Sürücü d boyutu ayarlamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bepob
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Beyler benim d sürücüsü var orada belgelerimi saklıyorum 150 gb kullanıyor bu oranı nasıl 80 lere indirebilirim tekrar biçimlendirmemi yapmam gerekiyor ?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Hayır biçimlendirme yapmana gerek yok, masaüstünde bilgisayarıma sağ tık yap Yönet e tıkla, ordan Disk Yönetimine, D diske sağ tıkla ve birimi küçült de istediğin GB ti belirt ve ayrılmamış alan gözükür, C sürücüsüne sağ tıkla ve Birimi Büyüt e tıkla ve ileri ileri yap tamamdır.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Hayır biçimlendirme yapmana gerek yok, masaüstünde bilgisayarıma sağ tık yap Yönet e tıkla, ordan Disk Yönetimine, D diske sağ tıkla ve birimi küçült de istediğin GB ti belirt ve ayrılmamış alan gözükür, C sürücüsüne sağ tıkla ve Birimi Büyüt e tıkla ve ileri ileri yap tamamdır.

Hocam sizin dediğinizi yaptım 78 küsürlü oldu sürücü d o tamamda c yi genişletemiyorum ama d yi genişletebiliyorum

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Hocam sizin dediğinizi yaptım 78 küsürlü oldu sürücü d o tamamda c yi genişletemiyorum ama d yi genişletebiliyorum

Demekki diskte dosya parçalanması var o yüzden olmuyor D yi tekrar genişletip disk birleştirme yap hem c hen d sürücüsüne
Bunu yapmak için C ve D sürücüsüne sağ tıkla Özelliklerden, Araçlar menüsünde görürsün en altta

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Demekki diskte dosya parçalanması var o yüzden olmuyor D yi tekrar genişletip disk birleştirme yap hem c hen d sürücüsüne
Bunu yapmak için C ve D sürücüsüne sağ tıkla Özelliklerden, Araçlar menüsünde görürsün en altta

Hocam onu ayda 1 yapıyorum zaten sorunu şöyle çözdüm ilk baş d yi sildim tamamen sonra c ye yeterli miktarını aktarıp geri kalan 80 gb ile e yi olusturdum böylesi iyimidir . şimdi de birleştirme yapacağım sağ olun

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
C de yer varsa keşke başta yapsaydın ben Cde yer yok sandım