Windows 10 Uyku ve Kapatma Sorunu

fatihttk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar merhaba. Windows 10 yükledikten sonra dizüstü bilgisayarımın kapağını kapatınca uykuya geçmiyor. Siyah ekranda kalıyor ve bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Güç düğmesine basılı tutarak kapatıp açmak zorunda kalıyorum. Aynı şekilde Başlat > Aç/Kapa seçeneğinden Bilgisayarı kapat diyorum bazen kapanıyor bazen yine siyah ekranda kalıyor kapanmıyor. Bütün ayarlara baktım bir sıkıntı yok. Windows 8.1'de böyle bir sıkıntı yoktu. Ne yapmalıyım bir bileniniz var mı yardım edin lütfen. Şimdiden teşekkür ederim.

Solucan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
35
Tekrar temiz kurulum yap 32bit windows10.iso yu indir lisans için gerekli programı sana temin ederim 32 bit yüklemesini yap hallolur

fatihttk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Evet arkadaşlar sorun çözülmüştür.
Aynı durumu yaşayanlar varsa anlatayım hemen.
Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç seçenekleri sayfasına geliyoruz. Sonra soldan Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seçin'e tıklıyoruz. Üstte Şu Anda Kullanılmayan Ayarları Değiştir'e tıklıyoruz ve altta Kapatma Ayarları başlığı altında Hızlı Başlatmayı Aç tikini boş bırakıyoruz. Değişiklikleri Kaydet dedikten sonra sorunumuz halloluyor.

bkroncl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benimde laptopum aynı şekilde.... bilgisayarım bozuldu güç düğmesine basılı tutarak kapatmaktan... beni bilgisayarımdan soğuttu... hp yardımla chat yaptım; uzaktan bilgisayarıma bağlandılar; kapat tuşunun kısayolunu masaüstüne attı; ancak ordan da kapanmıyor... bugünde online film izlerken 4-5 defa kitlenmeler oldu.... ben windows 8 e dönecem....

fatihttk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Benimde laptopum aynı şekilde.... bilgisayarım bozuldu güç düğmesine basılı tutarak kapatmaktan... beni bilgisayarımdan soğuttu... hp yardımla chat yaptım; uzaktan bilgisayarıma bağlandılar; kapat tuşunun kısayolunu masaüstüne attı; ancak ordan da kapanmıyor... bugünde online film izlerken 4-5 defa kitlenmeler oldu.... ben windows 8 e dönecem....
Aynen benim de marka HP ve bozulmasından korkuyorum. Seninki gibi ben de chatten yardım aldım aynı şeyi bana da yaptılar. Sorun çözüldü demiştim ama anlık çözüldü halen devam ediyor. Temiz kurulum veya geri dönüş yapmak gerekiyor sanırım ama dosyalarımı vs yedekleyeceğim bi cihazım yok bu yüzden yapamıyorum şuan.

Solucan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
35
32 bite geçince neden lisansın kaybolacağını düşündün?

Herkes Lisans Anahtarını Nasıl Alacağını Bilemediği İçin Genel bir çözüm attım ortaya TEMİZ KURULUM YAPIP CRACK Yapsınlar diye Millet Lisans Anahtarını Nasıl Bulucaz Diye Soru Soruyor

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Herkes Lisans Anahtarını Nasıl Alacağını Bilemediği İçin Genel bir çözüm attım ortaya TEMİZ KURULUM YAPIP CRACK Yapsınlar diye Millet Lisans Anahtarını Nasıl Bulucaz Diye Soru Soruyor

bi kere yükseltme yaptıktan sonra temiz kurulumda lisans girmeye gerek kalmıyor

fatihttk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
bi kere yükseltme yaptıktan sonra temiz kurulumda lisans girmeye gerek kalmıyor
Temiz kurulum yaparken Dosyalarımı Sakla seçeneği var. Eğer onu seçersem sadece uygulamalar ayarlar mı gidecek? Masaüstünde filan oluşturduğum klasörlere zarar gelir mi, silinir mi?

bkroncl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen benim de marka HP ve bozulmasından korkuyorum. Seninki gibi ben de chatten yardım aldım aynı şeyi bana da yaptılar. Sorun çözüldü demiştim ama anlık çözüldü halen devam ediyor. Temiz kurulum veya geri dönüş yapmak gerekiyor sanırım ama dosyalarımı vs yedekleyeceğim bi cihazım yok bu yüzden yapamıyorum şuan.

ben windows 8.1 e geri döndüm... dünya varmış... ekranı kapattığımda uyuyor; açtığımda uyanıyor.. ohhhh... adı batsın win10 un

CenkGs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Foruma sırf bu konu hakkında yorum yapabilmek için üye oldum. Öncelikle yaklaşık 1 haftadır bilgisayarın normal yollardan kapanmama sorunuyla ilgili çok kafa patlattım. Bios'tan ekran kartlarına kadar her türlü güncelleme ve ayarı denedim olmadı. En sonunda laptopu bilgisayarcıya götürdüm. O da birçok ayarlamalar yaptı fakat çözülmedi. Sonunda bana dediği özellikle hp marka laptoplarda kurulu olan ve arka planda çalışan hp firmasına özel hp support center, hp message service vb programları windows 10 kapatamıyor bu sebeple bilgisayar da kapanmıyor. Diğer marka laptoplarda da onlara özel bu tarz uygulamalar olabilir. Biz henüz çözüm bulamadık ve belli ki bu uygulamalar için markaların windows 10 uyumlu güncelleme yayınlamaları gerekiyor.

tykhep

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler benim bilgisayarımda bam başka bir durum çıktı bilgisayar kendi kendine uyku moduna geçiyor başından 10 saniye kalkıyım hemen uykuya sokuyor kendini bunu nasıl düzeltirim acaba bu arada bütün ayarlara baktım yani uyku moduna germede ekran karartma ayarlarının hepside hiç bir zaman olarak ayarlanmış yani nolduğunu anlayamıyorum bir türlü ayarlarım istediğim gibi olmasına rağmen ayarlara uymadan uyku moduna geçiyor kendi kendine

mrdurden

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı sorunu bende masaüstü bilgisayarımda yaşıyorum bir ara böyle bişi oldu daha sonra yaklaşık 3 ay böyle bir sorunla karşılaşmadım. Fakat dün yine aynı sorun olmaya başladı. Şunu da test ettim youtube da açık sayfa bırakınca video oynamaya ve ses gelmeye devam ediyor fakat görüntü yok. Klavye de hiç bir şekilde işlemiyor.
Yardımcı olacak var mı?

rdrd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Solucan, sen en iyisi anlamadığın konularda yazma. Ne dersin?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

fatihttk, teşekkürler. Yazdıklarınız işe yaradı. Solucan'ın tavsiyesine uymadığınız iyi olmuş.

colonistr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben size bu olayı birazcık açıklayayım. Benimde dell marka laptop bilgisayarım bulunmakta ve benim bilgisayarım windows 8'di. Windows 8.1 güncellemesi ilk geldiğinde güncellemeyi yaptım ve sizde ortaya çıkan sorun bendede çıkmıştı. Bu sorunu bios, ekran kartı güncellemesi, ayarlardan güç ayarlarını değiştirme falan filan hiçbiriyle çözemezsiniz. Çünkü ben birkaç ay kafayı yiyerek uğraşmama rağmen olmadı. En sonunda bilgisayarı hiçbir zaman uyku moduna geçmemesi için ayarladım bir nebze olsun rahatladım. Şimdi diyeceksiniz ki ee kardeşim o zaman bu sorunun çözümü nedir ? Bu sorunun çözümü windows 10'un daha fazla gelişmesini yani güncellemelerin gelip bilgisayara optimize olmasını beklemek. Şu anda benim bilgisayarım windows 8.1 güncellemelerden sonra ( birkaç aydan fazla beklemem gerekti tabi ) o sorun şimdi kalmadı ama ilk çıktığında aynı sorun bendede vardı. Yani anlayacağınız biraz daha beklemelisiniz windows 10'a geçmek için daha çoook erken.

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
Arkadaşlar sorun ekran kartınızın sürücüsünde. Notebook üreticisinin web sitesinden indirirseniz sürücüleri sorununuz kalmayacak. Yazılan yorumlara gülmedim desem yalan olur :) 64 -> 32 :w00t:

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Arkadaşlar sorun ekran kartınızın sürücüsünde. Notebook üreticisinin web sitesinden indirirseniz sürücüleri sorununuz kalmayacak. Yazılan yorumlara gülmedim desem yalan olur :) 64 -> 32 :w00t:
bendede aynı sorun var. nvidianın sayfasındaki en güncel sürücü kurulu sizin öneriniz üreticinin yayaınladığı eski tarihli sürücünün kurulmasımı

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
bendede aynı sorun var. nvidianın sayfasındaki en güncel sürücü kurulu sizin öneriniz üreticinin yayaınladığı eski tarihli sürücünün kurulmasımı

Aynen öyle. Dell marka laptopumda bu sorunu yaşadım. Dell ile görüştüğümde kendi sitelerindeki sürücüleri kurmamı söylediler ve sorun çözüldü.

hafasepa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Adamsın adaşşş Allah razı olsun :D Peki bu kaldırdığımız hızlı başlat vs özelliği ne işe yarar ki gayet hızlı başlıyo hâlâ:)

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
İntel engine management sürücüleri win10 ile uyumsuz. Üretici sayfasından eski sürücüleri kuru düzelir

hafasepa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşlar sorun çözülmüştür.
Aynı durumu yaşayanlar varsa anlatayım hemen.
Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç seçenekleri sayfasına geliyoruz. Sonra soldan Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seçin'e tıklıyoruz. Üstte Şu Anda Kullanılmayan Ayarları Değiştir'e tıklıyoruz ve altta Kapatma Ayarları başlığı altında Hızlı Başlatmayı Aç tikini boş bırakıyoruz. Değişiklikleri Kaydet dedikten sonra sorunumuz halloluyor.

Kardeş oldu gibi yaptı olmadı :(

selimguney

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorun bende de vardı. çeşitli güncelleme programları kullanarak sürücüleri güncelledim ve sorun kalmadı. tek bi programa bağlı kalma bi kaç tane indir dene.

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
İntel management engine driverını üreticinin sayfasındaki eski olanla değiştirin sorun çözülecektir. Hızlı başlatmayı kapatmak sorunu çözmüyor.
Hocam çok sağolasın, bunun üzerine konu açacağım. Gerçekten oldu, allah ne muradınız varsa versin şu lanet sorunu hallettik :)