pili çıkarılmayan telefon yapmaya başladı
Geçen sefer hafıza kartı desteğinide kaldırmıştı ama yemedi
Acaba nereden esinleniyor birtürlü anlayamadım
Bu defa Nasıl 3d touchu koymadı şaşırdım doğrusu
Hahaha :)) o guc butonunu sag tarafa alan bendim dimi ekrani ikiye bolme
Kalem cikartti birde:)
Samsung musteri hizmetlerine 2 kere isim dustu ikisinde de 5 dakikada isim halloldu:)
3d touch dimi cok gereksiz ozelligi olaganustu tanitmak basaridir iste.
Dedigim gibi en iyisi olma en iyi olduguna inandir.
Musteri hizmetleri yeni telefon vermesini seviyorsunuz ancak adamlarda parca yok
Apple belli sayida telefon cikartiyor.
Ve bu yuzden bir hata olunca degistiriyor
Samsung ise parca ureticisi islemciye kadar fazla parça bulunduruyorlar bu yuzden tamir ediyorlar anladin:) hani apple musteriyi sevdiginden degil uretim yapisi bu.
Ekrani ondan islemciyi buna kamerayi sundan yaptirinca ek parcan fazla olmuyor.

hasanalicelen

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Hahaha :)) o guc butonunu sag tarafa alan bendim dimi ekrani ikiye bolme
Kalem cikartti birde:)
Samsung musteri hizmetlerine 2 kere isim dustu ikisinde de 5 dakikada isim halloldu:)
3d touch dimi cok gereksiz ozelligi olaganustu tanitmak basaridir iste.
Dedigim gibi en iyisi olma en iyi olduguna inandir.
Musteri hizmetleri yeni telefon vermesini seviyorsunuz ancak adamlarda parca yok
Apple belli sayida telefon cikartiyor.
Ve bu yuzden bir hata olunca degistiriyor
Samsung ise parca ureticisi islemciye kadar fazla parça bulunduruyorlar bu yuzden tamir ediyorlar anladin:) hani apple musteriyi sevdiginden degil uretim yapisi bu.
Ekrani ondan islemciyi buna kamerayi sundan yaptirinca ek parcan fazla olmuyor.
Apple çıkarmasa halen tuşlu telefon kullanıyordun ya neyse sen öyle biz böyle mutluyuz. Hayırlı forumlar ve geceler

KİNG10UR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Beyler s6 işk çıktıgında 2500 tlydi şimdi 1700 tl 8 ay =800 tl bence not serisini bekle onlar daha seyrek telefon çıkarttıgı için onu kullanırsın

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Apple çıkarmasa halen tuşlu telefon kullanıyordun ya neyse sen öyle biz böyle mutluyuz. Hayırlı forumlar ve geceler
Graham bell telefonu bulmasaydi sende telefon kullanmiyordun derim o dedigin sey cok sacma:) giderse gider o
Motorola nokia samsung cep telefonunun yaratıcısı olmasaydi apple olmazdi diyelim o zaman:) neyse aynen herkes kullandigi ile memnun iyi forumlar

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
iPhone'u seçmek için nedenler:

Samsung, yazılım ve destek konusunda çürük bir firma, Apple ise yazılım konusunda hataları olsa da desteği daha iyi bir firma.
Samsung'u düşürür kırarsın, cebinden ödersin. iPhone'u düşürür kırarsın, garanti karşılar. (yürürlüğe girdi mi? tam bilmiyorum)
Telefonu değiştirmek istediğinde satmayı düşünürsen, Samsung'da epey zarar edersin. iPhone'da daha az zarar edersin.
Samsung'un arayüzünde daha çok hata ile karşılaşabilirsin.

Samsung seçmek için nedenler:

İşletim sistemi daha özgürdür. Özellikle dosya sistemi işinizi fazlasıyla kolaylaştırır.
OTG teknolojisinden daha ucuza ve kolay yararlanabilirsiniz.
Hafızanızı arttırabilirsiniz.
Uygulama yükleme konusunda daha özgürsünüz.
Arayüzü, daha işlevsel ve kişiselleştirilebilirdir.

Finansal olarak iPhone, kullanım olarak Samsung diyebiliriz. Ancak mantıksal olarak sorduğunuz bu iki modeli de tavsiye etmem. Bana göre hiçbir telefon 2000TL üzerini haketmiyor. Fiyata baktığımızda ikisi de bana göre alınmaz. 2000TL altında telefonlara bakılabilir.

İlle de Samsung derseniz 1800TL'ye Note 4 alabilirsiniz. Gayet güzeldir. En az 1 yıl rahatça kullanılır. Seneye de 1 üst modeli yine aynı fiyata alınabilir. Teknolojiyi hep en yenisi ile takip etmek mantıksızdır. Çünkü geçen yılın cihazları şuanda bile tüm işlerinizi görebilecek düzeydedir. Zaten hep bu yenisini alma dürtüsü yüzünden fiyatlar 3000 üzerine çıkmıştır. Kendi cebini bile bile soydurmak akıl işi değildir.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
iPhone'u seçmek için nedenler:

Samsung, yazılım ve destek konusunda çürük bir firma, Apple ise yazılım konusunda hataları olsa da desteği daha iyi bir firma.
Samsung'u düşürür kırarsın, cebinden ödersin. iPhone'u düşürür kırarsın, garanti karşılar. (yürürlüğe girdi mi? tam bilmiyorum)
Telefonu değiştirmek istediğinde satmayı düşünürsen, Samsung'da epey zarar edersin. iPhone'da daha az zarar edersin.
Samsung'un arayüzünde daha çok hata ile karşılaşabilirsin.

Samsung seçmek için nedenler:

İşletim sistemi daha özgürdür. Özellikle dosya sistemi işinizi fazlasıyla kolaylaştırır.
OTG teknolojisinden daha ucuza ve kolay yararlanabilirsiniz.
Hafızanızı arttırabilirsiniz.
Uygulama yükleme konusunda daha özgürsünüz.
Arayüzü, daha işlevsel ve kişiselleştirilebilirdir.

Finansal olarak iPhone, kullanım olarak Samsung diyebiliriz. Ancak mantıksal olarak sorduğunuz bu iki modeli de tavsiye etmem. Bana göre hiçbir telefon 2000TL üzerini haketmiyor. Fiyata baktığımızda ikisi de bana göre alınmaz. 2000TL altında telefonlara bakılabilir.

İlle de Samsung derseniz 1800TL'ye Note 4 alabilirsiniz. Gayet güzeldir. En az 1 yıl rahatça kullanılır. Seneye de 1 üst modeli yine aynı fiyata alınabilir. Teknolojiyi hep en yenisi ile takip etmek mantıksızdır. Çünkü geçen yılın cihazları şuanda bile tüm işlerinizi görebilecek düzeydedir. Zaten hep bu yenisini alma dürtüsü yüzünden fiyatlar 3000 üzerine çıkmıştır. Kendi cebini bile bile soydurmak akıl işi değildir.
Birde ekleme yapalim kamera ve ekran kalitesi olarakta samsung daha iyidir:)