İphone 6s mi Note 5 mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Moberaks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle, beni iPhone fan olarak görmeni istemem, benim evimde appleda samsunga var tabletlerde samsung kullanıyorum her neyse onu geçelim.

Anlamadığım konu nasıl hücresel veri kapalı kullanıyorsunuz bu telefonları ? Demekki size ne whastapp ne mail lazım olmuyor, birde 2 facebook sahibi olarak...

Hücreselin kısa yolda olmamasının nedeni, Kullanıcıların %95'inin buna ihtiyacı olması olabilir mi ? Ayrıca ayarlara tıklayıp kapatıp açmak ne kadar zor olabilir...

Whatspda bunu yapın...

Bakın bu 3d touch ile seçim. Biraz dene öğrenirsin.

Sıkıldım başka açıklama yapmayacağım.

22140b7624fc56a1548ba5e2ac75564b.jpg

Bak güzel kardeşim ben anlatamadım galiba. Watsapp aç sana mesaj gönderen bir arkadaşının gönderdiği mesajın birisini silmek için üstüne basılı tut seçenekler geliyor sonra sil diyorsun alt solda çöp tenekesi resmi var ona tıklıyorsun sil işte bir daha seçenek çıkıyor mesajı sil diyorsun. Hücresel veri ayarlardan aç zormu diyorsun ama işte android kadar kolay değil benimde bahsettiğim konu bu android daha kullanışlı. Mesela gördüğüm zorluklardan birisi daha iphone klavyesinde rakamlar başka sayfada samsung ta en üstte yatay biçimde rakamlar vardı ve çok kullanışlı oluyor. Tereddütte kalan arkadaşım bu telefonlara bir ton para veriyoruz hangisi sana kullanışlı ise onu al. Hatta imkanın varsa arkadaşında varsa al bir iPhone'la mesaj yaz nete gir sosyal medya programlarına gir sonra birde samsunga bak hangisi hoşuna giderse onu al. İphone daha pahalı. Ancak cihaz kalitesi konusunda bilgim yok

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Valla sen boş konuşuyorsun. Ne iphone ne samsung babamın malı değil. Ben kullanan olarak bilirim. İphone kullanmayı bilmiyormuşum. Sanki samsung kullanmayı annemizin karnında öğrendik. Ben kıyas yaparken iki telefonuda ilk kullandığım kolaylığa bakarım. Ayrıca mobil veriyi kapatıyorsan akıllı telefon kullanma mantığa bak. Neden kullanmadığım şeyi açık tutup şarjını çabuk bitireyim. Neymiş siriye söyle açsınmış niye çarşının ortasında manyak gibi telefonla konuşmak zorundamıyım. Valla biraz fazla ukala gördüm sizi. Burda ukalalık yapmaya gerek yok bir insan iki telefon arasında kalmış ona fikir sunuyoruz herkes gibi şunu al der kenara çekilirsin. Son sözüm soruyu soran arkadaş hangi telefon alırsan al bana göre tabiki kullanım kolaylığı bakımındna android işletim sistemi ios işletim sistemine göre 5 kat daha kullanışlı

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Aaaaaaa hücresel veriyi kapatıyorsan hiç akıllı telefon kullanma diyor vatandaş[emoji3] Siri var onla konuşup halletmek gerekiyormuş.

Ayrıca Facebook app den giriyorum ve 2 tane face kullanıyorum hem kendi hemde şirketin facesini. Androidde istersen 50 tane face adresini 1 kere yaz sonra tekrar girmeye çalış anında çıkıyor ama ios ta sonuna kadar hamal gibi yazıyorsun. Dene istersen kim saçmalamış görürsün.

Hatta çok bilen şahıs evet 3d touchla tek seferde satırı silebileceğimi bilmiyordum doğru söylüyorsun. Watsapp aç birinden gelen mesajların birini 3d touchla tek seferde silmeyi dene bakalım ben az önce denedim. Ve çok iyi biliyorsun madem samsung android telefonumda istediğim kadar yazı foto kopyala diyordum direkt panoya kopyalıyordu ve istediğim zaman ordan çekip alabiliyordum. Ancak iphone da göremedim sadece son kaydettiğimi kopyalıyor bunuda bir zahmet öğret

Hocam sıkıntın sadece 3G için kısayol ise dolu uygulama var. Mesela ben S launcher kullanıyorum 6s de. Ayrıca alternatif bir dünya klavye uygulaması var rakamlı istiyorsan indirip kurabilirsin. [emoji5]
ea4180ee0e27deeb7d3168f7712a93ad.jpg

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Bak güzel kardeşim ben anlatamadım galiba. Watsapp aç sana mesaj gönderen bir arkadaşının gönderdiği mesajın birisini silmek için üstüne basılı tut seçenekler geliyor sonra sil diyorsun alt solda çöp tenekesi resmi var ona tıklıyorsun sil işte bir daha seçenek çıkıyor mesajı sil diyorsun. Hücresel veri ayarlardan aç zormu diyorsun ama işte android kadar kolay değil benimde bahsettiğim konu bu android daha kullanışlı. Mesela gördüğüm zorluklardan birisi daha iphone klavyesinde rakamlar başka sayfada samsung ta en üstte yatay biçimde rakamlar vardı ve çok kullanışlı oluyor. Tereddütte kalan arkadaşım bu telefonlara bir ton para veriyoruz hangisi sana kullanışlı ise onu al. Hatta imkanın varsa arkadaşında varsa al bir iPhone'la mesaj yaz nete gir sosyal medya programlarına gir sonra birde samsunga bak hangisi hoşuna giderse onu al. İphone daha pahalı. Ancak cihaz kalitesi konusunda bilgim yok

Bahsettiğiniz kısım burası ise İOS whatsapp kesinlikle daha kullanışlı
5a752c60829df7b0873d251740651824.jpg

Moberaks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam sıkıntın sadece 3G için kısayol ise dolu uygulama var. Mesela ben S launcher kullanıyorum 6s de. Ayrıca alternatif bir dünya klavye uygulaması var rakamlı istiyorsan indirip kurabilirsin. [emoji5]
ea4180ee0e27deeb7d3168f7712a93ad.jpg

Evet dediğin gibi o işi yapan proğramlar var elbet ancak proğram indirmeden yapabiliyorsun androidde. Evet watsapp bahsettiğim konu tam senin dediğin konu 4 hamlede siliniyor. Neyse artık hangi telefon alacağına arkadaş kendisi karar versin. Ama ben 3500 tl verip iPhone alan bir kişi olarak kendi adıma konuşuyorum pişman oldum.

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Çünkü siz android kullanmışsınız, ben elime samsung telefon alınca kullanamıyorum. Çünkü yıllardır ios kullanıyorum. Sizde elinize ios alınca bocalamışsınız. Ama bu kısa vadede.. Uzun vadede kullandığınızda bir çok konuda faydasını göreceksiniz...

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Hücresel veri widget kısayolları daha kullanışlı androidde ama belli bir süre sonra makine tıkanıyor ram tüketimi ile başınz fena halde derde giriyor.Ama bir gerçek varki android in rahatlığı hiçbiyerde yok bunu iphone 6 plus kullanıcısı olarak söylüyorum İphone'u kurtaran ios yazılımı o da olmasa kimse bakmaz yüzüne iphone'un

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Birde aldığınız telefonun değerini kaybetmemesi güzel.. Çok iyi fiyata satıp yenisini alabiliyorsunuz. Ama diğer telefonlarda aynı şey söz konusu değil. Daha yeni çıkan note 5 bile fiyatı düşmeye başladı...

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Evet dediğin gibi o işi yapan proğramlar var elbet ancak proğram indirmeden yapabiliyorsun androidde. Evet watsapp bahsettiğim konu tam senin dediğin konu 4 hamlede siliniyor. Neyse artık hangi telefon alacağına arkadaş kendisi karar versin. Ama ben 3500 tl verip iPhone alan bir kişi olarak kendi adıma konuşuyorum pişman oldum.

Kardeş ha program indirmişsin ha indirmemişsin kısa yolunu kullanmak isteyen 60 saniyede uygulamayı indirir kullanır zaten kullanmak istemeyen de Nasıl alışmışsa öyle gider. Burada indirip indirmemek mesele değil. Mesele mümkün olup olmaması. Bende gayet mümkün olduğunu gösterdim sadece.
Yok whatsapp da 5 tık da silmişiz yok android de 4 tık yahu bunlar boş işler takılmayın bunlara o uygulamasal birşey whatsapp bir güncelleme yapar durum biter. Böyle telefon kıyaslanmaz...

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Hücresel veri widget kısayolları daha kullanışlı androidde ama belli bir süre sonra makine tıkanıyor ram tüketimi ile başınz fena halde derde giriyor.Ama bir gerçek varki android in rahatlığı hiçbiyerde yok bunu iphone 6 plus kullanıcısı olarak söylüyorum İphone'u kurtaran ios yazılımı o da olmasa kimse bakmaz yüzüne iphone'un

Sadece yazılım değil hocam. Donanımı çok güçlü. En güçlü GPU CPU RAM ve nand flash depolamayı kullanıyor. Öyle basitçe yazılım diye geçemezsin araştırmamış olmandan dolayı yargılayacak değilim seni veya aşağılamam tabii ki ama internet var elinin altında bir zahmet kullan kardeş
Androidi bende seviyorum ama eleştiri yaparken biraz mantıklı olalım.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Birde aldığınız telefonun değerini kaybetmemesi güzel.. Çok iyi fiyata satıp yenisini alabiliyorsunuz. Ama diğer telefonlarda aynı şey söz konusu değil. Daha yeni çıkan note 5 bile fiyatı düşmeye başladı...

Kesinlikle katılıyorum [emoji5]

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Valla sen boş konuşuyorsun. Ne iphone ne samsung babamın malı değil. Ben kullanan olarak bilirim. İphone kullanmayı bilmiyormuşum. Sanki samsung kullanmayı annemizin karnında öğrendik. Ben kıyas yaparken iki telefonuda ilk kullandığım kolaylığa bakarım. Ayrıca mobil veriyi kapatıyorsan akıllı telefon kullanma mantığa bak. Neden kullanmadığım şeyi açık tutup şarjını çabuk bitireyim. Neymiş siriye söyle açsınmış niye çarşının ortasında manyak gibi telefonla konuşmak zorundamıyım. Valla biraz fazla ukala gördüm sizi. Burda ukalalık yapmaya gerek yok bir insan iki telefon arasında kalmış ona fikir sunuyoruz herkes gibi şunu al der kenara çekilirsin. Son sözüm soruyu soran arkadaş hangi telefon alırsan al bana göre tabiki kullanım kolaylığı bakımındna android işletim sistemi ios işletim sistemine göre 5 kat daha kullanışlı

Aaaaaaa hücresel veriyi kapatıyorsan hiç akıllı telefon kullanma diyor vatandaş😀 Siri var onla konuşup halletmek gerekiyormuş.

Ayrıca Facebook app den giriyorum ve 2 tane face kullanıyorum hem kendi hemde şirketin facesini. Androidde istersen 50 tane face adresini 1 kere yaz sonra tekrar girmeye çalış anında çıkıyor ama ios ta sonuna kadar hamal gibi yazıyorsun. Dene istersen kim saçmalamış görürsün.

Hatta çok bilen şahıs evet 3d touchla tek seferde satırı silebileceğimi bilmiyordum doğru söylüyorsun. Watsapp aç birinden gelen mesajların birini 3d touchla tek seferde silmeyi dene bakalım ben az önce denedim. Ve çok iyi biliyorsun madem samsung android telefonumda istediğim kadar yazı foto kopyala diyordum direkt panoya kopyalıyordu ve istediğim zaman ordan çekip alabiliyordum. Ancak iphone da göremedim sadece son kaydettiğimi kopyalıyor bunuda bir zahmet öğret
Pil bitince yiyorsa kapatma diyordu siri:D

asude1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asude Samancı 770 bence note 5 çünkü iPhone 6s de kısıtlamalar var ve play store da olan uygulamalar App Store da olmayabilir

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Sadece yazılım değil hocam. Donanımı çok güçlü. En güçlü GPU CPU RAM ve nand flash depolamayı kullanıyor. Öyle basitçe yazılım diye geçemezsin araştırmamış olmandan dolayı yargılayacak değilim seni veya aşağılamam tabii ki ama internet var elinin altında bir zahmet kullan kardeş
Androidi bende seviyorum ama eleştiri yaparken biraz mantıklı olalım.
Zaten yazılım donanım uyumu var donanım ne kadar yüksek olursa olsun yazılım daha ağır basıyor android yazılımı yerine android cihazlar ios yazılımı alsa uçar gider.Android'te widget açık olması launcher desteği özelleştirilebilme ile öne çıkıyor ios kapalı sistem aşırı donanım istemeyen sade bir yazılım

Ben sadece ios'un kısayollar konusunda geri kaldığını düşünüyorum hücresel veri ayarlar-hücresel-hücresel veri olarak girilmemesi gerek 3d touch özelliği sayesinde ayarlar kısmına hücresel veri getirilebilirdi.Bluetooth olarak çok kısıtlı biraz daha özgür olmalıydı iphone'u satan ios yazılımı iphone'u alanlar gpu cpu bilmezler sadece kullanım kolaylığı ve app store için alırlar çoğuda gösteriş açıkcası ben app store sadelik kulaklık çıkışı için aldım memnunum ama apple teknolojiyi gıdım gıdım verdiği için hücresel veri yıllardır bir kısayolu yok.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Zaten yazılım donanım uyumu var donanım ne kadar yüksek olursa olsun yazılım daha ağır basıyor android yazılımı yerine android cihazlar ios yazılımı alsa uçar gider.Android'te widget açık olması launcher desteği özelleştirilebilme ile öne çıkıyor ios kapalı sistem aşırı donanım istemeyen sade bir yazılım

Ben sadece ios'un kısayollar konusunda geri kaldığını düşünüyorum hücresel veri ayarlar-hücresel-hücresel veri olarak girilmemesi gerek 3d touch özelliği sayesinde ayarlar kısmına hücresel veri getirilebilirdi.Bluetooth olarak çok kısıtlı biraz daha özgür olmalıydı iphone'u satan ios yazılımı iphone'u alanlar gpu cpu bilmezler sadece kullanım kolaylığı ve app store için alırlar çoğuda gösteriş açıkcası ben app store sadelik kulaklık çıkışı için aldım memnunum ama apple teknolojiyi gıdım gıdım verdiği için hücresel veri yıllardır bir kısayolu yok.

Hayır dediğin gibi olmaz. Geekbench işletim sistemini baz almayan saf işlemci gücü test eder. GPU dünyanın en güçlüsü RAM de dünyanın en hızlısı. Asıl iOS android cihazlarda olsaydı daha yavaş çalışırdı. Bende eskiden senin gibi düşünürdüm ancak araştırınca öğrendim.
Android de sadece rakamlar vardır iPhone larda efektif güç vardır. iOS sandığınız gibi hafif bir işletim sistemi değildir bilinenin aksine en az android kadar kaynak kullanan bir sistemdir onun maskesi stabil olması ve donanımı en akıllı biçimde kullanma yeteneği. Mesela Metal denilen bir kavram vardır iOS da iPhone 5s de gelmiştir. Bu altyapı ilr oyun geliştiricileri donanımın tam gücüne erişip daha görsel efektler ve oyun senaryoları yaratabiliyor.(Android cihazlarda olmayanın aksine)mesela şöyle bir örnek vereyim S6 da Aspalt oynarken drift yaptığında sadece duman çıkar lastiklerden ama iPhone 6 da dumanla birlikte Alevlerde efekti zenginleştirir. Bunun gibi pek çok oyunda binlerce ek detay var bu geliştiriciler daha fazla donanım gücü kullanabildiklerinden, donanımı daha iyi nereye harcayabiliriz fikrinden meydana geliyor.
İstiyorsan donanım konusunda da iPhone 6s in en güçlü olduğunu detaylı bir şekilde uzun uzadıya açıklayabilirim sana sayısal veriler ile.
(CPU,GPU, flash depolama birimi ve RAM hızı olarak)

Kısayollar konusunda geride kalmış olabilir haklısın Android kadar özgür değil o konuda daha. Ancak 3.parti uygulamalar ile hepsi mümkün hale gelmeye başlıyor.

Dediğim gibi iki işletim sistemini de seviyorum. Şu an 6s kullanıyor olabilirim ancak eski telefonum olan M8 i veya daha eski Note 2 yi özlemediğim söylenemez. Ama ne olursa olsun Androidi son model cihazlar ile kullanmak güzel..
Tekrar Android e döner miyim veya ikinci bir telefon olarak alır mıyım bilmiyorum ama yeri bende her zaman ayrıdır.

Astropay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
6s kullanıcısıyım öncedende 6 kullanıyordum. İki cihazında plus modelini kullandım. Şarj süresi olarak müthiş, ios'un verdiği güven ve stabil çalışma cihazı efsane hale getiriyor. Bence çok fazla düşünmeni gerektirecek bişey yok.

hasansengun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iphone 6s 16GB 3000 TL
note 5 32 Gb 2399 TL

Yukarıdaki bütün yorumları okudum ve şunu görüyorum artık kimse android şöyle yavaş android böyle yavaş habire donuyor gibi kelimleri kimse söylemiyor. Apple ın övündüğü stabilite yavaş yavaş android cihazlarda da yerini alıyor. Hele ki note 5 g4 nexus gibi cihazlarda. Sanırım artık galaxy ace ler çöpe gidiyor :) Bence şuan apple ın elinde fark yaratan sadece marka değeri kaldı. İşletim sisteminde androidden 10 gömlek ileride olan ios bence artık en fazla 3-5 gömlek önündedir. Android bu hızla iyileşmeye devam eder ise donanımsal olarak kuvvetli olan android cihazları çok yakında fark yaratmaya başlayacaktır diye düşünüyorum. Hele ki şu xda forumu var oldukça bu androidi kimse durduramaz adamlar manyak :S

Şöyle bir örnek de vermek istiyorum elimde Samsung Galaxy Note (N7000) cihazım var. 2011 yılında çıkan bu cihaza bu gün androdin son sürümü olan marshmallow u 6.0 kurdum kurabildim hemde fazla uğraşmadan xda sayesinde. Bu hızla devam ederse bi 3-4 yıl daha sanırım bu şekilde son sürümleri yükleme devam edicez.

Bir de eşimde iphone 3gs vardı geçen sene sattık note 4 edge aldık. Şunu söylim cihaza Garanti bankasının cep şubesini kuramıyorsun. Belki Jailbreak yapılarak kurulabilir bilmiyorum ama durum bu.
Bence gelecek android de :)

...-Emirhan-...

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam mrb ben 6-C sınıfından Emirhan Kaymakcı hocam bence ıphone 6s ler daha ii fotoğraf çekim hareketli yapılabiliyor note 5 de ii ama bana göre ıphone 6s daha ii ama bu sizin kararınız

yusufelen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam ben 6/A dan yusufelen .hocam bence samsung not 5 tercih edlir .neymis phone 6 mıy mıy mıy mıs ezikk ooooo

hocam ben 6/A dan yusufelen .bence n5

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
6s alın pişman olandan sıfır fiyatının 200 lira altına geri alınır : ))

Melo33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
6/B sınıfından Melike AYMELEK. Tabiki İphone 6s öğretmenim.

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Hocam ben 6/A sınıfından Hira Nehir Bedirhanoğlu
Hocam YARATICILIK BİR KALEMLE BAŞLAR: SAMSUNG GALAXY NOTE5...
diyorum ben.......
"Tanrı bize zaten 10 tane stylus vermiş. Kim bir tane daha ister ki?" -Steve Jobs

O değilde konu 6. sınıf dolmuş yahu.

Neyse,
iPhone 6s de, Galaxy Note 5'de gayet iyi cihazlar gibi duruyorlar ama aslında hiç öyle değil. Samsung, Touchwiz denilen arayüzden vazgeçmediği sürece, Samsung telefon almayın, aldırtmayın. 1-2 sene sonra telefon çöpe gidiyor.

iPhone 6s'de, batarya bakımından bir takım problemler yaşayabilirsiniz.

Aslında buyazıyı uzatırda uzatırdım da, üşendim ne yalan söyleyeyim. Özetle:
iPhone 6s, Galaxy Note 5'e göre daha mantıklı bir tercih olacaktır. Yalnız, eğer iPhone 6s alırsanız, yanınızda mutlaka bir powerbank olması gerektiğini unutmayın. Aksi takdir de pil ömrü rezalet olacaktır.

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Neden pil ömrü az olsun ki . Ben 6s kullanıyorum, herşey açık kullandığım halde 2 gün kullandığım oluyor, eve geldiğimde çok net 40-50 arası sarjım kalıyor.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
"Tanrı bize zaten 10 tane stylus vermiş. Kim bir tane daha ister ki?" -Steve Jobs

O değilde konu 6. sınıf dolmuş yahu.

Neyse,
iPhone 6s de, Galaxy Note 5'de gayet iyi cihazlar gibi duruyorlar ama aslında hiç öyle değil. Samsung, Touchwiz denilen arayüzden vazgeçmediği sürece, Samsung telefon almayın, aldırtmayın. 1-2 sene sonra telefon çöpe gidiyor.

iPhone 6s'de, batarya bakımından bir takım problemler yaşayabilirsiniz.

Aslında buyazıyı uzatırda uzatırdım da, üşendim ne yalan söyleyeyim. Özetle:
iPhone 6s, Galaxy Note 5'e göre daha mantıklı bir tercih olacaktır. Yalnız, eğer iPhone 6s alırsanız, yanınızda mutlaka bir powerbank olması gerektiğini unutmayın. Aksi takdir de pil ömrü rezalet olacaktır.

Pil ömrü rezalet değil. Pek çok akıllı telefondan daha iyi. Kullanmadan yorum yapmayınız lütfen.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...