Kafa Kurcalayan Telefon Seçememe Sorunu

Belkideoluur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,
2000-2999 gibi bir bütçe aralığında akıllı telefon almayı düşünüyorum şuana kadar android platformunda giriş telefonları kullandım. Bir süre windows phone kullandım(rezalet bir deneyimdi. Belkide giriş seviyesi olduğu içindir)
aslında kafama yatan bir telefon var ios platformuna geçiş yapmayı düşünüyorum ama yeni çıkacak olan iphone 6s kafamı biraz kurcalıyor bildiğiniz gibi dolar kuru aldı başını gitti akıl almaz derecede artmış bir içimde hala
artmaya devam ediyor. İphone 6s özelliklerine bakarakta telefonu almaya kalkarsak 4k video ceken bir telefonun 16 gblik versiyonunda çok muzdarip oluruz 64 gb alma gibi bir durumumuz ortaya cıkar.(ki bence öyle) benim için
performansı iyi olması yeterli öyle 4k gibi preminium özellikleri önemsemiyorum diyebilirim. Sizce ne yapmalıyım android platformundaki akıllı telefonlara mı yönelmeliyim yoksa iphone 6 mı almalıyım ? İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
6S güzel özelliklerle gelecek ama fiyatı uçuk olacağından eminim vergiler filanda katılırsa , 16 GB geleceğini düşünmüyorum gelse bile en azından 32 GB alın size bağlı olarakta 64 GB olabilir . 128 bana göre gereksiz ama her şeyi telefona koyanlar var . Bence yeterince vakitiniz varsa yılbaşına kadar bekleyin güzel bir telefon alın . Ben pek iPhone taraftarı değilimdir (kötü değil kesinlikle) ama şöyle bir şey var android git gide gelişiyor hızlanıyor ve şuan nexuslarda kullanılan referans arayüz zaten İOS ile aynı hızda diyebilirim . iPhone 6 ve 6 Plus kamerası yönünden S6 ve G4'ten geride bunu herkes biliyor kamerayı geliştirirlerse bence tutabilir . Ya çok karışık yazdım uzatmıyım şuan Note 5 öneririm S820 ile çıkan telefonlardanda alabilrisiniz ki bana göre şuan Note 5 en önde telefon . Ben LG'den güzel telefon bekliyorum hala :)

Belkideoluur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
6S güzel özelliklerle gelecek ama fiyatı uçuk olacağından eminim vergiler filanda katılırsa , 16 GB geleceğini düşünmüyorum gelse bile en azından 32 GB alın size bağlı olarakta 64 GB olabilir . 128 bana göre gereksiz ama her şeyi telefona koyanlar var . Bence yeterince vakitiniz varsa yılbaşına kadar bekleyin güzel bir telefon alın . Ben pek iPhone taraftarı değilimdir (kötü değil kesinlikle) ama şöyle bir şey var android git gide gelişiyor hızlanıyor ve şuan nexuslarda kullanılan referans arayüz zaten İOS ile aynı hızda diyebilirim . iPhone 6 ve 6 Plus kamerası yönünden S6 ve G4'ten geride bunu herkes biliyor kamerayı geliştirirlerse bence tutabilir . Ya çok karışık yazdım uzatmıyım şuan Note 5 öneririm S820 ile çıkan telefonlardanda alabilrisiniz ki bana göre şuan Note 5 en önde telefon . Ben LG'den güzel telefon bekliyorum hala :)

Karışık falan değil ya gayet net anlaşılır bir biçimde açıkladınız. Note 5 kafamda bayadır. Zaman konusundada 2-3 aylık bir süre dilimi bekledim artık almak istiyorum. Bakalım zaman ne gösterir :)

ysn1221

Asistan
Reaksiyon puanı
0
6s 16 64 128 gb olarak cikacak 32gb yok.

AyfonDelisi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
İphone 6S benimde beklediğim bir telefon 64GB lık olanı 3099 tl olacak sanırım yorumlara ve haberlere göre havale ile 2975 tl gibi bir fiyata düşüyor sanırım tabi şuda bir gerçek dolar kuru kış ayı içersinde düşerse bu iphone fiyatlarına yansır seçim sonu alırsanız iphone fiyatları düşebilir diye düşünüyorum

Belkideoluur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O zamana kadar sabredebilirsem neden olmasın :laugh:

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
2000-2999 gibi bir bütçe aralığında akıllı telefon almayı düşünüyorum şuana kadar android platformunda giriş telefonları kullandım. Bir süre windows phone kullandım(rezalet bir deneyimdi. Belkide giriş seviyesi olduğu içindir)
aslında kafama yatan bir telefon var ios platformuna geçiş yapmayı düşünüyorum ama yeni çıkacak olan iphone 6s kafamı biraz kurcalıyor bildiğiniz gibi dolar kuru aldı başını gitti akıl almaz derecede artmış bir içimde hala
artmaya devam ediyor. İphone 6s özelliklerine bakarakta telefonu almaya kalkarsak 4k video ceken bir telefonun 16 gblik versiyonunda çok muzdarip oluruz 64 gb alma gibi bir durumumuz ortaya cıkar.(ki bence öyle) benim için
performansı iyi olması yeterli öyle 4k gibi preminium özellikleri önemsemiyorum diyebilirim. Sizce ne yapmalıyım android platformundaki akıllı telefonlara mı yönelmeliyim yoksa iphone 6 mı almalıyım ? İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim

Z3 plus 2500 tl ciddi talebi karşılayan bi telefon istersen full +full olsun dersen bekle biraz Z5 premium al gerisi hikaye

cembudak77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Deneyim açısından LG G4 olabilir. Piyasadaki benim gördüğüm en iyi ekran diyebilirim. Donanım açısından rakiplerinden geride bu sene ama aratmıyor farkı, kamerası da tartışmasız çok çok iyi onu önerebilirim. S6 fena durmuyor fiyatı 2100 e kadar düştü geçen hafta teknosa da. Donanım olarak en iyi cihaz diyebiliriz rahatça. Ama ben arayüzünü ve tasarımını sevmiyorum hoşuna gidiyorsa LG G4 den biraz daha uzun süre götürebilir gibi geliyor bana. Sony'nin de pili çok iyi gidiyor(Z5 i görmedim bilmiyorum önceki telefonlar için söylüyorum) ama tasarım bana göre güzel değil pahalı da buluyorum. Htc one m9'u söylemeye bile gerek yok. Saçma sapan bir kamera ve bir o kadar saçma fiyat. Iphone'a gelince de 2 gün bekle ona göre karar ver. Pil ram ve kamera da büyük iyileştirmeler olmazsa 6 da düşünülebilir bence. Bütçe sınırı 2999 demişsin. Iphone 6s in de 3000 den fazla olacağını düşünmüyorum. Ama son kuruşa kadar harcamayacaksan da G4 ü önerebilirim

Belkideoluur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Deneyim açısından LG G4 olabilir. Piyasadaki benim gördüğüm en iyi ekran diyebilirim. Donanım açısından rakiplerinden geride bu sene ama aratmıyor farkı, kamerası da tartışmasız çok çok iyi onu önerebilirim. S6 fena durmuyor fiyatı 2100 e kadar düştü geçen hafta teknosa da. Donanım olarak en iyi cihaz diyebiliriz rahatça. Ama ben arayüzünü ve tasarımını sevmiyorum hoşuna gidiyorsa LG G4 den biraz daha uzun süre götürebilir gibi geliyor bana. Sony'nin de pili çok iyi gidiyor(Z5 i görmedim bilmiyorum önceki telefonlar için söylüyorum) ama tasarım bana göre güzel değil pahalı da buluyorum. Htc one m9'u söylemeye bile gerek yok. Saçma sapan bir kamera ve bir o kadar saçma fiyat. Iphone'a gelince de 2 gün bekle ona göre karar ver. Pil ram ve kamera da büyük iyileştirmeler olmazsa 6 da düşünülebilir bence. Bütçe sınırı 2999 demişsin. Iphone 6s in de 3000 den fazla olacağını düşünmüyorum. Ama son kuruşa kadar harcamayacaksan da G4 ü önerebilirim

Lg g4 ü incelemeden bir yorum yapamayacağım bunuda düşünüceğim

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
6s 16 64 128 gb olarak cikacak 32gb yok.
Saçmalığa bak :D 32 GB bence en çok tercih edilen 16 nedir ya bu devirde 32 yok 16 var. G4 öneren arkadaşlar olmuş G4'te kronik sorunlar kalmadıysa kesinlikle alın derim ama kullanıcı kulübüne bakın .

cembudak77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Saçmalığa bak :D 32 GB bence en çok tercih edilen 16 nedir ya bu devirde 32 yok 16 var. G4 öneren arkadaşlar olmuş G4'te kronik sorunlar kalmadıysa kesinlikle alın derim ama kullanıcı kulübüne bakın .

Haklısın zaten sistem alıyor baya bir kısmı bizim için kullanılamaz gibi ama üretici için çok mantıklı 16 gb. Onlara 16 gb ile 32 veya 64 gb arasındaki maliyet 1$ bile değil belki ama bize 200-300 lira gibi yansıyor. 16 kullanılmaz ama :laugh:

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
z5 ve z5 compactı bekle bence. z3 compact da iyi cihaz bu arada

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Ben SONY Z1'i soluk ekranı Z2'yi ısınması yüzünden sevmedim ama Z3 ve Z3c oldukça güzel olmuş . Z5 eğer ısınmıyorsa kesinlikle düşünülebilir . Sony'de eksik bulduğum yanlar ; Kamera çook kaliteli fakat f2.0 lens , çerçeveler üst ve alt boşluklar , yazılım özellikleri .

cembudak77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Ya yanlış anlamazsan Sony nin tasarımı bence çok kötü beğeniyor musun. Hani zevkleri tartışmak saçma tartışma yaratmakta değil derdim dediğim gibi yanlış anlama. Ama Sony'nin Z serisi telefonlarını tasarlayan kişiye para ödemek saçma geliyor bana göre sadece cetvel yeterli. :mellow:

ysn1221

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Adamlar için ikisi arasında maliyet çok az ama alıcıya iyi giydiriyorlar.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Ya yanlış anlamazsan Sony nin tasarımı bence çok kötü beğeniyor musun. Hani zevkleri tartışmak saçma tartışma yaratmakta değil derdim dediğim gibi yanlış anlama. Ama Sony'nin Z serisi telefonlarını tasarlayan kişiye para ödemek saçma geliyor bana göre sadece cetvel yeterli. :mellow:
Ben SONY 'nin tasarımını seviyorum çerçeveler ve üst alt boşluk olmasada . Ama tasarım kullanışlılık açısından iyi değil dümdüz sadece şekil olarak iyi sayılır tabi mükkemmel diyemem tasarıma sadece iyi .

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Android kullanırsan bidaha ios düşünmezsin bence , hele elinde xperia z5 yada z3+ gibi premium bir telefon varsa ;)

cembudak77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben SONY 'nin tasarımını seviyorum çerçeveler ve üst alt boşluk olmasada . Ama tasarım kullanışlılık açısından iyi değil dümdüz sadece şekil olarak iyi sayılır tabi mükkemmel diyemem tasarıma sadece iyi .
Valla eleştirdim ama Z5 krom da muhteşem olmuş :laugh: http://i.hizliresim.com/qlD6zq.jpg Bu yandaki xperia yazısı da hoş duruyor
Yine de eleştiricem. Çok dümdüz ya. Arkada hiç bir detay yok. Kasa neredeyse tam dikdörtgen. Çerçeve kalın dediğin gibi.
Neyse daha fazla uzatmıyım konu çok dağıldı:laugh:

Belkideoluur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mesela çok dikkatimi çekti herkez sony sony z serisi ya z5 ya z3 söylüyor kimse git bir note 5 yada edge veya edge plus al demedi neden acaba :helpsmilie:

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Valla eleştirdim ama Z5 krom da muhteşem olmuş [emoji23] http://i.hizliresim.com/qlD6zq.jpg Bu yandaki xperia yazısı da hoş duruyor
Yine de eleştiricem. Çok dümdüz ya. Arkada hiç bir detay yok. Kasa neredeyse tam dikdörtgen. Çerçeve kalın dediğin gibi.
Neyse daha fazla uzatmıyım konu çok dağıldı[emoji23]
Kötü gibi duruyor ama gerçekten çok kullanışlı bu boşluklar. Oyun oynarken ekranın üst ve altından tutabileceğiniz boşluklar var. Bu olay Apple ve Sony hariç telefonlarda yok. Ayrıca internette gezinirken vs insanın elini koyacağı alt boşluk da gerekli,güzel çalışıyor.

cembudak77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Mesela çok dikkatimi çekti herkez sony sony z serisi ya z5 ya z3 söylüyor kimse git bir note 5 yada edge veya edge plus al demedi neden acaba :helpsmilie:

Edge cihazlar fantazi biraz ya. Note 5 çok güzel lan niye söylemedik cidden :laugh:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kötü gibi duruyor ama gerçekten çok kullanışlı bu boşluklar. Oyun oynarken ekranın üst ve altından tutabileceğiniz boşluklar var. Bu olay Apple ve Sony hariç telefonlarda yok. Ayrıca internette gezinirken vs insanın elini koyacağı alt boşluk da gerekli,güzel çalışıyor.
Boşluklarla çok sıkıntısı olan biri değilim aslında ama dedim ya telefon çok dümdüz olduğu için bari o olmasın dedirtiyor bana.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Edge cihazlar fantazi biraz ya. Note 5 çok güzel lan niye söylemedik cidden [emoji23]

Boşluklarla çok sıkıntısı olan biri değilim aslında ama dedim ya telefon çok dümdüz olduğu için bari o olmasın dedirtiyor bana.
En başta (2. Mesaj) önerdim note 5 i 😀 Arkadasm G4 alacaktı vazgeçti note 5 aldı bide ben kronik sorunlari diyince.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Büyük ihtimal donanımsal olan sorunlar var.

Belkideoluur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani sonuç olarak note 5 e doğru yöneliyorum bir nevi ama şu 6s çıksın onu görmeden almayayım diyorum

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
G4 te ne kronik sorun var. sorun yazılımsal mı donanımsal mı
G4 kulubune gir dolas anlarsn bazıları sallasada (belli oluyor) cidden sorun olanlarda var mesela dokunmatik sorunu var masaya filan koyunca tabi son seride var mıdır bilemem. Ben G4 alirdim ama baskasina onerirken suclu duruma dusmek istemiyorum vicdan azabı çekerim.

cembudak77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Büyük ihtimal donanımsal olan sorunlar var.
Sorun ne ya onu söyleyin :laugh:

G4 kulubune gir dolas anlarsn bazıları sallasada (belli oluyor) cidden sorun olanlarda var mesela dokunmatik sorunu var masaya filan koyunca tabi son seride var mıdır bilemem. Ben G4 alirdim ama baskasina onerirken suclu duruma dusmek istemiyorum vicdan azabı çekerim.
Dokunmatik sorununu o konuda görmüştüm ama kullanan 2-3 arkadaşım var onlarda herhangi bir sorun görmedim ben ekranda. Ve herhangi bir ortak sorunda görmedim öyle o yüzden sordum

Belkideoluur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birde kullandığınız telefonları öğrenebilir miyim acaba ? sağ baştan :laugh:

Sarpiyicill

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
B<ende seninle aynı durumdayım çok karasızım aynı böyle bi konu açtım onuda okuyabilirsin yeni telefon alıcam bütçe sınırsız diye neyse note 5 düşünüyodum ama dayanıklılık testlerinde hemen kırıldığını gördüm . uzun bi süre sony kullandığım içinde yeniden istiyomuyum bilmiyorum ayrıca ios da kullandım ben bi sıkıntı çekmedim iosuda beğendim o yüzden bende 6s i bekliyorum büyük telefon seviyorum 6s küçük geliyo bana plusun da 64 ü 3500 lira falan olursa bilmiyorum artık çok kararsızım bende sanırım en mantıklı hala note 5 ama z5 pre. çok aklımı karıştırıyo ölücem sanırım