G3 mü Zenfone 2 mi MX4 Pro mu?

goktas19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Üç telefonunda birbirine yakın özellikleri var. Tercihinizini hangisinden yana kullanırdınız, neden?

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Meizu Türkiye distrubutoru yok sanırım garantıde sıkıntı olur

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Zenfone 2 bence kalın biraz ama o kötü :D

burock77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her ne kadar G3 e gonlum daha yatkın olsada Zenfone 2 den yana tercihimi kullanıyorum çünkü kimse bir telefonu yuksek kapasiteli 5-6 oyun birden oynayacagım diye almaz oynamazda :) Tasarımı biraz kalın olsada fiyat/performans da cok cazip ve ASUS gibi birçok uygulama babası bir markadan geliyor buda bir etken tabii.Saygılarımla iyi forumlar..

goktas19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her ne kadar G3 e gonlum daha yatkın olsada Zenfone 2 den yana tercihimi kullanıyorum çünkü kimse bir telefonu yuksek kapasiteli 5-6 oyun birden oynayacagım diye almaz oynamazda :) Tasarımı biraz kalın olsada fiyat/performans da cok cazip ve ASUS gibi birçok uygulama babası bir markadan geliyor buda bir etken tabii.Saygılarımla iyi forumlar..

Açıkcası zenfone 2 mx4 pro arasında kaldım ama hala net karar veremedim

burock77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Açıkcası zenfone 2 mx4 pro arasında kaldım ama hala net karar veremedim
karar senin ama ben ASUS gibi bir isme donanımsal ve yazılımsal olarak guvenıyorum mx4 e göre. yoksa kagıt ustunde mx4 unde özellikleri cok iyi.

ebruzka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
asus ta olurda telefon bozulursa serviste sıkıntı yaşanır mı peki?

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
asus ta olurda telefon bozulursa serviste sıkıntı yaşanır mı peki?

Asus'un servisi kötü gibi yorumlar okumuştum. Etraflıca araştırmak en iyisi. Hoş zaten kim on numara hizmet sağlıyor ki bu devirde?

ebruzka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asus'un servisi kötü gibi yorumlar okumuştum. Etraflıca araştırmak en iyisi. Hoş zaten kim on numara hizmet sağlıyor ki bu devirde?

Orasıda öyle tabi sony nin servisi nasıl onuda bilmem bilgisayarda iyiydi ama şuana kadar iki markayıda telefonda kullanmadım hiç..

Bende zenfone 2 ve xperia z2 arasında kaldım

burock77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Orasıda öyle tabi sony nin servisi nasıl onuda bilmem bilgisayarda iyiydi ama şuana kadar iki markayıda telefonda kullanmadım hiç..

zenfone 2 de alsan z2 de alsan emin ol pisman olmayacagın donanımsal telefonlar ikiside. aradaki 400 tl civarı gıbı bı mıktar senin icin önemli degilse z2 almanı onerırım ha yok ufak tefek ayrıntılarla tatmin olacak kadar telefonu detaylı kullanmam diyorsan 400 lira vermem diyorsan zenfone2 de rahatsızlık yaratmayacaktır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben bir hafta önce zenfone 2 aldım gayet başaılı bir cihaz tavsiye ederim

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
O cevabı verebilmek için iki işlemciye sahip telefonu da kullanmak lazım. Bu arada zenfone 5 bile hız konusunda pek sıkıntı yaşatmiyor

goktas19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
karar senin ama ben ASUS gibi bir isme donanımsal ve yazılımsal olarak guvenıyorum mx4 e göre. yoksa kagıt ustunde mx4 unde özellikleri cok iyi.
Aslına bakarsanız bende öyle düşünoyurum. Mx4 Pro kağıt üstüde üstün bir telefon ama Flyme OS ve garanti beni korkutan yanları

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ben z2 yi eleyeli bayaa oluyor şayet ileride güncelleme de sııntılar çekeceğini düşünmekteyim.

ben bir hafta önce zenfone 2 aldım gayet başaılı bir cihaz tavsiye ederim

16 Gb mı 32 gb mi?

burock77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O cevabı verebilmek için iki işlemciye sahip telefonu da kullanmak lazım. Bu arada zenfone 5 bile hız konusunda pek sıkıntı yaşatmiyor

gozlemledigim kadarıyla ve anlatılanlar dogrultusunda iki cihaz arasındakı tek fark ıslemcı hızının farkı olması. Vebuna ragmen 16 gb ve 32 gb modellerinde sadece tek amac fiyatı yukseltmek oldugu dusuncesındeyım.

goktas19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben de seninle aynı durumdayım ancak meizuya güvenemem çünkü türkiyedeki destekleri ÇOK zayıf :D

Aynenn

ben de seninle aynı durumdayım ancak meizuya güvenemem çünkü türkiyedeki destekleri ÇOK zayıf :D

gozlemledigim kadarıyla ve anlatılanlar dogrultusunda iki cihaz arasındakı tek fark ıslemcı hızının farkı olması. Vebuna ragmen 16 gb ve 32 gb modellerinde sadece tek amac fiyatı yukseltmek oldugu dusuncesındeyım.

2gb lik bir ram farkıda var sırf fiyat oldugunu düşünmüyorum

goktas19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ram farkı yok arkadasım sadece islemci hızı ve hafızası deisken yanlıs bılgılendırme yapmayalım

Zenfone 2 16 GB'da 2 GB RAM var
Zenfone 2 32/64 GB'da 4 GB RAM var

[TD="class: ttl"] Chipset [/TD]
[TD="class: nfo"]Intel Atom Z3580 (4 GB RAM model)
Intel Atom Z3560 (2 GB RAM model)[/TD]

[TD="class: ttl"] CPU [/TD]
[TD="class: nfo"]Quad-core 2.3 GHz (4 GB RAM model)
Quad-core 1.8 GHz (2 GB RAM model)[/TD]

goktas19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bugün Vatan Computer de tuhaf bir şeyle karşılaştım. Zenfone 2 16 GB olanında 4GB RAM var 1.8 ghz di. Asus un kendi sitesinde bile 2 GB RAM ken bu nasıl oluyor?

SeeYouLater

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bugün Vatan Computer de tuhaf bir şeyle karşılaştım. Zenfone 2 16 GB olanında 4GB RAM var 1.8 ghz di. Asus un kendi sitesinde bile 2 GB RAM ken bu nasıl oluyor?
Ben Türkiye de çıkarılan 1.8 lik 4 GB diye biliyorum 2 GB versiyonlar gelmeyecek hocam

Telefon seçimine gelirsek Mx4 Pro kafadan silerim garanti servis yok güncelleme Allah a emanet. Zenfone 2 eyvallah güzel telefon ram avantajı gayet iyi özellikle çift kanal olması ama kamerası bana göre gündüz çekimlerinde kötü hele ki lg g3 gibi bir rakip var ise ve güncelleme olarak zenfone 5 ve 6 gösterdi ki Asus bu konuda başarısız. Yani ben olsaydım Lg g3 paralel ithalat alırım hem 3GB ram sana yetecektir hem ekranı ve kamerası kaliteli ama ben ısınmasını kesinlikle istemiyorum diyorsan zenfone 2 en iyi tercihtir.

smodi79

Asistan
Reaksiyon puanı
2
32 gb g3 al keyfine bak. G2 kullanicisiyim.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
tercihini ihtiyaçlarına göre şekillendir. mx4 pro garanti ve güncelleme konusunda sıkıntı çıkaracaktır. G3 kamerası muhteşem, ben kullanıyorum telefon çok iyi foto çekiyor ve gayet stabil çalışıyor. bana göre en iyi android arayüzlerinden biri LG tarafından yapılmış. zenfone 2 çok iyi donanıma sahip ama lg g3 den daha fazla performansı kullanırken hissetmeyeceksin. 5.5 inch ekran g3 te öyle güzel yerleştirilmiş ki telefon neredeyse 5 inch telefonlar kadar boyutlara sahip ve çok zarif, asus ise kalın ve iri bir telefon. ancak asusun pil performansı biraz daha iyi. ayrıca g3 te işlemci avantajı var. snapdragon işlemciye sahip olduğu için custom rom desteğide fazla. yani firma güncellemeyi kesse bile (LG güncelleme konusunda G3 te çok iyi) Cyanogenmod romları ile güncellemeye devam edebilirsiniz. ben g3 kullanıyorum ve memnunum. özellikle kamerası beni çok cezbediyor. çok kaliteli fotoğraflar ve neredeyse profesyonel kamerayla çekilmiş gibi videolar çekebiliyorum. ayrıca hafıza çipleri de asustan daha hızlı olduğu için performansa iyi yönde yansıyor.

Ben Türkiye de çıkarılan 1.8 lik 4 GB diye biliyorum 2 GB versiyonlar gelmeyecek hocam

Telefon seçimine gelirsek Mx4 Pro kafadan silerim garanti servis yok güncelleme Allah a emanet. Zenfone 2 eyvallah güzel telefon ram avantajı gayet iyi özellikle çift kanal olması ama kamerası bana göre gündüz çekimlerinde kötü hele ki lg g3 gibi bir rakip var ise ve güncelleme olarak zenfone 5 ve 6 gösterdi ki Asus bu konuda başarısız. Yani ben olsaydım Lg g3 paralel ithalat alırım hem 3GB ram sana yetecektir hem ekranı ve kamerası kaliteli ama ben ısınmasını kesinlikle istemiyorum diyorsan zenfone 2 en iyi tercihtir.
hocam g3 ısınma konusunda bayağı düzeldi. lolipop romu geldikten sonra çok sık ara güncellemeler aldı ve neredeyse bütün hatalardan arınmış çok güzel bir arayüze kavuştu. lolipop rom 20a ile çıkmıştı şuan ben 20p romu kullanıyorum. yani ne kadar çok ara güncelleme çıktığını buradan anlayabilirsiniz. şuan makine yağ gibi ve şarjı da 1-1.5 gün gidiyor

goktas19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Türkiye de çıkarılan 1.8 lik 4 GB diye biliyorum 2 GB versiyonlar gelmeyecek hocam Telefon seçimine gelirsek Mx4 Pro kafadan silerim garanti servis yok güncelleme Allah a emanet. Zenfone 2 eyvallah güzel telefon ram avantajı gayet iyi özellikle çift kanal olması ama kamerası bana göre gündüz çekimlerinde kötü hele ki lg g3 gibi bir rakip var ise ve güncelleme olarak zenfone 5 ve 6 gösterdi ki Asus bu konuda başarısız. Yani ben olsaydım Lg g3 paralel ithalat alırım hem 3GB ram sana yetecektir hem ekranı ve kamerası kaliteli ama ben ısınmasını kesinlikle istemiyorum diyorsan zenfone 2 en iyi tercihtir.
Mx4 Pro güzel telefon ama güncelleme, Flyme OS ve garanti yüzünden vazgeçtim. Kamerasına iyi diyende var kötü diyende ama bir G3 kadar iyi olamaz tabi. Isınma istemiyorum gerçekten, oyun oynarım ve telefon elimde yanarsa pek bir manası kalmaz.

tercihini ihtiyaçlarına göre şekillendir. mx4 pro garanti ve güncelleme konusunda sıkıntı çıkaracaktır. G3 kamerası muhteşem, ben kullanıyorum telefon çok iyi foto çekiyor ve gayet stabil çalışıyor. bana göre en iyi android arayüzlerinden biri LG tarafından yapılmış. zenfone 2 çok iyi donanıma sahip ama lg g3 den daha fazla performansı kullanırken hissetmeyeceksin. 5.5 inch ekran g3 te öyle güzel yerleştirilmiş ki telefon neredeyse 5 inch telefonlar kadar boyutlara sahip ve çok zarif, asus ise kalın ve iri bir telefon. ancak asusun pil performansı biraz daha iyi. ayrıca g3 te işlemci avantajı var. snapdragon işlemciye sahip olduğu için custom rom desteğide fazla. yani firma güncellemeyi kesse bile (LG güncelleme konusunda G3 te çok iyi) Cyanogenmod romları ile güncellemeye devam edebilirsiniz. ben g3 kullanıyorum ve memnunum. özellikle kamerası beni çok cezbediyor. çok kaliteli fotoğraflar ve neredeyse profesyonel kamerayla çekilmiş gibi videolar çekebiliyorum. ayrıca hafıza çipleri de asustan daha hızlı olduğu için performansa iyi yönde yansıyor. - - - Mesaj Güncellendi - - - hocam g3 ısınma konusunda bayağı düzeldi. lolipop romu geldikten sonra çok sık ara güncellemeler aldı ve neredeyse bütün hatalardan arınmış çok güzel bir arayüze kavuştu. lolipop rom 20a ile çıkmıştı şuan ben 20p romu kullanıyorum. yani ne kadar çok ara güncelleme çıktığını buradan anlayabilirsiniz. şuan makine yağ gibi ve şarjı da 1-1.5 gün gidiyor
Bataryası konusunda G3 çok eliştirildi. Mağlum G3 de 2K ekran var bunun çok sarj yediği sürekli söyleniyor ve bununla birlikte ısınması(son güncellemeleri vb. bilmiyorum) da cabası...

burock77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
magazad kalmamıstı bimeks te ben kendım arayıp sıparis verdim 16 gb hafıza 4 gb ram olarak özellikle belirttim ki bildigim kadarıyla turkıyeye sunulan ilk modeller hep 4 gb ram

goktas19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Kesinlikle G3.

Beğenmediysen Z3C'ye para biriktir. Z2 de tercih etme.

Zenfone 2 kalın bir telefon güncellemeler geç aksak geliyor. Intel işlemciler bataryayı emiyor. Ama hızlı şarj özelliğini beğendim bu olmuş işte. Onun dışında Zenfone 2'nin Mx4 pro ile G3'e attığı tek fark 64 bit işlemcide olmuş. Yeni nesil bir işlemci de şu an 64 bitin yapıp 32 bitin yapamadığı farklı bir şey yok.

Meizu'ya gelelim. MX4 (32 Gb) kabul edilebilir bir model olmakla beraber KESINLIKLE AMA KESINLIKLE MX4 Pro alınmamalı. Işlemci 20 nm (bu süper bir özellik) ama 1,8 Ghz x4 (Cortex A15) + 1,2 Ghz x4 (Cortex A7) den oluşuyor.

Bu işlemci Exynos 5430 ve en iyi performans verdiği çözünürlük 720p (Galaxy Alpha) peki sizce bu işlemci 2K ekranı doyurur mu? Bence de hayır.

Ve bu işlemcinin cihazları Lollipop 5.0 dan öteye gidemez. Çünkü Samsung işlemciyi piyasadan çekti.

G3'deki 2K ile S801 uyumsuzluğu ile dalga geçildi ama ortada daha kötü vakalar var. Yüksek performansda çalışan 4 çekirdek ve Qualcomm optimizasyonları 8 çekirdek devamlı aç kapa yapan düşük çekirdek hızı ile çalışan işlemciye (MT6795,Exynos 5433/7420,S810 sayılmaz S615 li 2K ekranlı cihaz da olmadığından) nazaran 2K ekran ile daha iyi idare eder. Bakın G3 kulübüne herkes memnun cihazdan tek kusur ısınma. Onu da 2K ekranın yaşattığı tek kusur diye. Bir de eski serilerde kalan çatlama. Peki Zenfone 2'de neler var. Oyunlarda uyumsuzluk desen var. Intel'in meşhur pili emme özelliği desen o da var. Mx4 pro da yeterince performanslı bir işlemciyi 2K ekran ile batırmakla başarısız.

Bence de G3 alın.

meraklı ali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
elbette zenfone 2 tasarım o kadar iyi olmayabilir ama yarı yolda bırakmaz