Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu. Hatası

Yigit01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bluestacks ile Clash of Clans oynuyorum (oynamaya çalısıyorum) daha sonra bot olayı cıktı bende bı kuruyum neymiş bu dedim demez olaydım sinir bozucu "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu." Hatasını alıyorum
Bunun çözümü nedir acaba ekranla ilgilimi konuyu yanlıs yeremi actım bilmiyorum

Özellikler
-Intel celeron cpu n2930 1.8 ghz
-2 gb ram
-64 bit
-windows 8.1

Bu iş yerinde kullandıgım alet pek donanımlı değil sorunun ne oldugunu bulamadım dolu sey var ama hıc bırı işe yaramadı

Junas28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
hocam ekran kartınla ilgili bir sıkıntı, donanımsal da olabilir yazılımsal da.

Başlıca sebepleri, güç kaynağın stabil değil (ekran kartına giden güçte sorun var)

Ekran kartı çok ısınıyor ve tepki vermeyebilir.

Yapabilecekleriniz;

Windows Aero özelliği kapatılması gerekebilir (nadiren problemi çözer)

Ekran kartın tepki verme süre regedit'te default olarak çok kısadır, yükseltmek bazen problemi çözer (çoğu zaman ekran kartı işlev dışı kalıp sıcaklığı düşünce tekrar devreye giriyor- tepki süresini yükseltince bilgisayar kilitlenmiyor ama duraklamalar yaşanabiliyor)

Ekran kartı sürücüsünü Display Driver Uninstaller Download version 15.3.1.0 programıyla komple silip, baştan yükleyin. Bazen eski sürücüler daha eski ekran kartlarında problemsiz çalışır. Güncelleme yaptıysanız, hatırladığınız en stabil sürücye dönün.

Geçikme zamanını regedit'ten ayarlamanız biraz zor (aslında kolay ama yolu ben bile hatırlamıyorum). Burda microsoftun bu durum için kolay çözümünü yükleyebilirsiniz. Sizin adınıza yapar. Gerçiği ben daha da artırdım ve ancak problemden kurtuldum (o da kısmen). https://support.microsoft.com/en-us/kb/2665946

Googleden "graphic card has stopped working and recovered" aratırsanız ve ingilizceniz yeterliyse, daha fazla çözüm seçenekleri çıkacaktır.

ve tabiki başka bir ekran kartı takıp deneyin, problem tekrarlanacak mı.

Yigit01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam ekran kartınla ilgili bir sıkıntı, donanımsal da olabilir yazılımsal da.

Başlıca sebepleri, güç kaynağın stabil değil (ekran kartına giden güçte sorun var)

Ekran kartı çok ısınıyor ve tepki vermeyebilir.

Yapabilecekleriniz;

Windows Aero özelliği kapatılması gerekebilir (nadiren problemi çözer)

Ekran kartın tepki verme süre regedit'te default olarak çok kısadır, yükseltmek bazen problemi çözer (çoğu zaman ekran kartı işlev dışı kalıp sıcaklığı düşünce tekrar devreye giriyor- tepki süresini yükseltince bilgisayar kilitlenmiyor ama duraklamalar yaşanabiliyor)

Ekran kartı sürücüsünü Display Driver Uninstaller Download version 15.3.1.0 programıyla komple silip, baştan yükleyin. Bazen eski sürücüler daha eski ekran kartlarında problemsiz çalışır. Güncelleme yaptıysanız, hatırladığınız en stabil sürücye dönün.

Geçikme zamanını regedit'ten ayarlamanız biraz zor (aslında kolay ama yolu ben bile hatırlamıyorum). Burda microsoftun bu durum için kolay çözümünü yükleyebilirsiniz. Sizin adınıza yapar. Gerçiği ben daha da artırdım ve ancak problemden kurtuldum (o da kısmen). https://support.microsoft.com/en-us/kb/2665946

Googleden "graphic card has stopped working and recovered" aratırsanız ve ingilizceniz yeterliyse, daha fazla çözüm seçenekleri çıkacaktır.

ve tabiki başka bir ekran kartı takıp deneyin, problem tekrarlanacak mı.

Hocam ilk önce yorumun için teşekkürler donanım yetersizliği buna yol acar mı bi?

Junas28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Hocam ilk önce yorumun için teşekkürler donanım yetersizliği buna yol acar mı bi?

İhtimal vermiyorum... güç kaynağı bozulmaya başladıysa ve ekran yük altında kaldıramıyorsa olabilir. Yüklediğiniz o programdan (bot) sonra başladıysa silin bence öyle deneyin. Sonraki adım oyunu komple silip, yeniden yükleyin.

Yigit01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İhtimal vermiyorum... güç kaynağı bozulmaya başladıysa ve ekran yük altında kaldıramıyorsa olabilir. Yüklediğiniz o programdan (bot) sonra başladıysa silin bence öyle deneyin. Sonraki adım oyunu komple silip, yeniden yükleyin.

Daha yeni alındı

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bu sorun 9800 kartlarında vardı ve sorunu Windows Xp çözüyordu. Ekran kartı marka model verir misin ?

uçanzii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben de windows 8.1 kullaniyorum ve ayni hatayi ben de aldim iki kere. Sebebi asus gpu tweak ile ekran karti voltajini yanlislikla dusurmem. Cekirdek mhz si ile dogru orantili yukseltince sorun olmuyor.

Yigit01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de windows 8.1 kullaniyorum ve ayni hatayi ben de aldim iki kere. Sebebi asus gpu tweak ile ekran karti voltajini yanlislikla dusurmem. Cekirdek mhz si ile dogru orantili yukseltince sorun olmuyor.

Nasıl yapıcaz bu işlemi

emrah08

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ben aynı sorunu laptopumda yaşadım.Çok araştırmama rağmen kesin bir çözüm yolu elde edemedim.Son çare olarak sistem geri yükleme yaptım ve tamamen düzeldi.Dilersen temiz kurulumda yapabilirsin.

Yigit01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben aynı sorunu laptopumda yaşadım.Çok araştırmama rağmen kesin bir çözüm yolu elde edemedim.Son çare olarak sistem geri yükleme yaptım ve tamamen düzeldi.Dilersen temiz kurulumda yapabilirsin.

Yaptım hocam olmadı

uçanzii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben aynı sorunu laptopumda yaşadım.Çok araştırmama rağmen kesin bir çözüm yolu elde edemedim.Son çare olarak sistem geri yükleme yaptım ve tamamen düzeldi.Dilersen temiz kurulumda yapabilirsin.
Temiz kurulumla düzelmiyor (Denedim)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
İşletim sistemi değiştirmeyi denediniz mi ? Bu sorunun nedenlerinden biride bu. İşletim sistemi eski olduğu için tam uyumluluk sağlamıyor.

Yigit01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartından sürücüye geri dön diye bişey vardı onu yaptım sorun yok gibi windows 10 yükle daha hızlı felan dedi arkadaş yapmalımıyım sizce

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
GTX 750 Ti kullanırken bu hatayı almıştım, ekranda küp küp sarı kutucuklar geldi sonra 5-10 saniye içerisinde gittiler, nvidia görüntü surücüsü yanıt vermeyi durdurdu driver bilmem ne yazıyordu.

Amd kullanırken (beta) sürüm olan driverları kullanıncada aynı hatayı alıyordum sık sık gün içerisinde 3-5 defa fakat sarı kutucuklar olmuyordu sadece ekran donup geliyordu.

Stabil sürümlerde bu sorun asla olmuyor. Örnek 15.7 kullanıyorum ve sorun sıfır.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Cihazın büyük ihtimal XP veya Windows 7 uyumlu. Cihazın hangi işletim sistemine uygun çıkışlıysa onu yükle hiç sorun yaşamazsın. Bu cihaza Windows 10 yüklemek doğru olmaz.

Yigit01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aldıgımda windows 8.1 ile geldi windows 10 içinde rezerve geldi

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Windows 10 yükle derim. Tabi önce Windows 8.1'i en baştan kurmayı denediysen ve sorun devam ettiyse (bot yüklü olmamasına rağmen. Bot yüklüyken sorun oluyorsa yapacak bir şey yok, bot kurmaman gerek). Denemediysen önce Windows 8.1 dene. Ek olarak bunu yaptıktan sonra sürücüleri güncelle.
Şubat 2014 çıkışlı bir SoC (Bay Trail-M) en iyi Windows 8.1 ile uyumludur.

Yigit01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 10 yükle derim. Tabi önce Windows 8.1'i en baştan kurmayı denediysen ve sorun devam ettiyse (bot yüklü olmamasına rağmen. Bot yüklüyken sorun oluyorsa yapacak bir şey yok, bot kurmaman gerek). Denemediysen önce Windows 8.1 dene. Ek olarak bunu yaptıktan sonra sürücüleri güncelle.
Şubat 2014 çıkışlı bir SoC (Bay Trail-M) en iyi Windows 8.1 ile uyumludur.

10 yüklersem kasmalar olur mu ve suanda bot ile oynaya biliyorum sorun halloldu gibi rasgele bişeylere tıkladım ekran karardı sonrasında duzeldi sanki yarım saatır tık yok

uçanzii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Windows 10'u şu anda önermiyorum çünkü daha çok yeni bir işletim sistemi ve daha çok geliştirilmesi lazım şu anda en iyi işletim sistemi 8.1 dir.

Yigit01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 10'u şu anda önermiyorum çünkü daha çok yeni bir işletim sistemi ve daha çok geliştirilmesi lazım şu anda en iyi işletim sistemi 8.1 dir.

Tamamdır hocam bi aitese görmüştüm yukleyenleri ordan indiriyordum

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Windows 10 -özellikle de 64 bit versiyonu- Windows 8.1'den daha fazla ram istiyor. Windows 10 64 bit 2 GB ram tavanına vurabileceği için (en yukarda ram 2 gb demişsin) kasmalar olabilir ama çok acayip de kasmaz. İyi çalışır yine (tabi bu ay sonu çıkınca)
Şu anda windows 10 alamıyorsun (insider programına daha da katılamıyorsun galiba; final 29 temmuzdan sonra çıkacak). Windows 8.1 kurmak zorundasın.

Yigit01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 10 -özellikle de 64 bit versiyonu- Windows 8.1'den daha fazla ram istiyor. Windows 10 64 bit 2 GB ram tavanına vurabileceği için (en yukarda ram 2 gb demişsin) kasmalar olabilir ama çok acayip de kasmaz. İyi çalışır yine (tabi bu ay sonu çıkınca)
Şu anda windows 10 alamıyorsun (insider programına daha da katılamıyorsun galiba; final 29 temmuzdan sonra çıkacak). Windows 8.1 kurmak zorundasın.

Tesekkurler hocam sorun galıba yenı driverdı eskiye don diyince problem kalmadı gibi

uçanzii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sorun grafik birimine yani ekran kartına yeterli güç gitmemesinden kaynaklanıyor. Ya bios üzerinden voltaj kontrolü yada psu değişimiyle düzeliyor.

Yigit01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun grafik birimine yani ekran kartına yeterli güç gitmemesinden kaynaklanıyor. Ya bios üzerinden voltaj kontrolü yada psu değişimiyle düzeliyor.

Suanda sorun yok 1.5 saatır calısıyor ekran kartından eskiye dön dedim

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91

Peki bir sorum olucak. GTX 750 Ti'ın R9 270'den güç tüketimi daha düşük dimi? biri 300watt min psu isterken r9 270 500 watt min istiyor.

Peki 750 Ti ile görüntü surücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu driver bilmem kaç sürümü yazıyor sağ altta uyarı veriyordu.

Ekran kartını AMD R9 270 asus modeli ile değiştirdim. Sorun ortadan kalktı, beta sürücü indirdim bir kaç ay sonra çıkmıştı, sorunu 1 hafta yaşadım her gün 3-5'kez.

Sonra eski stabil sürüme dönünce sorun ortadan kalktı. Şu anda 15.7 sürümünü kullanmaktayım en son çıkan yeni sürüm ve hiç bir sorun yaşamıyorum.

Psu arızalı olsaydı o zaman r9 270'de daha fazla yaşamam lazımdı haksızmıyım yada hiç yoktan 1 kere olsada yaşamam lazımdı dimi? :D

GTX 750 ti kullanırken araştırdım çoğu kişi eski driver sürümlerine dönerek çözmüş fakat performanstan ödün vermişler bu sefer.

Başlarım böyle işe dedim gittim iade ettim (aynı gün aldığım gibi) r9 270 aldım.

Bence olayı direk tek bir şeye yıkmak yanlış. Bir çok şeyden dolayı olabilir.