Hangi Telefonu Almalıyım ?

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Yeni telefon almak istiyorum. Bir kaç telefon arasında kaldım aslında. Sizce hangisini almalıyım ?
Samsung Note 4
Samsung S6
LG G4
Sony Z3
Sony Z5C
Samsung A7
Daha çok oyun oynarım, arada sosyal medyada falan takılırım, kamerası da çok önemli değil ama arada manzara resmi filan çekerim.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

Baya cihaz dusunuyomussunuz :)

Beklentilerinizi goz onune alarak performanslarini en iyiden en kotuye dogru siralayim;

Oyun oynarim demissiniz;
Sony xperia z5c> samsung s6> samsung note 4> lg g4> sony xperia z3c> samsung a7

* sony xperia z5c 720p ekran ve sndrgn 810 kombinini kullandigi icin en iyi oyun performansini verir ama ekrani oyun icin kucuk. Bence s6 veya note 4 den birini alin oyun icin.

Sosyal medya icin burdaki butun cihazlar is gorur.

Kamera icin;

Samsung s6= lg g4> sony xperia z5c> samsung note4 > samsung a7> sony xperia z3c.

* Ozetle ben bu cihazlar icinden bir secim yapacak olsam samsung s6, samsung note 4, lg g4 cihazlarindan birini secerdim. Sony xperia z5c guzel bir urun ama kucuk ekranin oyun deneyimini kotu etkilicegini dusunuyorum.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Sağol yardımın için. Bende S6 düşünüyordum daha çok ama Samsung'un stabilitesinden korkuyordum. S6'da bir süre sonra kasma sorunu olmaz herhalde. Bir de Z3C değil Z3'ü düşünüyorum, sen karşılaştırma yaparken Z3C yazmışsın. Z3 ile G4'ü karşılaştıracak olsan hangisi daha iyi ?

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
S6'da, özellikle Samsung'da ve diğer Android telefonlarda yaşanan kasma olayı yok dimi ?

A

artisttr19

SDN Okuru
Kesinlikle açık ara farkla S6 almalısın! :D
Merhabalar ben htc desire 820 kullanıcısıyım. şuan vatanda galaxy a7 2016 ve note 4 fiyatlar aynı
ilk defa samsung almayı düşünüyorum.sürekli telefon değiştiremediğim için her konuda iyi bit telefon istiyorum gerek kamera gerek oyun gerek günlük kullanımda hangisini almalıyım.ikisi arasında kaldım.

bana yardımcı olur musunuz...

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Sağol yardımın için. Bende S6 düşünüyordum daha çok ama Samsung'un stabilitesinden korkuyordum. S6'da bir süre sonra kasma sorunu olmaz herhalde. Bir de Z3C değil Z3'ü düşünüyorum, sen karşılaştırma yaparken Z3C yazmışsın. Z3 ile G4'ü karşılaştıracak olsan hangisi daha iyi ?
Pardon dikkatimde kacmis :) ama siralama konusunda gene birsey degistirmez.

Z3 vs lg g4 yapacak olursak;

Islemci ve islem performansi: lg g4 snapdragon 808 kullandigi icin daha iyi.

Ekran: lg g4 kesinlikle daha iyi hatta lg g4 piyasanin en iyilerinden.

Batarya: sony xperia z3 kesinlikle daha iyi.

Kamera: lg g4 daha iyi. Hatta g4 piyasanin en iyileri icinde

Kasa malzeme kalitesi: sony xperia z3 daha iyi.

Ben sony xperia z3'u begenirim ama, lg g4 kesinlikle daha iyi bence. Bataryasi icin bi power bank alirim, bide kilif takarim saglam.olsun diye o ekran ve o kamera icin lg g4 daha iyi.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Note 4 derim performans olarak cok üstün a7 ye gore
Merhabalar ben htc desire 820 kullanıcısıyım. şuan vatanda galaxy a7 2016 ve note 4 fiyatlar aynı
ilk defa samsung almayı düşünüyorum.sürekli telefon değiştiremediğim için her konuda iyi bit telefon istiyorum gerek kamera gerek oyun gerek günlük kullanımda hangisini almalıyım.ikisi arasında kaldım.

bana yardımcı olur musunuz...

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
S7 için çıkış fiyatı belli mi ? S7 çıktıktan sonra S6'nın fiyatı ne kadar düşer ?

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Şimdi fark ettim de S6'da 2550 mAh batarya varmış. 2K ekranı da var, batarya pek sıkıntı çıkartmaz dimi ? Yani 1 günü rahat çıkarır mı ?

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Şimdi fark ettim de S6'da 2550 mAh batarya varmış. 2K ekranı da var, batarya pek sıkıntı çıkartmaz dimi ? Yani 1 günü rahat çıkarır mı ?
Kullanima gore degisir bunu s6 kullananlar kulubune sorabilirsin kac saat ekran suresi aldiklarini

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Tavsiyelerinizle S6 almayı düşünüyordum fakat UKT videosunu izledim şimdi ve o videodan sonra tekrar kafam karıştı :( Çünkü 1 aylık deneyimlerini söylüyorlar videoda ve hâlâ kasmalar var diyorlar. Resim çektikten sonra resmi açarken bile gecikme oluyormuş. Batarya da kötüymüş. Ram tüketimi de çok fazlaymış. Çok ısınıyor dediler ama videoda 30-35 derece arasında fakat G4 40-42'ye kadar çıkıyor. G4 UKT videosunu da izledim. Orda da belirttikleri gibi tasarımını pek beğenmedim. S6 daha sade bir tasarıma sahip, G4'de ki kavis ele oturmasını sağlasa da masaya koyunca düz durmasını engelliyor ve arkadaşlarda da var G4 ve bir süre sonra ısınıyor telefon o yüzden pek istemiyorum onu. S6 UKT videosunun tarihi Mayıs 2015. Gelen güncellemelerle bu sorunlar aşıldı mı bilmiyorum ama hâlâ kararsızım hangi telefonu alacağım konusunda. Telefonu hemen almayacağım yaza alıcam o yüzden düşünmek için önümde çok uzun bir süre var.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Tavsiyelerinizle S6 almayı düşünüyordum fakat UKT videosunu izledim şimdi ve o videodan sonra tekrar kafam karıştı :( Çünkü 1 aylık deneyimlerini söylüyorlar videoda ve hâlâ kasmalar var diyorlar. Resim çektikten sonra resmi açarken bile gecikme oluyormuş. Batarya da kötüymüş. Ram tüketimi de çok fazlaymış. Çok ısınıyor dediler ama videoda 30-35 derece arasında fakat G4 40-42'ye kadar çıkıyor. G4 UKT videosunu da izledim. Orda da belirttikleri gibi tasarımını pek beğenmedim. S6 daha sade bir tasarıma sahip, G4'de ki kavis ele oturmasını sağlasa da masaya koyunca düz durmasını engelliyor ve arkadaşlarda da var G4 ve bir süre sonra ısınıyor telefon o yüzden pek istemiyorum onu. S6 UKT videosunun tarihi Mayıs 2015. Gelen güncellemelerle bu sorunlar aşıldı mı bilmiyorum ama hâlâ kararsızım hangi telefonu alacağım konusunda. Telefonu hemen almayacağım yaza alıcam o yüzden düşünmek için önümde çok uzun bir süre var.
Samsung s6 modelinin ram kullanimi note 4 ve note 5 modelinde oldugu gibi iyi degil. Ukt videosunda belirtilen kasmalarin, takilmalarin sebebide bu. Samsung s6, samsung note 4 de oldugu gini 3gb ram e sahip olunmasina ragmen ram kullaniminin yazilimsal bir konu oldugu icin s6 modelinde ram kullanimi note 4 kadar basarili degil. Yani o kasmalarin sebebi islemci degil ram kullanimi.

Batarya konusunda performansinin iyi olmadigini her konuda belirtiyoruz mumkun oldugunca.

Bu ram kullanimi konusunda lg g4 daha basarili. Ssung s6 modelinin ram kullanimi ve batarya performansini sevmediyseniz samsung note 4 dusunebilirsiniz. Onda bu tur sorunlar yok. Hemde islemcisini oyun performansi g4 e gore daha iyi.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Ukr
Tavsiyelerinizle S6 almayı düşünüyordum fakat UKT videosunu izledim şimdi ve o videodan sonra tekrar kafam karıştı :( Çünkü 1 aylık deneyimlerini söylüyorlar videoda ve hâlâ kasmalar var diyorlar. Resim çektikten sonra resmi açarken bile gecikme oluyormuş. Batarya da kötüymüş. Ram tüketimi de çok fazlaymış. Çok ısınıyor dediler ama videoda 30-35 derece arasında fakat G4 40-42'ye kadar çıkıyor. G4 UKT videosunu da izledim. Orda da belirttikleri gibi tasarımını pek beğenmedim. S6 daha sade bir tasarıma sahip, G4'de ki kavis ele oturmasını sağlasa da masaya koyunca düz durmasını engelliyor ve arkadaşlarda da var G4 ve bir süre sonra ısınıyor telefon o yüzden pek istemiyorum onu. S6 UKT videosunun tarihi Mayıs 2015. Gelen güncellemelerle bu sorunlar aşıldı mı bilmiyorum ama hâlâ kararsızım hangi telefonu alacağım konusunda. Telefonu hemen almayacağım yaza alıcam o yüzden düşünmek için önümde çok uzun bir süre var.[/QUOTE
O video 5.0 dayken oyleydi s6 sorunu degil android surum sorunuydu 5.1 aldiktan sonra duzeldi.

O video 5.0daykendi s6 sorunu degildi android 5.0 sorunuydu simdi 5.1 aldi cozuldu bunlar haberin olsun

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Samsung s6 modelinin ram kullanimi note 4 ve note 5 modelinde oldugu gibi iyi degil. Ukt videosunda belirtilen kasmalarin, takilmalarin sebebide bu. Samsung s6, samsung note 4 de oldugu gini 3gb ram e sahip olunmasina ragmen ram kullaniminin yazilimsal bir konu oldugu icin s6 modelinde ram kullanimi note 4 kadar basarili degil. Yani o kasmalarin sebebi islemci degil ram kullanimi.

Batarya konusunda performansinin iyi olmadigini her konuda belirtiyoruz mumkun oldugunca.

Bu ram kullanimi konusunda lg g4 daha basarili. Ssung s6 modelinin ram kullanimi ve batarya performansini sevmediyseniz samsung note 4 dusunebilirsiniz. Onda bu tur sorunlar yok. Hemde islemcisini oyun performansi g4 e gore daha iyi.
Ram tüketimi performansa da bataryaya da etkisi oluyor. O yüzden kararsız kaldım. Note 5'i de düşünebilirim. Yaza kadar fiyatı 2000 TL'nin altına düşer diye umuyorum. Note 4 ile Note 5 arasında da çok fazla fark var mı ?

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Ram tüketimi performansa da bataryaya da etkisi oluyor. O yüzden kararsız kaldım. Note 5'i de düşünebilirim. Yaza kadar fiyatı 2000 TL'nin altına düşer diye umuyorum. Note 4 ile Note 5 arasında da çok fazla fark var mı ?
5.0 sorunuydu diyorum dinlemiyorsun 5.1 de sorun yok bende de note 5 var %70 kullaniyor ram ama sorun yok 5.1 le gecti ram tuketimi sorunu

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
5.0 sorunuydu diyorum dinlemiyorsun 5.1 de sorun yok bende de note 5 var %70 kullaniyor ram ama sorun yok 5.1 le gecti ram tuketimi sorunu
Senin yazdığını görmemiştim daha doğrusu yazdığın mesaj sanırım Ukr'ydi sadece, sonradan düzenledin :) Bunlar sadece güncelleme ile düzelebilecek sorunlar mı ? Android 6 alırsa daha da iyileşme olasılığı vardır fakat Android 6 ile farklı sorunlar gelebilir mi ?

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Senin yazdığını görmemiştim daha doğrusu yazdığın mesaj sanırım Ukr'ydi sadece, sonradan düzenledin :) Bunlar sadece güncelleme ile düzelebilecek sorunlar mı ? Android 6 alırsa daha da iyileşme olasılığı vardır fakat Android 6 ile farklı sorunlar gelebilir mi ?
6 ile farkli sorunlar gelmez bizim arkadaslar note 5 6.0 romu kurdular hepsi memnundu hatta ram kullanimini daha da azaltmislar ornek vermek gerekirse ben rehberi acinca 44 mb ram yerken 6.0 17 mb dusmus yani arayuz hafifletilmis. Evet bu dedigim sorunlar yazilimsal oldugu icin 5.1 de duzeldi cunku telefonun fazla ram yemesi isletim sisteminden kaynaklidir gonul rahatligi ile alabilirsin.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Peki Note 5 ile S6 arasında sence hangisi daha iyi ? Ve hangi yönden daha iyi ? Bu arada kusura bakma sorduğum sorular için de hem pek bilgili değilim hem de tecrübeli değilim. Şu ana kadar kullandığım en iyi telefon Galaxy Ace olduğu için bu telefonlarla karşılaştıracak bir şey bulamıyorum. İnternetten forumlardan, videolardan gördüğüm kadarıyla telefonu incelemeye çalışıyorum.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Note 4 ile note 5 arasinda tabiki farklar mevcut.

Ekran: note 5 modelinde daha yeni nesil bir amoles ekran kullaniliyor. Note 4 e gore cozunurlul ayni ama renkler daha basarili note 5 modelinde.

Islemci: note 4 de exynos 5433, note 5 de exynos 7420 kullaniliyor. Exynos 7420 cok daha basarili bir islemci. Snapdragon 820 ve exynos 8890 cikana kadar en iyi islemci exynos 7420 idi. Farki oradan anlayin.

Ram: note 4 3gb, note 5 4gb. Android platformunda ne kadar cok ram o kadar iyi.

Batarya: note 4 un bataryasi 200 mah daha fazla ama kullanirken.cok bir fark yok. Birbirlerine yakin pil suresi veriyorlar.

Kasa malzeme kalitesi: bu konuda note 5 kesinlikle daha iyi.

Kamera: arka kamerada note 5 daha basarili ama note 4 ile arasinda cok az bir fark var. On kamerada note 5 daha basarili. Note 4 e gore on kamerada 2 puan fazla not alir.

Yaz aylarina dogru 2000 tl civarina iner. Eger aceleniz yoksa note 5 i dusunun.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Peki Note 5 ile S6 arasında sence hangisi daha iyi ? Ve hangi yönden daha iyi ? Bu arada kusura bakma sorduğum sorular için de hem pek bilgili değilim hem de tecrübeli değilim. Şu ana kadar kullandığım en iyi telefon Galaxy Ace olduğu için bu telefonlarla karşılaştıracak bir şey bulamıyorum. İnternetten forumlardan, videolardan gördüğüm kadarıyla telefonu incelemeye çalışıyorum.
S6 mi note 5 mi dersen note 5 s6 arasindaki fark 1 gb ram ve spen aliyorken en yukseginden al kurtul diyebilirim ancak fark bu kadar yani:)

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Ancak butceni zorlama sansin yoksa 1 gb ram ve spen icin degmez. Kendini zorlama s6 da seni 3 sene goturur

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Ancak butceni zorlama sansin yoksa 1 gb ram ve spen icin degmez. Kendini zorlama s6 da seni 3 sene goturur
Bütçe pek fark etmez yaza kadar belki de S6 1500-1600'e Note 5'de 1900-2000'e düşer. Pek sıkıntı yok ama S6'nın avantajları da var dezavantajları da var Note 5'e göre. S6'nın ekranı ve kamera çok iyi. G4'ün kamerası en iyi filan deniyor fakat ikisi arasında ki karşılaştırma videosunda yan yana konulduğunda S6'nın daha iyi olduğunu düşünüyorum. S6'nın bataryası ve Ram tüketimi beni düşündürüyor. 2550 mAh çok düşük bence. Note 5'in hem Ram tüketimi daha iyi hem de Ram'i de 1 GB fazla fakat Note 5'in 5,7'' boyutu da biraz düşündürüyor. Note 5'in daha yeni telefon olması da S6'da ki bazı sorunları direkt çözmüş olarak gelmesi de var. İkisinin de kendi arasında farklı noktalarda başarıları var. O yüzden biraz daha düşünücem, bir ara da elime alıp inceleme fırsatım da olur.

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Samsung'dan Note 4 veya Note 5 haricinde telefon alınmaz söyleyeyim de baştan. Sonradan canınız yanmasın.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Yeni telefon almak istiyorum. Bir kaç telefon arasında kaldım aslında. Sizce hangisini almalıyım ?
Samsung Note 4
Samsung S6
LG G4
Sony Z3
Sony Z5C
Samsung A7
Daha çok oyun oynarım, arada sosyal medyada falan takılırım, kamerası da çok önemli değil ama arada manzara resmi filan çekerim.
beklenti öncelikli olarak oyunsa z5c al derim pil de de gayet iyi....

MRYesilyurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung Note 4
Samsung S6
LG G4
Sony Z3
Sony Z5C
Samsung A7
Bu Yazdığın Telefonları Max 2 sene kasmadan Kullanabilirsin Note 4 Hariç Çıkalı 2 Sene Oldu Zaten Ben İlk Çıktığında Aldım Donanım Var Aşırı güçlü Ama Yazılım Berbat Sony e göre filan iyi ama rom atıp kullanabilirsin bende 910f var snapdragonlu cyanogenmod filan kuruyorum yani çok tartışmalıydı yok exynoslu daha güçlü filan diye arkadaşımda vardı karşılaştırdık daha hızlıydı note 4 kullanırken bi ara 5S geçti elime Önceden İphone 5 Kullanıyordum bu arada sonra epılı tekrar hatırladım dedim harbi telefon telefonmuş ona geçtim öyle kullandım 1 sene sıfır kasma bence iphone 5s le uygulama açma kullanma konusunda note 4 den s6 dan daha hızlı iş 4k ya filan gelirse bilemem ozaman donanım konuşur ama şuan 6S 64gb Space Kullanıyorum Efsane Kasa Ve Aşırı Memnunum 5S i de note 4 üde kullanıyorum 5S den 6S e yani Hız Farkı Yaşamadım Bazı Ufak Noktalar Hariç Ama O gücü hissettiriyor Fazladan bir güç olduğunu :) bu arada note 4 ün kasası metal değil karma karışık bir malzeme fotoğraflarını atarım yani inanma S6 da da pek inanmıyorum kandırıyor samsung güncelleme de almıyor pek kitkatla gelmişti kitkat iyidi lollipopda iyi bir fark yok başlarda lollipop kötüydü de zamanla rayına girdi bence kullana kullana anlamadım orasını