2. yabancı dil önerisi

LasTPioneeR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yerinizde olsam 3. bir yabancı dille vakit kaybetmezdim ilginiz varsa ne ala fakat kariyer için sakın çinceyle japoncayla falan uğraşmayın adamlar ingilizceyi iyi biliyor en azından sizin iletişim kurmak isteyceğiniz insanlar... -çin; dünyada ingilizcenin en çok konuşulduğu ülkedir.-

bir de bir dili öğrenip bitiremezsiniz sürekli pratik yapmalısınız o yüzden ingilizcenizi(veya bildiğiniz programlama dillerini) daha da geliştirmeye çalışsanız daha iyi olur. ya da onun yerine daha önce söyendiği gibi bir programlama dili daha öğrenebilirsiniz.

umurcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
programlama dili olarak c,c++ ve javayı iyi derecede biliyorum, c# ve python da gelişme aşamasında şu sıralar.
İşten çok benim asıl amacım dil öğrenmek ama öğrenmişken faydası da olsun dediğim için mühendisliğe bağladım konuyu.
Teşekkür ederim

Redbull64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben Almanca İle İngilizceyi Bazen Karıştırsamda :D Almanca İyi Dildir Taysiye ederım

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
çince veya rusça olabilir. bunlar dünyanın yükselen değerleri. gelecek yıllar doğunun yükselişi ve batının da çöküşüne şahit olacağız büyük ihtimalle. :)

bu arada ingilizce dışında bütün batı dilleri çok karışık. fransızca, almanca, ispanyolca, italyanca... hepsinde ekleri öğrenmek, gramer yapsını öğrenmekten daha zor. bir kere herşey cinsiyete göre belirleniyor. masa, sandalye gibi eşyalara bile cinsiyet veriyorsun. verdiğin cinsiyete göre kelimenin başına/sonuna gelen ekler değişiyor.

ingilizcenin gözünü seveyim. :D

lapa_lapa

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Önce İngilizce sonra İspanyolca, ama ikisini de yerinde öğrenmek gerek diye sana bi tavsiye vereyim; EğitimAL'a bir uğra istediğin şekilde eğitim alabilirsin ben 2 dili de sayelerinde öğrendim ;)

lapa_lapa

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ha bu arada Boa Lingua'da muhteşemdir yaani, es geçme.

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Bence abartıp kasmana luzüm yok. İngilizce şimdilik yeterli ileride eğer yolun başka bir ülkede çalışmaya düşerse o zaman o ülkenin dilini öğrenmeye başlarsın. Şimdilik sen ingilizceni geliştirip uzmanlaş. İngilizce bilmek de öyle 'hello, how are you?' gibi olmasın 'proficiency' seviyesine getir derim ben ...

lapa_lapa

Asistan
Reaksiyon puanı
2
2 dil yeterli değil tabi ki fırsatın varken daha çok dil öğrenmelisin,bunun için de o ülkeye gitmek en iyisi olur, Boa Lingua bu konuda iyi bir danışmanlık ;)

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Bu konuda çok kafa yordum, hala da yoruyorum. Bir sonuca da ulaşamadım. Elde ettiklerimi yazayım.

Fransızca: Harf israfı esprilerine konu olan bir dil. Grameri de telaffuzu da zordur. Ama şık faktörü denilen olay en çok bu dilde etkisini gösterir.
İspanyolca: Genelde forumlarda basit olduğu dile getiriliyor. Dili bilenler ise B1 seviyesine kadar basit, devamının zor olduğunu söylemekte. Ama genel kanı basit olması, öğrenme açısından.
İtalyanca: 60 milyon konuşanı olması dezavantaj olmasına rağmen telaffuzu ve aksanı açısından Türkler olarak zorluk yaşamayacağımız bir dil. :D Ama fiil çekimlerinin, eklerinin ilerki seviyelerde ciddi bir karmaşaya giriyormuş.
Japonca: Katakana ve Hiragana alfabeleri öğrenmesi kolay olmasına rağmen (3 ay) Kanji'yi öğrenmek 2 yılını alacaktır ortalama. 1500 Kanji bilmek, Japonya'da üni. eğitimi için de bir zorunluluk. Gramer olarak ise Türkçe ile çok benzer, ama Türkçe'nin gramerine tabii hakim olman gerek.

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
2. dil diyince direk aklıma Arapça geldi :)

canfb1907

Asistan
Reaksiyon puanı
3
İngilizceden sonra ençok konuşulan dil ispanyolcadır. Onu seçmek en mantıklısı bence. Bu yaz bende kursa başlıyacam :)

rod-tex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence Rusça öğrenmen iyi olacaktır senin için.
Ama konuşabilmek daha iyi, çünkü yabancı dilleri öğrenirken en büyük sorun konuşabilmek.
Abim yaklaşık 1 yıl önce İnfolang Dil Okuluna gitmişti Rusça için kurs programını bitirdikten sonra da Ukrayna'ya gitti yaklaşık 3 ay orada kaldı ve iş buldu.
Şuanda oraya yerleşti.
Konuşmayı iyi öğrenmesinin kendisine çok büyük fayda sağladığından bahsediyordu.

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Bende 19 yıldır Londra'da yaşıyorum ihtiyacı olanlara yardım edebilirim ingilizce konusunda uygun bir fiyata :D ama her zaman Türkiye'de değilim ...

Reaksiyon puanı
4
birak ikinci dili turkceni daha gelistir.20 25senesonra turkce almanca veya fransizcadan daha onemli olacak.nedeni basit ekonomik ve kulturel agirlik asya ya kayiyor.ve asya turkiyeden basliyor. asyada turkiye haricinde 80 milyon turk var.turkiye avrupanin yakin gelecekte uretim ussu olacak vs vs cince ogrenebilirsin

semih016

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bence almanca öğren. TRde geçerli bir dil.

AhmetKemal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İngilizce ve Almanca'yı 1.dil olarak sayıyorum 2.olarak İspanyolca

MORATORYUM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence İngilizce yeterli. Onun yerine, bildiklerinin yanına ek bir programlama dili öğren daha iyi :).