İphone 6s telefonum kasıyor

nickname9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonum bazı oyunlarda kasıyor(real racing3). Bazen de ekran bir anda donuveriyor. Animasyonlar geç tepki veriyor.açık uygulamaları görmek için tuşa bastığımda tepki vermiyor, birkaç kez bastığımda ise bir anda hepsine tepki veriyor. Sizce güncelleme ile mi ilgili yoksa telefonda mı sıkıntı var ?

Mourn

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Telefonum bazı oyunlarda kasıyor(real racing3). Bazen de ekran bir anda donuveriyor. Animasyonlar geç tepki veriyor.açık uygulamaları görmek için tuşa bastığımda tepki vermiyor, birkaç kez bastığımda ise bir anda hepsine tepki veriyor. Sizce güncelleme ile mi ilgili yoksa telefonda mı sıkıntı var ?
Çin telefonu olmasın o :D

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Cihaza söyle kasmasın, rahat bıraksın kendini.

Şaka bir yana, bahsettiğimiz cihazın çakma olmadığından gerçekten emin miyiz?

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Kurtarma moduna alıp tekrar yükleyerek deneyebilirsin hala devam ediyorsa donanımsal bir sorun olabilir..

nickname9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cihaza söyle kasmasın, rahat bıraksın kendini.

Şaka bir yana, bahsettiğimiz cihazın çakma olmadığından gerçekten emin miyiz?
Çakma değil vatandam aldım
Artık real racing oynarken çıldıracam. Çok az kasıyor ama elimdeki cihaz da uçak gibi olması lazım

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Kurtarma modu ne hocam biraz açıklar mısınız ?
Telefon açılırken home tuşu ve güç tuşuna aynı anda basarak açıp sistemi itunes üzerinden tekrar yükleme durumu. Youtube'dan izleyerek yapmanı tavsiye ederim..

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
yok öyle bir dünya cihazda sıkıntı yok normal derler geri verirler %99 aynı cevabı vermişler... Apple bitmiştir...
Tüketici hakları var, biraz uğraştırsada gerçekten sıkıntısı var ise telefonu değiştirmek zorunda kalırlar, hakkınızı bilin ve takipçisi olun yeter ki..

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
yok öyle bir dünya cihazda sıkıntı yok normal derler geri verirler %99 aynı cevabı vermişler... Apple bitmiştir...
Apple antisi olduğunuz çok belli.
Apple Store'a gidiyorsunuz, eğer cihazda donanımsal bir problem olduğu anlaşılırsa, size yeni bir iPhone takdim ediyorlar.
Eğer kullanıcı hatası ise, 500-600TL karşılığında veriyorlar ücretsiz iPhone'u.
Yalan yanlış şeylerle vatandaşların kafasını bulandırmayın.

Sylnty

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Telefonla ilgili bir sıkıntı olması lazım. Aldığın yere götür yada iletişime geç. Umarım düzelir.

radyasyonn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Senin yapabileceğin iki işlem var birisi servis ikincisiyse temiz bir yazılım indirerek telefonunu tamamen yenileme (kurtarma modu)
Yaparsan diye anlatıyorum:
Öncelikle birkaç öenmli nokta var support apple da resimli anlatımı var ancak orada dikkat edilmesi gereken birkaç noktaya değinilmemiş(ben nereden biliyorum tecrübe ve apple bizzat bu konuyu görüştüm.)
İşemler için en güncel hali kurulu itunes yüklü bir bilgisayar kablon ve hızlı bir internet (1.82 gb civarı indirme yapacak)
dikkat etmen gereken kısımsa kesinlikle bu işlemden sonra telefonuna geriyükleme yapmıyorsun işlem bitiminden sonra telefonu YENİ BİR İPHONE olarak başlat diyeceksin ve iclouddan girişinle artık neleri buluta attıysan (geri sadece rehber foto vs. onlara kavuşacaksın)
1- Telefonunu kapatıyorsun bilgisayar açık itunes açık cazır cuzur internetimizde var kablon bilgisayara bağlı fakat teelfona bağlı olmayacak.
2-Telefon bir elinde kablo bir elinde telefonun ekrandaki tuşuna (home tuşu) basılı tutuyorsun ve içinde sakin sakin 6-8 e kadar sayıyorsun
3-Elini home tuşundan çekmeden kabloyu telefona bağlıyorsun ve hala basmaya devam ediyorsun taki ekranda itunes sembolü ve kablo belirene kadar sonra bırak.
4- ekranda sana vazgeç geri yükle güncelle diye üç seçenek gelecek sen burada geri yükle diyeceksin sonra sana kutucuk olarak tekrar gelecek oradakine de geri yükle ve güncelle aynı kutucukta zaten onu seçeceksin sonrası internet hızına bağlı beklemeye geçiyorsun
5- işte dikkat edeceğin nokta temiz yazılımı indirdi telefona kurdu senden tepki bekliyor işte bu noktada itunesi sallıyorsun telefondan kurulumuna başlıyorsun telefon sana sorduğunda da geri yükleme itunese bağlanın felan dediğinde yok YENİ BİR İPHONE olarak başlat diyip kuruluma devam ediyorsun icloudundan girişini yapmanda bir sıkıntı yok zaten rehberi felan geri oradan alacaksın.
BU ANLATTIĞIM TELEFONA SENİN TARAFINDAN YAPILABİLECEK EN İYİ İŞLEMDİR. YALNIZ TEKRAR HATIRLATIYORUM TELEFONDAKİ TÜM VERİLERİN GİDECEKTİR SADECE İCLOUD DA YEDEKLEDİĞİN ŞEYLERİ GERİ İNDİRECEK TELEFON
EĞER HALA DÜZELMEDİYSE SERVİSTEN BAŞKA ÇAREN YOK.

Kolay gelsin.

nickname9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Senin yapabileceğin iki işlem var birisi servis ikincisiyse temiz bir yazılım indirerek telefonunu tamamen yenileme (kurtarma modu)
Öncelikle birkaç öenmli nokta var support apple da resimli anlatımı var ancak orada dikkat edilmesi gereken birkaç noktaya değinilmemiş(ben nereden biliyorum tecrübe ve apple bizzat bu konuyu görüştüm.)
İşemler için en güncel hali kurulu itunes yüklü bir bilgisayar kablon ve hızlı bir internet (1.82 gb civarı indirme yapacak)
dikkat etmen gereken kısımsa kesinlikle bu işlemden sonra telefonuna geriyükleme yapmıyorsun işlem bitiminden sonra telefonu YENİ BİR İPHONE olarak başlat diyeceksin ve iclouddan girişinle artık neleri buluta attıysan (geri sadece rehber foto vs. onlara kavuşacaksın)
1- Telefonunu kapatıyorsun bilgisayar açık itunes açık cazır cuzur internetimizde var kablon bilgisayara bağlı fakat teelfona bağlı olmayacak.
2-Telefon bir elinde kablo bir elinde telefonun ekrandaki tuşuna (home tuşu) basılı tutuyorsun ve içinde sakin sakin 6-8 e kadar sayıyorsun
3-Elini home tuşundan çekmeden kabloyu telefona bağlıyorsun ve hala basmaya devam ediyorsun taki ekranda itunes sembolü ve kablo belirene kadar sonra bırak.
4- ekranda sana vazgeç geri yükle güncelle diye üç seçenek gelecek sen burada geri yükle diyeceksin sonra sana kutucuk olarak tekrar gelecek oradakine de geri yükle ve güncelle aynı kutucukta zaten onu seçeceksin sonrası internet hızına bağlı beklemeye geçiyorsun
5- işte dikkat edeceğin nokta temiz yazılımı indirdi telefona kurdu senden tepki bekliyor işte bu noktada itunesi sallıyorsun telefondan kurulumuna başlıyorsun telefon sana sorduğunda da geri yükleme itunese bağlanın felan dediğinde yok YENİ BİR İPHONE olarak başlat diyip kuruluma devam ediyorsun icloudundan girişini yapmanda bir sıkıntı yok zaten rehberi felan geri oradan alacaksın.
BU ANLATTIĞIM TELEFONA SENİN TARAFINDAN YAPILABİLECEK EN İYİ İŞLEMDİR. YALNIZ TEKRAR HATIRLATIYORUM TELEFONDAKİ TÜM VERİLERİN GİDECEKTİR SADECE İCLOUD DA YEDEKLEDİĞİN ŞEYLERİ GERİ İNDİRECEK TELEFON

Kolay gelsin.

nickname9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Kolay gelsin.
En iyisi servise götürmek. Eğer para iadesi yaparlarsa s7 edge almayı düşünüyorum

nickname9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu zamana kadar 3 cihaz değişimim oldu (4s, 5s ve 6) para iadesi olduğunu bilmiyorum.
(Tercih senin tabi ama iOS'tan şaşma derim)
Arkadaşımın biri telefon kastığı için cihaz değişimi yapmazlar diyor. Sizce yaparlar mı yani boş yere 2 haftam gitmesin

nickname9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu zamana kadar 3 cihaz değişimim oldu (4s, 5s ve 6) para iadesi olduğunu bilmiyorum.
(Tercih senin tabi ama iOS'tan şaşma derim)
İphone aldım ama nedense eski asus zenfone 5 cihazımdan bir farkı yok. Alırken çok şey umuyordum ama nedense bir hayal kırıklığı var .

radyasyonn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşımın biri telefon kastığı için cihaz değişimi yapmazlar diyor. Sizce yaparlar mı yani boş yere 2 haftam gitmesin
4S i ve 6 yı donanımsal sorunlardan vermiştim başarıya 4S i hatırlamıyorum ama 6 yı 4 gün içerisinde değiştirmişlerdi.
5S i ana menüde düşük fps (bildiğin kasma) ve mesaj yazarken karakterlerin ekrana geç çıkması sorunumla vermiştim yine başarı teknik servis buda 1 hafta sürmüştü.
Eskiden verim aldığın ve (yazılımsal bir oynama yapmadan) şimdi alamadığın bir durumsa bu bence değişim mümkün.

radyasyonn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İphone aldım ama nedense eski asus zenfone 5 cihazımdan bir farkı yok. Alırken çok şey umuyordum ama nedense bir hayal kırıklığı var .
Dostum senin şansına mı yada beklentilerimiz farklı olduğundan mı bilemiyorum.
Ben android cihazda kullandım ve beni etkileyen en önemli durumsa şudur. Android cihazı alıyorsun kullanıyorsun güzel... 6-10 ay gibi bir sürede aldığın telefondan farklı çalışmalar gördüm yavaşlama ve formatlamayla da düzeltilemeyen hatalar gibi. Fakat iphone'da ilk gün aldığın telefon neyse doğru güncelleme yaparak (sadece itunes üzerinden) yıllar sonra kullandığın telefonda aynısı.
Tabi kullanım olarak ios bana daha basit ve kullanışlı geliyor bu gibi etkileyici yanlarıda var tabi ki bunlar zevk meselesi...

nickname9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4S i ve 6 yı donanımsal sorunlardan vermiştim başarıya 4S i hatırlamıyorum ama 6 yı 4 gün içerisinde değiştirmişlerdi.
5S i ana menüde düşük fps (bildiğin kasma) ve mesaj yazarken karakterlerin ekrana geç çıkması sorunumla vermiştim yine başarı teknik servis buda 1 hafta sürmüştü.
Eskiden verim aldığın ve (yazılımsal bir oynama yapmadan) şimdi alamadığın bir durumsa bu bence değişim mümkün.
Acaba servise ne dersem değişim yapma şansım artar

nickname9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum senin şansına mı yada beklentilerimiz farklı olduğundan mı bilemiyorum.
Ben android cihazda kullandım ve beni etkileyen en önemli durumsa şudur. Android cihazı alıyorsun kullanıyorsun güzel... 6-10 ay gibi bir sürede aldığın telefondan farklı çalışmalar gördüm yavaşlama ve formatlamayla da düzeltilemeyen hatalar gibi. Fakat iphone'da ilk gün aldığın telefon neyse doğru güncelleme yaparak (sadece itunes üzerinden) yıllar sonra kullandığın telefonda aynısı.
Tabi kullanım olarak ios bana daha basit ve kullanışlı geliyor bu gibi etkileyici yanlarıda var tabi ki bunlar zevk meselesi...
Haklısınız hocam ama telefon bildiğin kasıyor ara sıra . Ve bu çok can sıkıcı

radyasyonn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Acaba servise ne dersem değişim yapma şansım artar
Ben direk derdimi anlattım hepsinde de ama duydum birkaç arkadaştan; ''Abartılı yazılımsal sorunlar yazınca kesin değiştiriliyor abi'' cümlelerini fakat pek inanmıyorum hem denedim, çok basit bir kasma sorunundan değişen telefonum oldu hemde biraz içlerinde bulundum o telefon bilgisayara bağlandığında ekranda telefonun bebekliğine kadar alayı tüm bilgi görünüyor yani olmayan bir sorunu yazdığında bunun farkındalar.

radyasyonn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Haklısınız hocam ama telefon bildiğin kasıyor ara sıra . Ve bu çok can sıkıcı
Bence bu senin şansına olan bir durum 6S 128 GB kullanıyorum ilk sürümlerde birkaç sorunum olmuştu tabi herkeste vardı sanırım bu sorunlar çoğu arkadaşımda da vardı çünkü (en sık yaşadığım kamerayı açarken bazen kasılı kalıp ekran donuk bekliyordu birkaç saniye ) ama ios 9.2.1 den itibaren hiçbir sorun yaşamadım kasma veya başka bir sebep olsun.
Bence senin sorunun anlattığım kurtarma modu uygulamasıyla çözülebilecek bir durum (tabi dosyalarını uygulama şifreler vs kaybetme durumunla karşı karşıkarşıyasın ha tabi servise verdiğinde bunları zaten kaybedeceksin.)
Bu arada bu işlemi yaptığında yada telefonu servise verdin yenisi geldi diyelim kesinlikle ve kesinlikle anlatımda da belirttiğim gibi geri yükleme yapmıyorsun. (itunes geri yükleme mantığı şu telefondaki dosyaları sıkıştırır bilgisayara kaydeder geri istediğinde ise bunları aynen telefona geri aktarır bu sayede tekrar şifre girmek vs bi derdin olmaz çok güzel ama kötü yanıysa şu cihazında hasarlı dosya varsa bunuda sıkıştırıp yedekler ve geri yüklediğinde bu hasarlı dosyayı atar telefona bu yüzden ister yeni gelen telefonun olsun ister kurtarma modundan sonra telefon ilk an evet saf ios tur ama geri yükleme aldıktan sonra hasarlı dosyası bulunan bir ios olur iki durumdada buna dikkat etmeni tavsiye ederim.)