HDD ışığı çok sık yanıyor

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Merhaba arkadaşlar, 1-2 aydır süre gelen bir durum. Kasa üzerindeki HDD ışığı çok sık yanıyor sönmüyor diyebilirim. GTA V 60-70 FPS arasında oynarken oyun anlık takılmalar oluyor ancak FPS düşmüyor. Başka oyunlardada başıma geldi. HDD bozulmuş olabilirmi ?

Reaksiyon puanı
16,128
net bilgi ver ram kaç gb? ram yetmiyorsa windows takasa yükleniyor bu hdd'de olur oluyor tabi hdd kaynaklı olabilir ama ram az gibi.

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
net bilgi ver ram kaç gb? ram yetmiyorsa windows takasa yükleniyor bu hdd'de olur oluyor tabi hdd kaynaklı olabilir ama ram az gibi.
Ram'den kaynaklı olduğunu sanmıyorum

i5 4590
Asus H97 Plus
8GB Corsair (2x4) 1600 Mhz CL9
Evga GTX 760
RS600B Güç kaynağı

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
allahalla acaba hdddemi sakatlık var hddyi degistir bi ole dene istersen sorun giderse digerini at ama sorun hdde olmayıp ramlardeyse veya anakarttaysa pardon ama ***u yersin
ama benim kötü bakışlarım hdd üzerinde hdddedir kesin bad sector veya kafa atması yapmıştır son günlerinde olabilir hdden dikattli ol. bi gun pcyi açtıpında uzun bir dıt gelirdse bilki ram ama gelmeyip biosta hdd goukmesse*****tın

crazymurat34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hdd bozuk olduğunu nereden çıkarıyorsunuz. Belki ekran kartında bişi var yada sürücüyü güncellicen hemen ona atlamayın bir deneme yapmanız gerekiyor hdd için sağlık kontrolü yapın hepsi yeşilse sorun olmaz

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Hdd bozuk olduğunu nereden çıkarıyorsunuz. Belki ekran kartında bişi var yada sürücüyü güncellicen hemen ona atlamayın bir deneme yapmanız gerekiyor hdd için sağlık kontrolü yapın hepsi yeşilse sorun olmaz
Hdd sağlık kontrolü için program önerebilir misiniz

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
hd tune
Bir de Murat kardeşine bir şey demek istiyorum Murat kardeşim hiç böyle SORUNLAR yaşamadığım için bilmezsin kendim şahsen yaşadığım için biliyorum ki kendi harddiskimin kafası atmıştı senin başına hiç böyle bir olay gelmediği için suçluluk ekran kartını falan atıyorsun ekran kartında ne alakası var tövbe tövbe ekran kartının hdd ışığıyla ne alakası var

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Hocam HD Tune'de bir sıkıntı çıkmadı. Ancak kullanılan RAM miktarında "System" aşırı ram kullanıyor.

ql6G3B.jpg

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
sistemin o kadarren kullanması normal benim bilgisayarım boştayken 1:30 gigabayt RAM kullanıyor

- - - Mesaj Güncellendi - - -

sistemin o kadarren kullanması normal benim bilgisayarım boştayken 1:30 gigabayt RAM kullanıyor

crazymurat34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim ekran kartını misal dedim. Yani fps felan diyince ondan dolayı artık birde hard disk almayın bence onların çagı bitti SSD alın mis gibi yaw.

brsozl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistemde arka planda RAM tüketen yazılımları tespit edip kaldırman gerekiyor. Sisteminde virüs olmadığına emin ol. HDD kaynaklı olması çok yüksek. Temiz bir formattan sonra test yapıp ona göre hangi bileşende sorun olduğunu anlayabilirsin. Bence bileşenlerde sıkıntı yok işletim sistemi çok şişmiş ve virüs var gibi duruyor.

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Sistemde arka planda RAM tüketen yazılımları tespit edip kaldırman gerekiyor. Sisteminde virüs olmadığına emin ol. HDD kaynaklı olması çok yüksek. Temiz bir formattan sonra test yapıp ona göre hangi bileşende sorun olduğunu anlayabilirsin. Bence bileşenlerde sıkıntı yok işletim sistemi çok şişmiş ve virüs var gibi duruyor.
Arka planda en cok Skype ram tüketiyor. Format atmayi denedim çözüm olmadi. Hdd sağlığına baktim domu gibi :)

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Kardeşim ekran kartını misal dedim. Yani fps felan diyince ondan dolayı artık birde hard disk almayın bence onların çagı bitti SSD alın mis gibi yaw.
Hocam SSD güzel katılıyorum ama, 170 TL 1TB WD Blue HDD aldim suan 200TL ye 128 GB zor bulunuyor. SSD lerin HDD yerini alması uzun surecek. ( 250 alip C yi kurmayi düşünüyorum)

crazymurat34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Olsun kardeşim paraya kıyın ne olcak 3 günlük dünya :D