1400 Tl ye Akıllı Telefon Önerisi

Nurullah_z

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar telefon değiştirmeye karar verdim.
Htc Desire eye alacaktım fakat hiç bir yerde bulamadım. Bende vazgeçtim. Büyük ekranlı 1400TL'ye kadar olabilecek bi akıllı telefon arıyorum. Aklımda Note 3 var fakat bir süre sonra çok kastığını söylüyorlar. Öneride bulunursanız sevinirim...

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Zenfone 2 , Huwaei Mate 7

Nurullah_z

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tavsiye için teşekkürler fakat Mate 7 oldukça büyük. Benim aradığım 5.3-5.7 inç arasında bir telefon. Yazmayı unutmuşum ön kamera benim için çok önemli bir değer. Sony Xperia'lar için çok iyi diyorlar her yerde övüyorlar tavsiye eder misiniz z2?

iDark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O fiyat aralığında Z3 Compact, Z2 ve Note 3 öneriyorum. Note 3'de bir kasma yavaşlama yok gibi duruyor. Ancak halen daha 5.0 resmi olarak yayınlanmış değil. Z3 Compact aralarında en performanslı konumda. 720p ekran sayesinde ve donanımının Z2 ile aynı olması nedeniyle daha avantajlı.

Nurullah_z

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Z3 Compact'ı alternatiflerime almadım çünkü 4.6" ekran benim için yeterli olmuyor ama şunu da söyleyebilirim Xperia z2 de benim işimi görür. Ha 2.5 Ghz ha 2.3 Ghz ben onun tamamını kullanabilen bir insan değilim :) Şu anki telefonumun sıkıntısı ram ve işlemci performansı çok çok düşük. Telefonu elime alıp tuş kilidini açar açmaz kasmaya başlıyor o derece :)

Nurullah_z

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung galaxy A7 nasıldır? İşlemcinin Exynos olması biraz şüphe uyandırdı bende
Bu arada Flood yaptığım için özür dilerim işimin aciliyeti Var Kayseri'ye gideceğim için için bir an önce tercih yapmam gerekiyor...

iDark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
A7'de iyidir. Performans olarak gayet yeterli ve siz de anlamışsınızdır ki tasarım ve kasa kalitesi çok şık duruyor. Alınabilir bir telefon. Tavsiye ederim.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
A7 önermiyorum Alpha almak daha mantıklıdır.

Ki onu da pek tavsiye etmem üretimi durduruldu.

D.eye ile G3'u oneririm. Z3 de fiyat sorun olmazsa öneririm. Z3C'yi beğenmediğinizden.

iDark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
A7 önermiyorum Alpha almak daha mantıklıdır.

Ki onu da pek tavsiye etmem üretimi durduruldu.

D.eye ile G3'u oneririm. Z3 de fiyat sorun olmazsa öneririm. Z3C'yi beğenmediğinizden.
Hocam LG G3'de ısınma ve şarj sorunları var. Eski kullandığım telefondu. 2K ekrana yetersiz donanım koymuşlar.

xMeren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
bence ikinci el m8 ve bekleyebilirsen mx5 öneririm veya zenfone 2 de alınabilir bir telefon.

Nurullah_z

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lg g3 konusunda çok araştırma yaptım fakat fps düşüşleri ve snapdragon 801'in 2K ekran ile tam optimize olmayarak performans ve pil tüketimi konusunda zayıf davranması beni üzdü. Htc Desire eye bulamadım maalesef buralarda hiç yok olsa favorim oydu ama maalesef bulamadım tek bir yerde fiyatı 1899TL diyince vazgeçtim. Samsung galaxy A7 metal kasa, ince çerçeve ve 5.5" ekran özellikleri ile hoşuma gitti fakat tek emin olamadığım işlemci. İşlemci Snapdragon 615'li versiyon olsa şüphem olmazdı fakat Exynos olunca biraz kafamı karıştırdı. Zenfone 2'ye gelince kuzenim bu ay içerisinde 4GB Ram'e güvenerek aldı fakat kamera ve kalınlıktan memnun olmadığını söyledi. Z3 almak isterdim fakat fiyatı sorun 1400TL bütçem var maalesef arttıramıyorum. Alpha tavsiye etmişsiniz ama A7 daha iyidir diye düşünüyorum. Ama şu Samsung'un lanet olası müşteri hizmetleri ve garanti derdi insanı çileden çıkarıyor ama telefonu titiz kullanan biriyim o yüzden çok zarar vereceğimi sanmam. Samsung Galaxy A7 bildirim ledi yokmuş diyorlar ama hiç sorun değil bildirim ledi şu anki telefonumda da yok ve gerekte duymuyorum. A7 için Android 5.0.2 Rusya'da dağıtılmış. Türkiye'ye gelir mi sizce?

xMeren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Lg g3 konusunda çok araştırma yaptım fakat fps düşüşleri ve snapdragon 801'in 2K ekran ile tam optimize olmayarak performans ve pil tüketimi konusunda zayıf davranması beni üzdü. Htc Desire eye bulamadım maalesef buralarda hiç yok olsa favorim oydu ama maalesef bulamadım tek bir yerde fiyatı 1899TL diyince vazgeçtim. Samsung galaxy A7 metal kasa, ince çerçeve ve 5.5" ekran özellikleri ile hoşuma gitti fakat tek emin olamadığım işlemci. İşlemci Snapdragon 615'li versiyon olsa şüphem olmazdı fakat Exynos olunca biraz kafamı karıştırdı. Zenfone 2'ye gelince kuzenim bu ay içerisinde 4GB Ram'e güvenerek aldı fakat kamera ve kalınlıktan memnun olmadığını söyledi. Z3 almak isterdim fakat fiyatı sorun 1400TL bütçem var maalesef arttıramıyorum. Alpha tavsiye etmişsiniz ama A7 daha iyidir diye düşünüyorum. Ama şu Samsung'un lanet olası müşteri hizmetleri ve garanti derdi insanı çileden çıkarıyor ama telefonu titiz kullanan biriyim o yüzden çok zarar vereceğimi sanmam. Samsung Galaxy A7 bildirim ledi yokmuş diyorlar ama hiç sorun değil bildirim ledi şu anki telefonumda da yok ve gerekte duymuyorum. A7 için Android 5.0.2 Rusya'da dağıtılmış. Türkiye'ye gelir mi sizce?
Ben güncelleme konusunda samsunga güvenmiyorum, htc one e8 var onu düşünebilirsin.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
[MENTION=461699]iDark[/MENTION] Ben kuzenimin G3'ünün 16 GB'ını kurcalayana kadar senin dediklerinin aynısını söylüyordum ama LG Lollipop'dan önce buna nasıl kararlılık güncellemesi yapmışsa cihaz akıyor yani ısınma var da beni hiç rahatsız etmedi.

Nedeni daha sıcak bir telefon kullanmamdan. Ace 2 :). G3 yanında normal geldi bana. O çift çekirdekli telefondan daha az sıcak. Bilmiyorum yani şu an bunu yazarken ellerim terledi o kadar yani.

Kışın bu sıcaklık işe yaramasa telefonu duvara çarparım da.

iDark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@iDark Ben kuzenimin G3'ünün 16 GB'ını kurcalayana kadar senin dediklerinin aynısını söylüyordum ama LG Lollipop'dan önce buna nasıl kararlılık güncellemesi yapmışsa cihaz akıyor yani ısınma var da beni hiç rahatsız etmedi.

Nedeni daha sıcak bir telefon kullanmamdan. Ace 2 :). G3 yanında normal geldi bana. O çift çekirdekli telefondan daha az sıcak. Bilmiyorum yani şu an bunu yazarken ellerim terledi o kadar yani.

Kışın bu sıcaklık işe yaramasa telefonu duvara çarparım da.
Hocam bende Lollipop kullanıyordum. Fakat yine de çok bir fark olmadı. Özellikle bir oyun oynadığında telefon en ufak bir ısıda işlemci gücünü ve ekran parlaklığını kısıyor. Avantajlı olan ekranı da bu noktada sönük kalıyor. Ben bu durumdan çok sıkıldığım için, Hidden Menü'den bu korumayı kıstım. Bu seferde telefon 60 dereceleri buldu. Ha, evet Ace 2'ye göre çok daha soğuk kalabilir. Ancak aynı fiyatlardaki telefonlara göre bu konuda çok geride maalesef.

Nurullah_z

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok çok teşekkür ederim. Telefoncuda son anda bir değişiklik yaparak A7 fiyatının 50TL üzerinde verip Note 3 aldım. A7 çok zarifti fakat Note 3 'ün sağlamlık hissiyatı vermesi ve işlemci ile ram miktarının biraz daha iyi olması beni Note 3' e itti. Bu arada 1000-4000 TL arası telefon isteyenler için deneyimlerimi paylaşayım.
Telefonu zorlayacak olan Mortal Kombat X'i en yüksek ayarlarda Fps düşüşü olmadan çok rahatça oynadım.
Arayüz daha gelişmiş olsa iyi olurdu fakat yine de arayüzde de belirgin bir eksiklik hissetmedim. Sadece soldaki flipboard ekranını telefonu ne kadar kurcalasamda bir türlü açamadım :D
Ram kullanımında %65 üstü görmedim ama %50 altı da görmedim.
Sosyal medya çok kullanırım ama ne twitter ne facebook ne instagram ne snapchat ne Vine hiçbirinde problem yaşamadım.
Isınma sorununu bariz şekilde görebiliyorsunuz. Özellikle kamera çevresi elinizi rahatsız edecek kadar ısınıyor.
Ekran parlaklığı yeterli geldi fakat çok çok üst düzey bir parlaklık beklemeyin. E7 ile karşılaştırdığımda E7'nin ekranı günışığı modunda Note 3'e göre çok parlak. Note 3 ekranı da gayet parlak sorun çıkaracağını sanmam.
Sensörlere alışamadım henüz ama sensörler çok hoş. Galeride dokunmadan fotoğraf değiştirmek çok hoşuma gitti.
Kamera performansı ise çok üst düzey olmasa da işinizi yeterince görecektir.
Güncellemede ise gerçekten hayal kırıklığı yaşarsınız. Rusya'da Android 5.0 dağıtılmış fakat bizde hala çıt çıkmadı. Ama güncelleme önemli derseniz kendiniz Android 5.0 romunu indirerek güncelleyebilirsiniz.
Tasarımda ise inceliği önceki telefonuma göre çok hissettim. Bir A7 kadar incelik hissi vermese de ince olduğunu söylemem mümkün.
Batarya konusunda çok bir test yapmadım fakat bataryanın stok halini çabuk bitirdim. 3 saat gibi bir sürede şarj yaklaşık %46 dolaylarından %1e indi bu tabi yoğun kullanımından dolayı olsa gerek.
Bu yorumlarımı çok dikkate almayın çünkü telefonu yaklaşık 3 saat doya doya çok yoğun bir şekilde kullandım fakat ilerleyen zamanlarda ne olur bilemem...

mephistozcn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
G3 ün son serisinde sorunlar çözülmüş galiba. Ben 1000 1200 TL arası düşünüyorum. Xperia C4 alacam galiba.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Meizu MX4 Pro bakabilirsin. Özelliklerine göre çok ucuz bir telefon.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Merhaba arkadaşlar telefon değiştirmeye karar verdim.
Htc Desire eye alacaktım fakat hiç bir yerde bulamadım. Bende vazgeçtim. Büyük ekranlı 1400TL'ye kadar olabilecek bi akıllı telefon arıyorum. Aklımda Note 3 var fakat bir süre sonra çok kastığını söylüyorlar. Öneride bulunursanız sevinirim...
lg g3 32 gb al note 3 den daha sonra çıkan ve daha yeni telefon....