Rasim Mutlu
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Kendi imkanlarımla internet sitesi yapmak istiyorum. Yani kodlamasını falan kendim yapmak istiyorum. Hangi dilleri kullanmalıyım?
Evdeki bilgisayarın web sayfasını başka yerden açılabilir hale getirebilirsin. Sabit IP ya da Dinamik DNS ile bu mümkün, ha yapmak ister misin ya da doğru bir pratik mi elbette evdeki bilgisayarı sürekli açık tutmak çok doğru bir yaklaşım değil ama mümkün değil demek çok doğru olmamış.Sadece HTML5 aslında yeterli. CSS, ilave özellikler kazandırmak (renkli yaz gibi) ve de sayfa görüntüsünü düzenlemede kolaylık sağlamak amacı ile kullanılır. Javscript'e, sadece sayfa yazmaktan öte işlemler de eklemeyi düşünüyorsan ihtiyacın var. (İnternet Bankacılığı, İndirme-yükleme, üye kayıt vs.) İşin içine Javascript girince, SQL, JSON vs. devam eder gider. Resim, Video, Müzik dosyalarını sayfana ekleyebilmek için HTML5 tamamen yeterli. Editör olarak notdefteri veya Msword (yada başka da olabilir) kullanabilirsin. Uzantısı ".html " olan her dosyayı varsayılan tarayıcın açar. Ancak evdeki bilgisayarındaki bir web sayfasını, başka bir yerden kimse erişip açamaz. Web hizmeti veren bir kuruluşta bir hesabın olması gerekir ve web sayfanı oraya aktarman gerekir. (Bunları belki biliyorsundur)