Boynum Ağrıyor Neden Olabilir?

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Arkadaşlar 1 aydır boynum ağrıyor. Ense tarafında oluyor. Genelde sabah kalktığımda çok ağrıyor, bir de masa başında çok oturduğum zaman.

Doktora gitmeye üşendim. Biliyorum çok yanlış mutlaka gitmeliyim ama sizde de bu şekilde bir durumu olan var mı?

Boyun düzleşmesi midir sizce?

Boyun ağrısını rahatlatmak için ne önerirsiniz?

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Oturma hocam masa başı çok zaten söylemişsin. . Fitness salonuna yazıl, hiçbir ağrın kalmaz. Sıcak havlu kullanabilirsiniz enseye.

-Master

Asistan
Reaksiyon puanı
9
benimde boynum çok ağrıyor. ama benimki bilgisayara çok oturmaktan. Yatma şeklinden ve çok fazla pc'ye oturmaktan kaynaklı diye biliyorum :(

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
hocam masa başında çok oturuyorsanız eğer göğüs ve karın kaslarınız çalışır yani malum kamburluk, biraz spor yapın boyun ve sırt kaslarınızı güçlendirin ve mümkünse masadan uzak durun.. yastık seçiminizi iyi yapın, beğenmiyorsanız değiştirin derim.. ayrıca kısa süreli ağrıları gidermek için de arada boynunuzu ve kollarınızı antreman misali hareket ettirin..

geçmiş olsun [MENTION=376]pesimist[/MENTION]

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
İşim masa başı. O yüzden uzun süre oturmaya mecburum.

Spora gideceğim inşallah. Niyetim vardı zaten, iyi oldu daha bir gaza geldim sayenizde.

Aden

Asistan
Reaksiyon puanı
6
İşim masa başı. O yüzden uzun süre oturmaya mecburum.

Spora gideceğim inşallah. Niyetim vardı zaten, iyi oldu daha bir gaza geldim sayenizde.
Masa Başı Egzersizleri - UZMANTV

bunlar işe yarayabilir. ayrıca, bel için yastık ya da telli bir alet var. adını çıkartamadım ama araba koltuklarına filan da takılıyor. bel yastığıyla aynı işlevi yapıyor. omurga için iş görür.

ayrıca, boyunda düzleşme başlamış ya da oluşmuş olabilir. fizik rehabilite işinize yarar. bir iki hafta günde 30 dk kadar seansları var. başıma geldiği için biliyorum. rahatlatıyor.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,387
Sürekli masa başında oturmaktan kaynaklanıyor. Yaklaşık olarak 12 yıldan beri masa başında çalışıyorum. Aynı sorunlar bende de var.
Kemiklerin bir birine geçmesinden kaynaklanıyor hocam.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Yastığı değiştir :wink:

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Masa Başı Egzersizleri - UZMANTV

bunlar işe yarayabilir. ayrıca, bel için yastık ya da telli bir alet var. adını çıkartamadım ama araba koltuklarına filan da takılıyor. bel yastığıyla aynı işlevi yapıyor. omurga için iş görür.

ayrıca, boyunda düzleşme başlamış ya da oluşmuş olabilir. fizik rehabilite işinize yarar. bir iki hafta günde 30 dk kadar seansları var. başıma geldiği için biliyorum. rahatlatıyor.

Teşekkürler. Bel yastığı edineceğim hemen.

Sürekli masa başında oturmaktan kaynaklanıyor. Yaklaşık olarak 12 yıldan beri masa başında çalışıyorum. Aynı sorunlar bende de var.
Kemiklerin bir birine geçmesinden kaynaklanıyor hocam.

Sürekli egzersiz yapacağım demek ki :(

Yastığı değiştir :wink:

Abi visko da aldım ama pek etki etmedi. Sert visko almıştım bir de yumuşağını deneyeyim bari.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Abi visko da aldım ama pek etki etmedi. Sert visko almıştım bir de yumuşağını deneyeyim bari.

bazı ortopedik yastıklar poliüretandan yani sünger karışımından yapılıyor belli sertlik derecesine sahip oluyor bunlar ben pek önermiyorum. gerçek yastığa yakın bir şey al, anneme taçtan almıştık yumuşak ortopedik yastık çok memnun yıllardır kullanıyor. böyle bir şey alabilirsin.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,387
Egzersiz bir yere kadar yapacaksındır. Bir süre sonra sıkılacaksın. :D

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Arkadaşlar 1 aydır boynum ağrıyor. Ense tarafında oluyor. Genelde sabah kalktığımda çok ağrıyor, bir de masa başında çok oturduğum zaman.

Doktora gitmeye üşendim. Biliyorum çok yanlış mutlaka gitmeliyim ama sizde de bu şekilde bir durumu olan var mı?

Boyun düzleşmesi midir sizce?

Boyun ağrısını rahatlatmak için ne önerirsiniz?
yastıgı değiştir kardeş önce bir doktora görün ne olur ne olmaz sağlık çok önemli... benim bir arkadaşımdada aynı sorun vardı kullandıgı yastıgı değiştirdi osrun ortadan kalktı yüksek olmayan boyun hizasına uygun bir yastık tercih etmelisiniz....

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
abi önce doktora bi görün. kas gevşetici hap ve merhem verecektir durum ciddi değilse. eğer sıkıntılı bi halse kısa bi fizik tedavi programına yollar seni.

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
[MENTION=376]pesimist[/MENTION]
heryerde yapabileceğin egzersizler ama yinede doktora gitmen lazım çok ciddi sorunda olabilri boyun da ileride sıkıntı olabılır

boyun-egzersizleri.gif

boyunegzersizleri-ozguraksan.jpg

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Egzersizlere başlıyorum :)

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Hocam kesinlikle spor yapmalısın. Ben yaklaşık 3-4 ay gittim fitnessa. Kas yapmak için gitmedim, sadece biraz göbeği eritmek ve kolesteol-trigliserit oranı çok yüksekti düşürmek için gittim. İnanılmaz yararını gördüm. Vücuttaki yağ oranının düşmesiyle birlikte insanın hayatı değişiyor. Özellikle senin gibi uzun bir süre masa başında kalanlar için spor olmazsa olmaz. Gün içindeki halsizlikten, gereksiz yorgunluktan uzak oluyorsun. Sabah kalkarken yaşadığın acı durumdan bile eser kalmıyor, zinde kalkıyorsun. Tabi spor çok nankör bişey. Hayatının bir parçası olmalı artık. Sporu bıraktığında yaklaşık 2 ay içinde eski haline dönüyorsun.