Ubuntuyu nasıl kaldırabilirim?

swiftypie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba.
Ben ayrı bir disk bölmeden, Windows'un olduğu kısma (C'ye) Ubuntu kurdum. Fakat kaldırmak istiyorum. Disk biçimlendirmeden bunu nasıl yapabilirim?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Ubuntunun sistem dosyaları için kendine ayırdığı bölümü biçimlendir. Ext4 formatında olur. Ubuntuyu live olarak açıp bu işlemi geçekleştirebilirsin. Biçimlendirdikten sonrada Windows önyükleyiciyi baştan kurman gerekicek. Google'de mbr fix olarak aratıp nasıl yapacağını bulabilirsin. Başka bir yöntem bilmiyorum. Bunu yapamazsan, Ubuntu live olarak açıkken içerisinde işletim sistemi olmayan, NTFS formatında bir bölüm oluşturup silinmesini istemediğin dosyaları oraya atıp diğer bölümleri biçimlendirip Windows'u baştan kurabilirsin. Ama ilk yöntemde daha önce başarılı olmuştum işe yarıyor.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Biçimlendirme önermiyorum.Biçimlendirince disk ölüyor format atana kadar kalıyor.

Anti-Code

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhaba.
Ben ayrı bir disk bölmeden, Windows'un olduğu kısma (C'ye) Ubuntu kurdum. Fakat kaldırmak istiyorum. Disk biçimlendirmeden bunu nasıl yapabilirim?
mbrfix programını kulanıp windows başlatıcısını yükle sonrasında ubuntunun yüklü olduğu diski biçimlendir. Ubuntuyu önce silersen grub hatası alırsın.