Ssd sata 3

vinternatt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar SSD almak istiyorum. Garantisi nedeniyle Samsung EVO veya Sandisk Ultra 2 aklımda olanlar. Ancak sistemimin sata-3 hızını desteklemediğini düşünüyorum.

Buna Aida'dan nasıl bakabilirim? Chipsetimde North Bridge: Intel Sandy Bridge MB-IMC, Huron River, South Bridge ise Intel Cougar Point HM65 Huron River yazıyor.

SSD'den sata-3 hızında verim alabilir miyim? Alamasam bile SSD'ye geçtiğimde hız artışı olacağını biliyorum ancak yine de tam verimle kullanabilecek miyim onu bilmek istiyorum.

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşlar SSD almak istiyorum. Garantisi nedeniyle Samsung EVO veya Sandisk Ultra 2 aklımda olanlar. Ancak sistemimin sata-3 hızını desteklemediğini düşünüyorum.

Buna Aida'dan nasıl bakabilirim? Chipsetimde North Bridge: Intel Sandy Bridge MB-IMC, Huron River, South Bridge ise Intel Cougar Point HM65 Huron River yazıyor.

SSD'den sata-3 hızında verim alabilir miyim? Alamasam bile SSD'ye geçtiğimde hız artışı olacağını biliyorum ancak yine de tam verimle kullanabilecek miyim onu bilmek istiyorum.

samsung evo al derim.

Hız konsuna gelirsek sata 2 dede oldukça hızlı çalişacaktir sata 3 de zaten coşacaktır.,

sata 3 de diyelim 500 mb okuma 500 mb yazma veiyorsa
sata 2 de 300 mb okuma ve yazma hızları verebilir.
makinan hızlanacak yinede :D

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Kardeş anakartın modelinde sata3 desteği varsa o hıza ulaşabilirsin, lakin anakartta sata 2 gibi bir ibare varsa sata 3 alsan alacağın hız sata 2 hızında olacaktır, gerçi sata3 bile yine kârdır, tavsiyem sata 3 alman :)
samsung yada sandisk ler tavsiyemdir.

vinternatt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İkinize de yanıtlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, ancak anakartımın sata3 destekleyip desteklemediğini AİDA64 Extreme programından nasıl bulabilirim, onu öğrenmek istiyorum?

SSD alacağım kesinlikle onda hemfikiriz ama Aida64'te motherboard kısmında sataya dair hiçbir ibare görmüyorum. Nerede yazar bu meret? :blush:

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
cpuz indir, mailboard kısmında yazan anakartın ismini ver hemen bilgi veririz
zYLvk4.png

cpuz indir : CPU-Z | Softwares | CPUID

vinternatt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SATA3 hızını desteklediğini sanmıyorum ama yine de bilmek isterim:

Manufacturer: TOSHIBA
Model: Portable PC
Version: A02
Chipset: Intel, Sandy Bridge, 09
Southbridge: Intel, HM65, B2

BIOS Güncel: TOSHIBA Version 4.10, 01/08/2013

Çok teşekkürler.

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Leptop mu bilgisayarın, o halde ssd takıp rahatlıkla kullanabilirsin, bizim kuzenin leptoba şahsen ssd takıp canavar gibi çalışıyor şimdi, ister sata 3 al istersen sata 2 farketmez. Her halukarda hızlı olacaktır

vinternatt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet toshiba notebook.

Her halükarda hızlanacağını biliyorum ama SATA3 hızlarına erişebilir mi, bu bilgisayarla tam layıkıyla kullanabilir miyim bunu merak ediyorum.

Teşekkürler.

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Evet toshiba notebook.

Her halükarda hızlanacağını biliyorum ama SATA3 hızlarına erişebilir mi, bu bilgisayarla tam layıkıyla kullanabilir miyim bunu merak ediyorum.

Teşekkürler.
Farketmez kardeş al kullan, zaten fiyatları birbirine yakın, 2 yıl önce 400 tlye 120 gb sata2 yi almıştım şimdi ise sata3 lerin 150 lerde geziyor fiyatı, sata 3 al bak keyfine, fazlada araştırma, al kullan.

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
yukarıda ben dedim zaten SATA2.0 da bile hızlı calişacaktir dedim beni görmezlikten neden geliyorsunuz??

:'(

vinternatt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@helpmert: Bana söylemediğinizi varsayıyorum, ikinize de teşekkür etmiştim zaten.

Ancak ikiniz de beni görmezden geliyorsunuz, konu başlığında ben yazmıştım zaten arkadaşlar. SSD ile sistemimin hızlanacağını ZATEN biliyorum. :rolleyes:

SATA 3 performansı alabilir miyim, sistemim sata-3 hızlarına erişebilecek kapasitede mi, bunu nasıl öğrenebilirim, siz nasıl öğreniyorsunuz, ancak aldıktan sonra mı görebiliyorsunuz, sorum bu :crying:

Al sen düşünme demeyin, alacağım zaten, ama sata-3'e erişemeyecekse ucuz olan Sandisk Ultra veya Plus alabilirim, Samsunga 50-100 tl fazla vermektense... Veya komple sıfırdan laptop alabilirim ki tam verimle kullanabileyim SSD'yi. Sonuçta para veriyoruz ve gerçek gücüyle kullanmak isterim.

Yok mudur SATA3 desteğini nasıl öğrenebileceğimi söyleyebilecek bir arkadaş?

Teşekkürler

vinternatt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekli dosyayı görüntüle 14140

HWiNFO64 uygulamasını çalıştırdım ve anakarta baktım,
Resimde de görüldüğü gibi SATA PORT 1 6 GB, SATA PORT 2 6 GB supported yazıyor.

SATA 3 hızını desteklediğini söyleyebilir miyiz buna bakarak?
Teşekkürler.

kalza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet Dostum 6Gb/s Sata 3 hızıdır, Sata 2 hızı 3Gb/s dir yani anakartınız Sata 3 destekliyor görünüyor tabi HWİNFO64 yanlış bilgi vermiyorsa...

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Ekli dosyayı görüntüle 14140

HWiNFO64 uygulamasını çalıştırdım ve anakarta baktım,
Resimde de görüldüğü gibi SATA PORT 1 6 GB, SATA PORT 2 6 GB supported yazıyor.

SATA 3 hızını desteklediğini söyleyebilir miyiz buna bakarak?
Teşekkürler.

Bak buna sevinebilirsin işte.. 6Gb/s Sata 3 desteği oldugunu söyler 3Gb/s ile Sata 2 oldugunu söyler

senin makina sata 3 destekliyormuş o zaman tam radman alirsin.

Önereceğim ssd : Samsung Evo Seriesss.

Kingstondan sandiskten ve corsair SSD'lerden uzak dur :D

Dipnot:
HWiNFO64 yanlış bilgi verme ihtimali var sen yinede harddiski çıkar üzerinde sata 3.0 yazıyormu bak :D

vinternatt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@kalza, @helpmert : Çok teşekkürler arkadaşlar.

Samsung Evo serisi benim de almak istediğim SSD ama 250 gb Evo mu yoksa 120 gb Pro mu alsam diye düşünüyorum. Pro ile arasındaki performans farkını bilen var mı? Değerlere baktığımda Pro'nun yazma hızının daha düşük ama diğer değerlerin daha yüksek olduğunu görüyorum ama tabii oradaki değerlerden ziyade aslında gösterdiği performans önemli.

İyice bir inceleyeyim.

Teşekkürler.

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
@kalza, @helpmert : Çok teşekkürler arkadaşlar.

Samsung Evo serisi benim de almak istediğim SSD ama 250 gb Evo mu yoksa 120 gb Pro mu alsam diye düşünüyorum. Pro ile arasındaki performans farkını bilen var mı? Değerlere baktığımda Pro'nun yazma hızının daha düşük ama diğer değerlerin daha yüksek olduğunu görüyorum ama tabii oradaki değerlerden ziyade aslında gösterdiği performans önemli.

İyice bir inceleyeyim.

Teşekkürler.

almışken iyisini al evo 250 gb serisini al derim çünkü laptop bu 120 gb taksan bişi yapamıycaksin windows programlar v.s dosyalara yer kalmiycak..

250 gb de hiç değilse dosyalara yer kalır yani
harici diskede yedeklersin ama yinede 250 gb al derim.

senin için bir artı olur. Biliyorum bütceni zorliycak ama.

kalza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer Caddy kullanıp DVD yerine mevcut hdd yi takacaksanız bence uygun bir 120gb lık ssd alın ve sadece sistem i oraya kurun.
250gb mevcut hddnizi çıkarmayacaksanız gereksiz olur ssd ye oyun vs kurmak yada arşiviniz koymak çok kötü bir maliyet fayda oranı sağlar benim masaüstümde 120gb v300 kingston var ve inanın daha fazla hıza kesinlikle ihtiyaç duymuyorum, benchmarklara bakarsak benim ssd evolardan çok geride ama inanın evo kullanıyor olsam kullanırken farkı kesinlikle anlamam, klasik hddlere oranla kingston v300 ile bile sistem açılışı inanılmaz hızlı ve her uygulamaya ışık hızında erişebiliyorum, evo olsaydı belki açılışta 1 2 sn farkederdi ki fazladan 100tl vermeye değmezdi 120gb evoya.