Bilgisayar Mühendisliğinde 2. Yabancı Dil Seçimi için Tavsiyeler

pozitr10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar
Bu sene özel bir üniversitede Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıfa başlayacağım. 1 sene İngilizce hazırlık okudum ve hazırlık geçme sınavını çok yüksek bir puanla geçtim.
Okuduğum okulda 2. yabancı dil zorunlu. Kolaylık gibi bir seçenek düşünmüyor, daha çok meslek hayatımda işime yarayacak bir dil seçmek istiyorum. Yabancı ve yerel dilde bir sürü forum sitesi gezmeme rağmen mantıklı bir cevap bulamadım. Shifdelete.net 'te daha önce açılmış benzer başlığı da taradım ve o konuyu açan arkadaşa bir türlü ulaşamadım. 2. yabancı dil olarak okul bir sürü yabancı dili destekliyor.

Siz değerli teknolojiye gönül vermiş arkadaşlardan da tecrübelerinize dayanarak bana yol göstermenizi rica ediyorum.

İlginize ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim.

SeeYouLater

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İleride ne yapmak istiyorsun?Bu soru her şeyin çözümü olacaktır.Yurtdışında bir ülkeye gitmek istiyorsan oranın dilini öğrenebilirsin.Bence çince öğrenelisin.İlerideki ticaret hayatını da çok fazla etkiler.

Anti-Code

Asistan
Reaksiyon puanı
2
@pozitr10 Bizim bölümde rusça ve almanca vardı ben rusça seçtim. Çalışmayınca hemen unutuluyor :D. Senin üniversitende hangi seçenekler var?

pozitr10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Anti-Code Almanca, Arapça, Çince,Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Yunanca, Portekizce, Rusça ve Japonca :)

Teknoloji anlamında Japonca ve Çince düşünülebilir, İspanyolca malum en fazla konuşulan dillerden birisi. Yabancı kaynak olarak bir çok Rusça kaynaktan bahsediliyor bölümümle ilgili.
Sizin önerileriniz neler?

gurur06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Valla biz bir tanesini çözemedik daha, ama Rusça bence de iyidir :biggrin: Hem doğrudan, hem dolaylı iyidir iyi... :laugh:

pozitr10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güncel.

Ders seçimlerine 1 hafta kaldı, fikirlerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum