Notebook Yanıyor

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Arkadaşlar Toshiba NB520 Notebook um var biraz sonra atıcagim linkte RAM slotunun sol üstündeki metal kare şey herzaman sıcak olurdu bu aralar daha bi ayrı ısınmaya basladı plastik kapagı eritecek dereceye geldi onun altında ne var neden ısınır ?

http://i.hizliresim.com/EYjVyD.jpg

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Thermal pad veya macunu yenilemek gerekir. Ayrıca fan ve heatsink çok kirliği ise onuda temizleyiniz.

Reaksiyon puanı
16,128
gpu var orda fanı temizle ve termal macunu yenile.
EYjVyD.jpg

bu 14'' ten küçükse ısınma kaçınılmaz.

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
evet 10' ekran var pc alalı 3 yıl oldu olmadı fanı hiç temizlemedim çalışırken harıl harıl yapıyor orda haklısınız temizleyeceğim için acmam gerekirmi fanın kapagından elektrik süpürgesiyle çekmem yeterlimi . termal macunu yenilemem gerekirmi

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Thermal pad veya macunu yenilemek gerekir. Ayrıca fan ve heatsink çok kirliği ise onuda temizleyiniz.

birde bu bilgisayarda heatsink varmı yokmu yada ben göremiyorum galiba öyle birşey gözükmüyor fanın oralarda

Reaksiyon puanı
16,128
marka modeli youtube'ta arama yerine yaz fan temizleme diye tamam.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
[MENTION=459765]Yasinbedir[/MENTION]
elektrik süpürgesi ile hava çıkışını emdirt...

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
Termal macunu kurumuştur onun mutlaka macunu yenileyin. Birde tozunu felan alınca ilk günkü gibi olur :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya arkadaş madem anlamıosun bu işten, götür bi adama, test etsinler neresi ısınıyor neden ısınıyor diye..

her laptobu açmak öyle kolay diildir, anakartı yakarsan en az 200 250 lira masraf çıkar.. işini iyi yapan bi bilgisayarcıya götür, baksın, fanı mı değişio, temizlik mi yapılıyor, termal macun mu sürülüyor (sürme tekniğini de araştırman lazım, boya yapar gibi sürülmüyor) ne yapıyorsa yapsın adam..

laptoptur tabii ısınacak.. ısınmasını istemiyorsan ya masaüstüne geçip sağlam bir soğutma alacaksın, yada yüksek konfigürasyonlarda laptobunu çalıştırmayaacaksın..

işin özü: yani elektrik süpürgesiyle olacak işler diil onlar..

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
bilgisayarı herhangi bir servise göstermem mümkün değil daha 1 ay önce ekranı kırıldı kardeşim sayesinde 250 tl gibi bir ücret tuttu şimdide pedere bu olayı anlatırsam balkondan atar beni bi bitmediniz diye :biggrin: bilgisayarda herhangi bir yavaşlama yok canavar gibi masallah sadece ses cıkarıyor harıl harıl ve çakmak gibi ısınıyor elektrik süpürgesine cektireceğim bakalım..

Reaksiyon puanı
16,128
bilgisayarı herhangi bir servise göstermem mümkün değil daha 1 ay önce ekranı kırıldı kardeşim sayesinde 250 tl gibi bir ücret tuttu şimdide pedere bu olayı anlatırsam balkondan atar beni bi bitmediniz diye :biggrin: bilgisayarda herhangi bir yavaşlama yok canavar gibi masallah sadece ses cıkarıyor harıl harıl ve çakmak gibi ısınıyor elektrik süpürgesine cektireceğim bakalım..
çektir de aç onu fanın miline gress yağı sür.

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
güya bugun fanı ıslak mendille silip temizleyip yarında senin dediğin yağı sürüp güzel bir iş çıkarıcaktım ama bugun biraz temizleme aşkı sarınca fanın 1 tırnagını kırdım umursamadan fanı taktım suan calısıyor hatta o bilgisayardan yazıyorum ilerde bana bir sorun oluştururmu ?

Reaksiyon puanı
16,128
güya bugun fanı ıslak mendille silip temizleyip yarında senin dediğin yağı sürüp güzel bir iş çıkarıcaktım ama bugun biraz temizleme aşkı sarınca fanın 1 tırnagını kırdım umursamadan fanı taktım suan calısıyor hatta o bilgisayardan yazıyorum ilerde bana bir sorun oluştururmu ?
tırnaklar kaç tane? vida var mı? vida + tırnak ise sorun değil tırnaklar vidalamada kolaylık için var 4 ve daha çok sa 1 tırnak eksilmesi dert değil kimi bütün tırnakları kırmış kullanıyor.

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
tırnaklar kaç tane? vida var mı? vida + tırnak ise sorun değil tırnaklar vidalamada kolaylık için var 4 ve daha çok sa 1 tırnak eksilmesi dert değil kimi bütün tırnakları kırmış kullanıyor.

hocam tırnaktan kastım pervane . pervanenin 1 tanesini kırdım vida falanda görmedim korkmam gerekirmi ? tesekkurler

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
titreşim yaparsa kork ama onun yenisini bulursun ses yoksa sorun yok.

titreşim yok ama köpek hırıltısı gibi ses çıkarıyor ısırırmı :biggrin::biggrin: hocam şaka bi yana ben bu pervanenin aynısını bulabilirmiyim kaç liradır sence . kopan pervaneyi japon yapıştırıcı ile yapıştırsam eskisi gibi olurmu

Reaksiyon puanı
16,128
titreşim yok ama köpek hırıltısı gibi ses çıkarıyor ısırırmı :biggrin::biggrin: hocam şaka bi yana ben bu pervanenin aynısını bulabilirmiyim kaç liradır sence . kopan pervaneyi japon yapıştırıcı ile yapıştırsam eskisi gibi olurmu
bakkalara bak onlarda olur yapıştırabiliyorsan yapıştır ama balansını bozabilir o pervaneyi bulursun ki çok salak bir fan kullanmışlar.
resimKucult.asp

https://www.zertek.com.tr/?sayfa=urunDetay&id=610&anaKategoriId=16&kategoriId=134

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124