Note 3 cihaza note 5 rom kurulur mu?

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Arkadaslar, dediğim gibi olay bu. Bir arkadaş dedi gene buradan, olur mu olmaz mı? Ne gibi sıkıntılar yaşarım olursa da ? Simdiden Teşekkürler.

Green_Mirror

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Neden olmasin ki �� sadece kullanici yorumlarina bakarak sorun yasatmayan bir rom kullanmanizi oneririm. Belki genel olarak kasma, donma problemleri yasatabilir. Hiz olarak yetisemesede gorunum olarak ayni bir rom yapmislardir belki. Ama rom var mi yok mu bilmiyorum. Tahminen vardir. Arastirmak lazim.

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Hocam söyle rahatla da kavga çıkmak üzerey di 😀😀😀😀 bende buraya yazdım efs (imei) yedeği alma. Siteye tazılan yorumları oku! Orada imeisi kaybolan cihaza nasıl geri yüklendiği yazıyor.
Çok sağol abi :) aynen kavga çıkmak üzere idi herkes yazar benim üzerimde patlar şans.

caglarozturk_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Note 5 stock ROM yüklersen elbette problem olur. Ancak note 3 için hazırlanan bir note 5 ROM yüklersen sorun yaşamazsın

caglarozturk_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam zaten tam anlamıyla istediğiniz sonucu alamazsınız custom romlardan sadece cihazın görüntüsü değişir bazı fonksiyonlar tam çalışmaz vs. en iyisi yerlisi diyerek stock ROM kullananın derim

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Hocam zaten tam anlamıyla istediğiniz sonucu alamazsınız custom romlardan sadece cihazın görüntüsü değişir bazı fonksiyonlar tam çalışmaz vs. en iyisi yerlisi diyerek stock ROM kullananın derim
Öyle yaptım. Artık özelleştirme hakkında araştırma yapıyorum.

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Bana mantıklı gelmedi. :/ Başka cihazın romunu yükleyince cihaz brick olmaz mı? Mesela S3 Mini 8190 modelinin romları bile 8200 S3 Mini modeline yüklenemiyor. Arada işlemci farkı var. Note 3 ve Note 5 arasında da donanımsal çok fark var. Bana cihaz brick olacakmış gibi geliyor. :) XDA'da Note 5 arayüzlü rom yok mu? Bence yakında çıkartırlar boşuna riske girmeyin. :)

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Bana mantıklı gelmedi. :/ Başka cihazın romunu yükleyince cihaz brick olmaz mı? Mesela S3 Mini 8190 modelinin romları bile 8200 S3 Mini modeline yüklenemiyor. Arada işlemci farkı var. Note 3 ve Note 5 arasında da donanımsal çok fark var. Bana cihaz brick olacakmış gibi geliyor. :) XDA'da Note 5 arayüzlü rom yok mu? Bence yakında çıkartırlar boşuna riske girmeyin. :)
Var yükledim, saçma sapan özelliker ile birlikte. Geri döndüm.

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Zamanla yenileri çıkar bence. Başka cihaz romunu yüklemek çok riskli diye biliyorum. Boşuna riske girmeyin. Cihazda kalıcı hasarlara sebep olabilir.
Yok hocam ben zaten note 5 romu ile neler olacağını tahmin edebiliyorum customlaştırmaya bakıyoruz artık :)

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Arkadaşta da note 3 var. Senin için sordum hangi romu öneriyorsun diye linkteki romu tavsiye etti.
http://forum.xda-developers.com/gal...t/n9005-lollipop-5-0-s5-note3-stable-t2994680
Yalnız şarjı daha az gidiyormuş onun dışında süpermiş. Şarjdan dolayı pişman olabilirmişsin.
Çok sağol abi dediğin muhtemelen DarkLord olmalı. Bu gerçekten güzel rom iyi fakat benim cihazım n9000q işlemci donanım farkı var imei okumama gibi sorunlar çıkabilir :) teşekkür ederim sorduğun için bu arada :)

usluyorum

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar modelleri her ne kadar birbirine yakın olsa da başka model bir cihazın romu bir diğerine kurulmaz, kurlsa bile açılmaz. Çünkü her modelin bootloader ve kerneli kendine özgü olur. Ancak kerneli ve bootloader i haricinde diğer cihazın romu port edilerek bir nevi uyarlanarak kurulabilir. Birada port eden kişi çok önemli tabi, bazıları port ettim diyerek tema uygulayıp yayınlıyor (s3 için s6 romu gibi, sadece ikonlar ve birkaç önemli uygulamaya makyaj yapıyorlar). Mesela note 3 uluslararası modeli olan snap 800 kullanan n9005 için note 5 romu port edildi. Ilk başta imkansız gibiydi, çünkü note 5 Android 5.1 ile çalışırken note e 5.0 ile çalışıyor ve dolayısıyla kerneli 5.1 e uygun değildi. Ama port eden arkadaş, kerneli modifiye edip romu port etti. Ilk başta kamera felan çalışmadı ama şu an note 3 4.4.2 romdan bile sağlıklı çalışıyor.
Bu bahsettiğim n9005 modeli için, note 3 ülkemizde exynos işlemci ile satıldı, yani n9000 modeli geldi, onun kerneli düzenlemeye açık olmadığı için arkadaşımızın dediği gibi sadece çalışan uygulamaları aktarıp note 5 eomu diye sunuyorlar. Haliyle olmuyor.
Olay bu yani.