Tavsiye ettiğiniz partition-recovery-repair programları? Ve kısayol sorunu?

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşlar iyi günler.

Veri Kurtarma ve Onarma Programları başlığı altında 3 kategoride kullandığım programlar var. Lakin düzenli kullanmak yerine, hepsini ihtiyacım olduğunda kısmen tek tek denediğimden hiç birinin detaylı kullanımı aklımda kalmayabiliyor.

Windows 10'a temiz bir geçiş yaparak gayet stabil bir sistem elde ettim ve sistem imajını almadan önce, ihtiyacım olduğunda yüklemek yerine şimdiden yükleyip hazırda durması adına bu 3 kategoriden birer program yükleyip öyle sistem imajını almak istiyorum.

4k9n9q.jpg

Ayrıca 4. kategori olarak Bootloader programları için de tavsiye istiyorum. Her programın kendine göre bir işlevi olsa da, tek biri tüm işimi görebilir mi merak ediyorum? Sizce bu 4 kategori için hangi programları yükleyip sürekli kullanmalıyım? Yani hangileri devamlı her ihtiyacıma cevap verebilecek yeterlilikte programlar?

2. bir sorum: Depo olarak kullandığım D bölümümde ki bazı programların satup'ı yok, kısayol üzerinden direkt çalışıyorlar. Ven bunların kısayollarını hızlı başlata ekleyip kullanıyorum. Ama haliyle program yolundan silinip taşındığında kısayolda işlevini yitiriyor. Peki ben sistem imajını alıp tekrar yükledikten sonra bu kısayollar işlevini yitirir mi? Yoksa hızlı başlata kısayolunu aldığım programın diski, bilgisayarda takılı olduğu ve programın o disk içinde ki yolu değişmediği sürece sistem imajını yükledikten sonra da kısayolların işlevleri devam eder mi? Zira ona göre sistem imajı alacağım.

J4WGWn.jpg

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
İşletim sisteminin işlevleri çoğuna yetiyor.

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
İşletim sisteminin işlevleri çoğuna yetiyor.

Cevap için teşekkürler. Her şey tamam da bir tek şu 2 disk partition programı arasında kararsız kaldım;

AOMEI Partition Assistant Home (80mb) ve MiniTool Partition Wizard Free (30mb) arasında.

Sizce hangisini sürekli kullanmam, her ihtiyacımı görecektir? Zira boyutuna bakılır ise AOMEI daha önde duruyor ama bu işlevsel olduğu anlamına gelmiyor tabi. Bu iki program hakkında öneri verebilecek misin?

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31

Cevap için teşekkürler. Her şey tamam da bir tek şu 2 disk partition programı arasında kararsız kaldım;

AOMEI Partition Assistant Home (80mb) ve MiniTool Partition Wizard Free (30mb) arasında.

Sizce hangisini sürekli kullanmam, her ihtiyacımı görecektir? Zira boyutuna bakılır ise AOMEI daha önde duruyor ama bu işlevsel olduğu anlamına gelmiyor tabi. Bu iki program hakkında öneri verebilecek misin?
Mini Tool Partition Wizard kullanıyorum. Arayüzü kullanımı kolay. Yeni gelen güncelleme ile bilgisayarı yeniden başlatmadan disklere uyguladığın işlemler hemen uygulanıyor. Tavsiyem Mini Tool Partition Wizard.

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Mini Tool Partition Wizard kullanıyorum. Arayüzü kullanımı kolay. Yeni gelen güncelleme ile bilgisayarı yeniden başlatmadan disklere uyguladığın işlemler hemen uygulanıyor. Tavsiyem Mini Tool Partition Wizard.

Yani dinamik disk temel disk, partition düzenleme konusunda mini tool partition wizard daha başarılı diyorsun? Üstelik ücretsiz olduğu halde? O halde bunu kurup sistemin imajını öyle alayım.

Peki recovery konusunda, "sürekli birini kur o kalsın. Her işini görecektir" dediğin bir program var mı? Zira her seferinde başıma bi olay geldiğinde onun üzerine recovery programı kurmak istemiyorum. Partitionu tavsiyen üzerine mini tool kuracağım.