İphone 6 mı Note 5 mi

Reaksiyon puanı
16,128
android vista kafasında ram ne kadar çoksa o kadar çok kullanma eğiliminde o yüzden 4gb varsa 3gb kullanıyor halbuki kalıpları kırsa 8gb ram koysa manyak olurdu.

erenazar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bugün samsung galaxy s4 de Mortal Combat X açtım Grafik ayarlarına hiç dokunmadım otomatik verdiği grafik iphone 6-5 şin verdiği grafiğe yakındı Sadece Bazı efektler daha kısık gibiydi oyun deneyimine bi etkisini görmedim Yağ gibi 1-1.5 saat oynadın kasma lag vs görmedim ama iphone 5 ile aynı anda tıkladım oyuna iphone direk açtı samsungta en Az 2 dk sürdü bu bence touchwizle alakalı ama 3 model eskimiş Samsun'un bana göre mobil pazarın ilk 3 grafikli oyununu çalıştırması bence çok başarılı

arruabarrena

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Note 5 iyidir. Ayrıca 4 GB ramin 3 GB'ını falan kullanmıyor.
En fazla 2.3-2.4 ünü kullanıyor.
O kadar param olsa İphone 6S bekleyip onu alırdım.

Efilys

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardesim ilk ciktigi gunden beridir s6 kullaniyorum ve aylardir telefonda tek tik oynama olmadi ilk aldigim gunku gibi stabil bu arada bence note 5 yerine s6 edge plus al derim hic bir farki olmamasina ragmen goruntu olarak daha guzel ve 300 400 lira fiyat araligi var suan elimde s6 olmasa ilk alacagim telefon s6 edge plus tir

erenazar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung 0rını almak ölü yatırım yapmaktır size tavsiyem 2. El uygun yollu bi note 4 bulmanız 3000 bine aldığınız telefon 1.5 sene sonra 1000 tl oluyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardesim ilk ciktigi gunden beridir s6 kullaniyorum ve aylardir telefonda tek tik oynama olmadi ilk aldigim gunku gibi stabil bu arada bence note 5 yerine s6 edge plus al derim hic bir farki olmamasina ragmen goruntu olarak daha guzel ve 300 400 lira fiyat araligi var suan elimde s6 olmasa ilk alacagim telefon s6 edge plus tir
Bence alma aralarında ram ve ekran büyüklüğü haricinde fark yok s7-s7 edge ye kadar para biriktir derim

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Kardeşim bence alma elindeki telefondan tek farkı 1 gb ram+ekran başka farkı yok bence paranı biriktirmeye devam et s7-s7 edge alırsın.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Samsung 0rını almak ölü yatırım yapmaktır size tavsiyem 2. El uygun yollu bi note 4 bulmanız 3000 bine aldığınız telefon 1.5 sene sonra 1000 tl oluyor
Bizde onu diyoruz o kadar para vericem touchwizle uğraşacam,rami temizliyecem.2700 lira az değil.

Note 5 iyidir. Ayrıca 4 GB ramin 3 GB'ını falan kullanmıyor.
En fazla 2.3-2.4 ünü kullanıyor.
O kadar param olsa İphone 6S bekleyip onu alırdım.
Yok almam İphone'nun donanımı değil,tasarımı önemlidir bence.Apple'ın kullanıcıları bu etkinlikte kandırdığını düşünüyorum çünkü bir çok özellik yazılımla alakalı zaten live photo,retina flash,3d touch.Özellikle 3d touch ta ısrar eden arkadaşlarımız var sitede haberide var arkadaşlar sizin istediğiniz işlevsellik değil mi size aynı işlevselliği sunuyor yani sert basmasını anlamaz da 1-2 saniye uzun basmayla o menü karşınızda taptic engine falan hikaye bana göre.Alınırsa A9 ve kamera için alınır ram e gerek olduğunu düşünmüyorum.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
IPhone 6'da ram kullanımına baktım. Boştayken yüzde 35 arkada 10-15 tane şey açık olursa boşta 100-200 mb ram kalıyor. Ama isterse ramin hepsi dolu olsun yavaşlama olması zor.

erenazar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
IPhone 6'da ram kullanımına baktım. Boştayken yüzde 35 arkada 10-15 tane şey açık olursa boşta 100-200 mb ram kalıyor. Ama isterse ramin hepsi dolu olsun yavaşlama olması zor.

Iphoneda arkada bişey açık olmaz 2 uygulamadan sonra diğerlerini stop ediyor onun için androiddeki gibi uygulamaları kapatmaya gerek yok

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Kardeşim bazıları anlamıyor iphone un rame ihtiyacı yok bence rahat rahat çalışıyor.Bakın 6s etkinliğinde ram den bahseldilmedi neden çünkü apple da biliyor iphone ların ram alakası çok yok yoksa lansman da açıklasaydı 2 gb ram yaptık diye inanın 3d touch dan daha çok sevinirdiniz ama apple ram olayını çok önemsemiyor.

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
android cihazlari ozellikleri ve ekran panelleri ile goz dolduruyorlar. ama gunluk kullanim rahatligi uygulama optimizasyonu. birinci sinif bir isletim sistemi bence 2k ekran ve 4 gb ramden daha onemli :). Kolay gelsin

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
android cihazlari ozellikleri ve ekran panelleri ile goz dolduruyorlar. ama gunluk kullanim rahatligi uygulama optimizasyonu. birinci sinif bir isletim sistemi bence 2k ekran ve 4 gb ramden daha onemli :). Kolay gelsin
Apple İOS olmasa bu kadar satamazdı zaten ama işte firma biraz cimri yani 5 dolar maliyeti olan şeyler için deli ediyo insanı Apple ın stratejisi (yeterli donanım,iyi yazılım,inanılmaz kar).

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Aslında Saf Android'de diğer Android'lere rakip. Yani nexus 5 bile S6'ya kafa tutuyorsa burada baya problem var.

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Aslında Saf Android'de diğer Android'lere rakip. Yani nexus 5 bile S6'ya kafa tutuyorsa burada baya problem var.
Android iyi bir işletim sistemi ama firmalar kötü yapıyor şöyle iyi bir nexus gelse alırım ama yok işte.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Google'ın kasasından biraz daha para çıksa daha iyi kamera falan konulsa diğer androidler biter.

Favor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fiyat ve Özellik Karşılaştırması - Cep Telefonu - Samsung Galaxy Note 5 vs Apple iPhone 6 kıyaslaması

Dilersen bakabilirsin, İphone her zaman marka satan bir üründür. Yani İphone masanın üzerine koymak için icat edilmiş bir telefondur. (kısaca hava telefonu).Sana donanım doyumu sağlamaz. Tercihin eğer telefonun donanımı iyi olsun diyorsun kesinlikle iphone tercih etme. Hüzün yaşarsın. Ama ben telefonun donanımına değilde ismine bakarım diyosan İphone seçebilirsin

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Fiyat ve Özellik Karşılaştırması - Cep Telefonu - Samsung Galaxy Note 5 vs Apple iPhone 6 kıyaslaması

Dilersen bakabilirsin, İphone her zaman marka satan bir üründür. Yani İphone masanın üzerine koymak için icat edilmiş bir telefondur. (kısaca hava telefonu).Sana donanım doyumu sağlamaz. Tercihin eğer telefonun donanımı iyi olsun diyorsun kesinlikle iphone tercih etme. Hüzün yaşarsın. Ama ben telefonun donanımına değilde ismine bakarım diyosan İphone seçebilirsin
Ben donanıma değil yazılıma bakarım bu demek değil ki android kötü yazılım firmalar kötüleştiriyor note 5 saf sürüm gelse alırım ama touchwiz :(

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Saf Android romu gelir. Ama öyle bir performans artışı olmaz. Snapdragon olmadığı için. Keşke 4 çekirdekli devam etseydi. Overclock yapardık.

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Saf Android romu gelir. Ama öyle bir performans artışı olmaz. Snapdragon olmadığı için. Keşke 4 çekirdekli devam etseydi. Overclock yapardık.
Rom iyi bişey değil ya hem garanti dışına çıkıyo hem de riskli sen yapmayı bilirsin ama bişeyler ters gider anakart çöp olur telefonun yarısı anakart zaten.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Rom iyi bişey değil ya hem garanti dışına çıkıyo hem de riskli sen yapmayı bilirsin ama bişeyler ters gider anakart çöp olur telefonun yarısı anakart zaten.

Ben rom ile uğraşıyordum. Bu konuda uzmanlaşmış ve büyük kitlelere hitap eden kişilerin video rehberleri uygulanarak yapılırsa problem çıkması zor.