iPhone 6s [ 16 GB ]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan trm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Merhaba arkadaşlar.

Telefonun dün ödemesini yaptım perşembe günü teslim alacağım. Aklımda ise şu soru var 16GB alarak hatamı yaptım ?

Ben telefonu genellikle iş için mail akışım hızlı olsun, istediğime hızla ulaşabileyim ve whatsapp, outlook, facebook, twitter, spotify, banka uygulamaları üzerinde kullanıyorum.

Maksimum 1500 fotoğraf bulundururum.

Telefonda film izlemek veya yüksek kapasiteli oyun oynamak tercihim değil. Bu nedenle 16GB versiyonu tercih ettim.

Buda kullanmakta olduğum iPhone4'ün şu anda kullanım alanı;Siz ne düşünüyorsunuz ? Yeterli olacak mıdır ?

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Yokmu 16gb alan :)

YupPieE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
4k video çekerseniz sıkıntı yaşayabilirsiniz keşke o kadar parayı verdikten sonra 64gb tercih etseymişsiniz :)

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Eminim en fazla 2-3 kere video çekerim. Düğüne gidip video kaset derlemicem sonuçta, kaldı ki 4k video çeksem bile 4k oynatıcım olmadığına göre çokta önemli bi sorun değil benim için.

usluyorum

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Moralinizi bozmak gibi olmasın ama kesinlikle 16 gb yetmez. Sistemi, uygulamaları vsvs, bir de fotoğrafı videosu, bir de cihazınız apple yani heryere kolayca yedekleme yapamazsınız..

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Yükseltme şansım var henüz cihazı teslim almadım. Aslında yedekleme iTunes aracılığıyla çokta külfetli bir iş değil.

En azından fotoğraflar ve videolar için 5gb icloud + turkcell mini paket ayda 4TL'ye veya icloud 3TL'ye 50gb alan sunuyor.

Bu da demek oluyor ki totalde 11gb gelen hafıza kabul edersek 11 + 5 + 50 = 66gb gibi bir alan oluyor.

Tabiki bulutlar kendi hafızanın yerini tutmaz ama 400TL fark yerine bu daha makul gibi.

Atakan GM 16GB

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O kadar para vermişken 64 GB alaydın. İphone 4'e göre fotoğraf çektiğinde çok yer kaplar. İphone dandik zaten ne SDcard var nede dosya yönetici. Bluetooth yok desek yeri. 40 kişinden 2-3 kişi İOS kullanıyor.

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Kime göre neye göre dandik ? O kadar para dediğiniz 3.000 TL, aynı düzeyde bir telefon almak istersek Note 5 2.700 TL. Bu Apple düşmanlığınızı anlamıyorum.Sanki aynı segmentteki diğer telefonlar 500TL gibi davranmaktan vazgeçin. En azından telefon değer kaybetmiyor, 1 yıl sonra 2.500 TL'ye satabilirim ama note 5 bir yıl sonra 1250 TL...

freezerr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar elin amerkalısına para kazandırmak için birbirinizle yarışıyosunuz tüketim toplumu olmada üzerimize yok maşallah...

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Ne yapalım ABD malı diye telefon mu almayalım? Aynı kalitede Türkiye pazarında ürün varda biz mi almadık?

alacaaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar elin amerkalısına para kazandırmak için birbirinizle yarışıyosunuz tüketim toplumu olmada üzerimize yok maşallah...

Bizim ülkede üretici varda bizmi almıyoruz. bu yönetimle zor zaten.
16 Gb olayına gelirsek ben her ay harici 1tb Hard diskime kopyalıyorum .. telefondaki tüm fotoğraf ve videoları. Aynı senin gibi oyun falan oynamam asla sadece whatsapp, instagram , facebook ve twitterda kullanmıyorum.Müzikte asla dinlemem. Bence yeterde artar bile sadece yedeklemeyi 3-4 ayda bir değilde ayda bir yaparsın .. hayırlı olsun şimdiden

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
yeter yeter 16gb bu kullanıma

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Bizim ülkede üretici varda bizmi almıyoruz. bu yönetimle zor zaten.
16 Gb olayına gelirsek ben her ay harici 1tb Hard diskime kopyalıyorum .. telefondaki tüm fotoğraf ve videoları. Aynı senin gibi oyun falan oynamam asla sadece whatsapp, instagram , facebook ve twitterda kullanmıyorum.Müzikte asla dinlemem. Bence yeterde artar bile sadece yedeklemeyi 3-4 ayda bir değilde ayda bir yaparsın .. hayırlı olsun şimdiden

Cevabınız için teşekkürler.Aynı sizin gibi düşünüyorum. Oyun için tablet kullanıyorum zaten :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

yeter yeter 16gb bu kullanıma

Haklısınız, bende son olarak bu şekilde karar verdim ve cihazı bugün teslim aldım 16GB olarak.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Kime göre neye göre dandik ? O kadar para dediğiniz 3.000 TL, aynı düzeyde bir telefon almak istersek Note 5 2.700 TL. Bu Apple düşmanlığınızı anlamıyorum.Sanki aynı segmentteki diğer telefonlar 500TL gibi davranmaktan vazgeçin. En azından telefon değer kaybetmiyor, 1 yıl sonra 2.500 TL'ye satabilirim ama note 5 bir yıl sonra 1250 TL...

Çok haklısın benim arkadaşım 2600TL'ye Galaxy S6 aldı. 1 ay sonra 6 Plus (16GB) ile değiştirmek istedi. Telefoncu üzerine 1000TL istedi şaka gibi ya :D

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157

Aynen öyle katılıyorum. Seviyorum apple ı bu yüzden samsunga zaten kesinlikle bulaşmam. Samsungun hiç bi ürününü eve sokmuyorum. [emoji848]