Artık UFO'lara inanıyorum

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Türk Hava Yolları'nda (THY) yıllarca görev yaptıktan sonra son uçuşunu yaparak emekli olan kaptan pilot İbrahim Bilir, 5 yıl önce Osaka-İstanbul uçuşu sırasında yaşadıkları sonrası, UFO olarak adlandırılan tanımlanamayan ucan cisimlerin varlığına artık inandığını söyledi.

1101869_620x410.jpg

İzmir-İstanbul uçuşuyla göklere veda eden Bilir, gazetecilere o seferi şöyle anlattı:

"2010 yılındaki Osaka'dan dönüşte aynı rotada devam eden biz de dahil 4 uçağın ekibi o nesneyi gördük. Geldi üstümüze çıktı. Sağ çaprazda üstümüzde devam etti. Kuvvetli bir ışık gördük, gümüş renginde ve bakamıyorsunuz. UFO'nun şeklini görmedik. Çok yakınımıza geldi.UFO'ya ben inanmıyordum, o görevde inandım. 5 senedir inanıyorum" dedi.

Türk Hava Yolları'nın tecrübeli kaptan pilotlarından 40 yıllık pilot İbrahim Bilir (63), yaş haddinden emekli oldu. İzmir-İstanbul seferinden sonra bayrağı THY'de kaptan pilot olan oğlu Göker Bilir'e teslim eden Bilir'i ailesi ve sevenleri de yalnız bırakmadı. Devlet adamlarının seyahat ettiği VIP uçaklarında da pilotluk yapan Bilir, ilginç bir anıyı da gazetecilerle paylaştı.

Varlıkları tartışma konusu olan ve UFO diye adlandırılan tanımlanamayan uçan cisimlerle uçuş sırasında karşılaştığını söyleyen Bilir, 2010'daki Osaka-İstanbul seferinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

"3 pilot uçuyorduk. Kalkıştan 6 saat sonra 38 bin feet'te (11 bin metre) 4 uçak aynı yönde uçuyorduk. Önümdeki yine THY'nin Şangay'dan gelen uçağı, arkamdaki Lufthansa uçağı vardı. Yaklaşan kuvvetli bir ışık gördük. Çok yakınımıza geldi. Gümüş renginde ve bakamıyorsunuz; gözlerinizi açamıyorsunuz. İnanılmaz bir güç, kuvvet vardı onda.Değişik bir şey, yakıyor gözünüzü. Bizim uçaktaki her 3 pilot da gördü.O geldi üstümüze çıktı. Sağ çaprazda üstümüzde devam etti. Bunlar 35-45 saniye arasında gerçekleşti"

GÖZ YANILMASI DEĞİLDİ
İbrahim Bilir, "Göz yanılması olabilir mi?" şeklindeki bir soruya "Dolayısıyla 4 ekip aynı anda görüyor. İşin garip tarafı herkes kendi üstüne geldiğini sanıyor. Bir kişi olsam halüsinasyon dersin ama 4 uçağın da ekibi gördü" dedi. Psikiyatristler, iki kişinin aynı anda ve aynı halüsinasyonu görmesinin imkansız olduğunu belirtiyor

THY'NİN BİR EKİBİ DAHA GÖRMÜŞTÜ
THY kaptan pilotlarından Selahattin Sivri 1989 yılının Ekim ayında Zürih-Antalya seferini yaparken ‘uçan daire gördüğünü şöyle anlatmıştı, "38 bin feet'teydik. Yugoslavya hava sahasında sol üstümde, 2 bin metre uzaklıkta bir cisim gördük. Önce uçak zannettik. Ancak ışık kümesi dikkatimizi çekecek şekilde keskinleşince, ne olduğunu merak ettik. Işık kümesi, 10 dakika sonra önümüze geçti. Birdenbire 3 ana renge büründü. Normal uçaktan birkaç misli büyük bir şekilde önümüzde uçmaya başladı. İstanbul kule ile bağlantıya geçtiğimizde böyle bir cisim görmediklerini söylediler. Cisim, rengarenk ışıklarını saçarak 44 bin feet'e yükseldi ve beyaz ışık topu haline dönüştü. Sonra keskin bir beyaz ışık topu halinde yükselerek kayboldu."

DÜNYADA DAHA ÖNCE YAŞANAN OLAYLAR
-14 Ekim 1947, Arizona: J.L. Clark yaklaşık 3 bin metre yüksekseklikte, saatte 600 kilometre hızla uçarken kırmızı renkte 3 metrelik belirlenemeyen cisim gördüğünü rapor etti. Bu olay, projede yer alan ilk rapor oldu.

-15 Kasım 1952, Fusuoka: Japonya'da P-61 tipi uçakta uçan iki pilot bir anda radarda belirlemeyen 6 cismin uçtuğunu gördüler. Bu cisimlerden sadece bir tanesinin radarda görüldüğü belirtildi.

-4 Mart 1960, Iowa: Iowa'da uçan bir pilot elips şeklinde 3 cismin hızla yükseldiğini gördü. Pilot yanındaki fotoğraf makinası ile cisimlerin fotoğraflarını çekti. İnceleme sonrasında cisimlere fotoğraf karelerinde rastlanmadı.

-29 Ocak 1969, Japonya: T-33 eğitim uçağı ile uçan iki Amerikan pilotu beyaz bir cisim gördüler. Elips biçimindeki bu cisimler uçağı yaklaşık 10 dakika takip etti.

KAYNAK

vedat_1966

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Demekki kırmızı ışıkta geçmemek lazım. Havada bile olsa.

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Bende uzaylılara inanıyorum. Daha doğrusu evrende yalnız olmadığımızı düşünüyorum. Eğer yalnız olsaydık uzayda sadece Dünya olurdu diye düşünüyorum zaten diğer gezengenler insanlara uygun değil. Farklı gezegenlerde de yaşam olduğunu düşünüyorum kısacası. :)

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
İllaki gezegenin ya da sistemlerin bir yerlerinde yaşam vardır uzay çok geniş bir kavram ben de böyle düşünüyorum kim bilir nerelerde nasıl canlılar var.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Casus uçakları UFO diye yutturmaya çalışıyorlar.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Casus uçak v.s. olabilir ama ufolar gerçektende var. Koskoca sonsuz evrende milyonlarca gezegenin olduğu bu evrende tek insan oğlunun olduğunu düşünmek bencilliktir.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Her kişnini hatta ayıların bile inancına saygı duyarım :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ancak sonu olmayan evrende bir tek dünyada yaşam olduğu kanısı bana çok dar geliyor. Bundan yıllar once daha dünya ay ve güneşten başka gezegenler olmadığına inanılıyordu, teknolojinn gelişmesiyle yeni gezegenler bulundu işte en son kanıtı bugün Plüton gerçek resimleri alındı.

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ufoların varolduğuna inanacağız gördüyümüz gün

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Uzaylılar dedikte Gora daki şu sahne geldi aklıma :biggrin:

[video=youtube;KmVhtVewdWQ]https://www.youtube.com/watch?v=KmVhtVewdWQ[/video]

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Bende bu ufolar yıllardır görünüyor. Adamlar bu kadar teknolojide ilerlemişse bizim bu dünyada işimiz zor adamların kim bilir ne kadar teknolojisi vardır kim bilir :P

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Her kişnini hatta ayıların bile inancına saygı duyarım :)

Ancak sonu olmayan evrende bir tek dünyada yaşam olduğu kanısı bana çok dar geliyor. Bundan yıllar once daha dünya ay ve güneşten başka gezegenler olmadığına inanılıyordu, teknolojinn gelişmesiyle yeni gezegenler bulundu işte en son kanıtı bugün Plüton gerçek resimleri alındı.
yanımdan geçtikçe bir tane yapıştırıp geçiyor bende karşılık veriyorum ayı dememden hiç haz etmemiş insancık kardeşim kardeş bozuntusu...

inadım inat ufolara inanmıyor.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Uzaylılar delikanlıysa çıkartıp masaya vursun (yumruğunu). Öyle kaçmakla, saklanmakla olmuyor.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Muhtemelen koskoca evrende yalnız değiliz. Ama bu aptal deneylere inanmamız gerektiği anlamına gelmiyor.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
UFO dedikleri insanoğlunun elinden çıkan bir şey. Diğer gezegenlerde insanlardan başka yaşam formları varsa o UFO denen şeye binmedikleri kesin. Belki insanoğlundan daha gerideler teknoloji olarak. İnanıyorum fakat UFO ların onların olduğuna inanmıyorum. :)

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
bizden önce belki bir hayat olmustur evrende ama dünyanın bu sıralamada sonuncu hayat kaynağı olduğuna inanıyorum.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
UFO dedikleri insanoğlunun elinden çıkan bir şey. Diğer gezegenlerde insanlardan başka yaşam formları varsa o UFO denen şeye binmedikleri kesin. Belki insanoğlundan daha gerideler teknoloji olarak. İnanıyorum fakat UFO ların onların olduğuna inanmıyorum. :)
Zaten o kadar gelişm bir teknelojileri varsa ufo larla fotoğraflara yakalanacak kadar aptal değillerdir :D
Uzaylılar var ama ne kadar gelişmiş mi gelişmemmiş mi bilmem :D

konya.akademi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende uzaylılara inanıyorum. Daha doğrusu evrende yalnız olmadığımızı düşünüyorum. Eğer yalnız olsaydık uzayda sadece Dünya olurdu diye düşünüyorum zaten diğer gezengenler insanlara uygun değil. Farklı gezegenlerde de yaşam olduğunu düşünüyorum kısacası. :)
bence sen cok dusunuyorsun umit

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
I want to believe. The X Files geldi aklıma şimdi. Bence de böyle direk reddetmek olmaz araştılırıp sahteyse ortaya çıkarılmalı.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Evrende 400-500 Milyar adet yıldız galaksisi olduğu varsayılıyor. Bunlara cüce galaksiler de eklendiği zaman rakam 5 Trilyona kadar çıkabiliyor.

Yalnızca içinde bulunduğumuz Samanyolu galaksisinde dünya benzeri 17 Milyar gezegen olduğu düşünülmekte. Üzerinde yaşadığımız dünya galaksimiz içinde bir toz tanesi büyüklüğünde ancak. Ve evrendeki diğer tüm galaksiler ile kıyaslandığında belki de mikroskopla görünen bir tane büyüklüğünde bile değildir gezegenimiz.

Şimdi bu uçsuz bucaksız evrende yalnızca dünyamızda yaşamın olabileceğini düşünemezsiniz. Bizim bildiğimiz yaşam formları yalnızca gördüklerimizden ibarettir. Hayat evrenin bir çok köşesinde başka şekillerde mutlaka devam ediyordur.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Uzay sadece samanyolu galaksisinden, samanyolu galaksisi sadece güneş sisteminden ibaret değil. Sayamayacağın kadar gezegen mevcut uzayda. Sadece biz yaşıyor olamayız bu koca alanda

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
başka yaşamlar canlılar var fakat yaratılanların en üstünü insandır bunu unutmayın. daha bizim ufo tarzında icadımız az(insansız hava araçları) ışık hızı desen yok?

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
ha birde 18bin alem var kimse bu alemlerde kaçar gezegen var bunu kimse tahmin edemez. heleki rakam veremez bi hubble'la olacak iş değil bu.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Cahil olduğunuzu bu kadar belli etmeyin, adamlar yıllardır bunun için uğraşıyor. Bunca alem Adem in soyu üzerine oluşmadı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Uzaylıların olduğuna inanmak için görmek gerekmez. Biraz düşününce bile bu kadar büyük bir evrende 7 trilyon insan yaşıyor olamaz kaldı ki Carl Sagan'ın gönderdiği mesaja benzer bir şekilde cevap geldiğine de inanıyorum:rolleyes:

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Ben inanıyorum. Gözlerim yanılmadıysa görmüşlüğüm de var. Gece arabadayken artıya benzer yaklaşık 10 civarı parlak cisimler toplanmıştı. Yıldız gibi duruyordu ama 4-5 saniye sonra ortadan kayboldular.