Bilgisayarım yavaşlama moduna giriyor yardım

RedMyLie

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, ben dell inspiron n5110 dizüstü bilgisayar kullanıyorum. bilgisayarı açtığımda örneğin lole giriyorum 20 fps alıyorum 2 3 kere kapatıp açtığımda 60 fps sabit oynuyorum bu sadece lolde değil csgodada internette surf yaparkende bariz performans düşüklüğü var bunun bilgisayar 4.5 yıllık neden böyle oluyor ve çözümü nedir bilen arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum.
Not:ısınmayla kesinlikle alakası yoktur.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Virüs ya da zararlı yazılım dadanmış olma ihtimali de var. Format arma şansınız var mı? Ha bir de sistem özellikleri alabilir miyim?

RedMyLie

Asistan
Reaksiyon puanı
0
formatı daha yeni attık formatı atmadan öncede böyle bi sorun vardı.
Dell inspiron n5110 2430m
4gb ram
intel hd3000 ekran kartı / nvidia gt 525m di ilk aldığımızda ama sonradan kayboldu aygıt yöneticisinden birdaha geri getiremedik driverları yükledik olmadı (çözümü biliyosanız minnettar kalırım )
2.4ghz
DirectX 11
windows 8.1 işletim sistemi

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
formatı daha yeni attık formatı atmadan öncede böyle bi sorun vardı.
Dell inspiron n5110 2430m
4gb ram
intel hd3000 ekran kartı / nvidia gt 525m di ilk aldığımızda ama sonradan kayboldu aygıt yöneticisinden birdaha geri getiremedik driverları yükledik olmadı (çözümü biliyosanız minnettar kalırım )
2.4ghz
DirectX 11
windows 8.1 işletim sistemi

Nvidia sitesine girin otomatik sürücü bulma deyin muhtemelen sürücü eksiği o yüzden gt525 i değil hd3000'i kullanıyor

RedMyLie

Asistan
Reaksiyon puanı
0
indirdim yükledim ama uyumlu değil diyor

RedMyLie

Asistan
Reaksiyon puanı
0
onuda yaptım ama ondada uyumlu değil hatası aldım

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Slimdrivers yükleyip mümlünse crack yapıp baştan taratır mısınız?

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Kardeş, şimdi indirdiğin driverlerden birini tekrar yüklemeyi dener ve her adımını ss alıp buraya atar mısın?

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Hocam belki de işletim sisteminiz driver ile uyumlu değildir.

PC 2007 yılındaki Casper bilgisayarım.

Bir sene falan Linux mint 17 kullandım. Sonra 10'u merakından yukledim bir baktim yavaslik driver kurulmuyor vs.

Aynisini yaşadım. 10daydim. Pc hızlı ama yok driver yukleyemiyorum. Yukleyince (doğru) pcye yeniden format atmazsam ekrandaki herhangi bir şey diğerlerinin içine giriyor karışıyor görüntü feci bir hal alıyor.

7 yukledim sonra driveri tekrar kurdum sorun düzeldi.

Yani ya işletim sisteminden driver kullanamıyorsunuz ya da driveri kurmadınız hiç. Nvidia'dan arayın modelin adını yazarak.

Hocam şundan emin olalım. Ben sorunu Ccleaner sayesinde fark ettim. Gidip yukledim yavaşlığı temizlikte düzeltebilir miyim diye. İntel HD graphic yazıyordu. O sırada driver olmadığını yeni anlamıştım. Siz de ccleaner Yukleyince eğer Nvidia Geforce .... Yazıyorsa driver goruyor ama intel HD yazıyorsa başından beri sorun driversiz kalmaniz.

Ya da şu da var. Bunu sanmıyorum ama. Bu ikili arasında tercih yapma seçeneği var. Ama asla önerilmez. Çünkü intel HD graphics masaustunde dolaşırken vs ağır işler yokken kullanılır. Ama nvidia ekran bileseni oyun oynama gibi ağır işlemlerde açık olur. Eğer siz ya da başka biri bu ayarla oynamış, HD graphicsi ontanimli geçmişse bu da bir sorun haline gelir.

Umuyorum sorununuz çözülür. Ben iki gün boyunca bilgisayarla uğraştım. Sirf bu yüzden.

RedMyLie

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kardeşim ben bilgisayarcıya verdim bizim burdaki bilgisayarı yapamadılar dell in sayfasını aramışlar o bilgisayarlar için windows 7 yi öneriyoruz kurun düzelir demişler bizimkiler kurmuş olmamış dell'in dedikleri herşeyi yapmışlar ama yinede olmamış.Ccleaner da intel hd 3000 yazıyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
kardeşim ben bilgisayarcıya verdim bizim burdaki bilgisayarı yapamadılar dell in sayfasını aramışlar o bilgisayarlar için windows 7 yi öneriyoruz kurun düzelir demişler bizimkiler kurmuş olmamış dell'in dedikleri herşeyi yapmışlar ama yinede olmamış.Ccleaner da intel hd 3000 yazıyor.

Teamviewer yükleyip bilgilerinizi atar mısınız inceleyim bi

RedMyLie

Asistan
Reaksiyon puanı
0
olur tabi indiriyorum hemen

- - - Mesaj Güncellendi - - -