Ubuntuyu ikincil olarak kullanmak

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Merhaba arkadaşlar daha öncesinde ubuntu sistemini virtualbox üzerinden kullanıyordum ama bu pek hoşuma gitmiyor.Bu sistemi normal olarak kurmak istiyorum ve şuan w7 kullanıyorum.
w7 yi silmeden 3.bir hdd bölümüne ubuntu kurulabilirmi ? Çift işletim sistemi kullanmak istiyorum.
Birde ubuntuda Visual Studio desteği yok galiba benzeri form app oluşturabileceğim bir yazılım varmı ?
Linux konusunda pek bilgili değilim ubuntuyuda vbox da pek karıştırdığım söylenemez adam akıllı bir bakayım diyorum başlangıç olarak uygunmudur ubuntu ? zamanınızı ayırırsanız sevinirim iyi geceler herkese

Promethium

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Çift işletim sistemi kullanabilirsin, visual studio derken kullandığın dil nedir ?

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Çift işletim sistemi kullanabilirsin, visual studio derken kullandığın dil nedir ?
C - C# kullanıyorum biraz araştırdım konsol programlamaya kadar destek var ama bana form programlama yapabileceğim yazılım lazım.

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Visual studionun linux sürümü var kisa bi zaman önce çıktı

Reaksiyon puanı
16,128
Merhaba arkadaşlar daha öncesinde ubuntu sistemini virtualbox üzerinden kullanıyordum ama bu pek hoşuma gitmiyor.Bu sistemi normal olarak kurmak istiyorum ve şuan w7 kullanıyorum.
w7 yi silmeden 3.bir hdd bölümüne ubuntu kurulabilirmi ? Çift işletim sistemi kullanmak istiyorum.
Birde ubuntuda Visual Studio desteği yok galiba benzeri form app oluşturabileceğim bir yazılım varmı ?
Linux konusunda pek bilgili değilim ubuntuyuda vbox da pek karıştırdığım söylenemez adam akıllı bir bakayım diyorum başlangıç olarak uygunmudur ubuntu ? zamanınızı ayırırsanız sevinirim iyi geceler herkese
kuabilirsin dual boot özelliği var bende de 10525 ,linux mint 17.1 mate ve linux mint 17.2 kde var sıfır sorun.

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Anladım arkadaşlar teşekkürler hepinize

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Bu arada çift işletim sistemi kurmak isteyen ve bu konuda bilgisiz olan arkadaşlar için kesinlikle kurulumdan önce grup ön yükleme yazılım işlemini iyi öğrensinler yoksa benim gibi çok uğraşırlar :)