- Reaksiyon puanı
- 9,165
Selamlar herkese. Uzun bir aradan sonra herkese yine ve yeniden selamlar. 
Acer marka bir laptop kullanıyorum.
Şuradaki modelden: Acer Aspire 3 A315-34 Intel Celeron N4120 4GB 128GB SSD Freedos 15.6" Taşınabilir Bilgisayar NX-HE3EY-00A
Laptopun içinde 128 GB Kingston SSD var. Ancak şu an için yetersiz geliyor ve destekleyebileceği en üst düzeyde bir SSD almak istiyorum. En az 500GB'lık olmasını istiyorum.
Şu an bildiğim kadarıyla içindeki ssd m2 nvme olarak geçiyor.
Şimdi sizlere şu soruları sormak istiyorum:

Acer marka bir laptop kullanıyorum.
Şuradaki modelden: Acer Aspire 3 A315-34 Intel Celeron N4120 4GB 128GB SSD Freedos 15.6" Taşınabilir Bilgisayar NX-HE3EY-00A
Laptopun içinde 128 GB Kingston SSD var. Ancak şu an için yetersiz geliyor ve destekleyebileceği en üst düzeyde bir SSD almak istiyorum. En az 500GB'lık olmasını istiyorum.
Şu an bildiğim kadarıyla içindeki ssd m2 nvme olarak geçiyor.
Şimdi sizlere şu soruları sormak istiyorum:
- Speccy programında baktığımda ssd'nin SMART desteğinin olmadığı görülüyor. Bu neden olabilir? Sanırım ucuz bir SSD modeli olduğundan SMART özelliği eklenmemiş olabilir diye düşünüyorum.
- Speccy programında baktığımda SSD özelliklerinde SATA 2 yazıyor. Anakartın SATA 3 desteklediğini nasıl anlayabiliriz? Anakartın güneyköprüsü modeli Gemini Lake lpc bridge
- Son olarak laptopun destekleyebileceği düzeyde en az 500 GB'lık SSD almak istiyorum. Bu konuda laptopa uyumlu model önerebilir misiniz?