Acer Laptop Isınıp Kapanma Sorunu

laklak26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba arkadaşlar Yaklaşık 2-3 aydır bu problemi bende yaşıyorum...
Bilgisayarımın sistemi.
1096 ekran kartı
4Gb Ram
DrectX 11.
Benim Pc'de Isınma sorunu olduğu %100 açık Bazı gereksinimleri yüksek oyunlarda Isı:99 bulduğum oldu.. Fan kısmını Saç kurutma makinası ve Süpürge İle temizledim tam olarak temizlenip temizlenmediğini bilmiyorum. Bilgisayarı Yüksekte tutuyorum havalarda burda 7-8 derece yani Sıcak değil Bilmiyorum ben mi yanlış bir şey yapıyorum Bilmiyorum.
Benim Pc alalı en fazla 7 ay oldu neden böle olduğunu bilmiyorum.. Bir bilgisayarcı götürüp içini açtırsam Garantisi gidermi Pc'ye zarar gelirmi ? Getireyimmi bilgisayarcıya yardımlarınızı bekliyorum <3

Haciwhat

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dostum bende de acer laptop var aldıktan 3-4 ay sonra aynı sorunla bende karşılaştım saç kurutma makinesi ile temizliyordum 2-3 hafta kapanma sorunu düzeliyordu ama yine oluyordu en son olarak elektrikli süpürgenin düz boru olan ucuna hava almıyacak şekilde bir pipet bağladım . Elektrikli süpürgeninde devrini azallttım sonra soktum aralardan alttan üstten derken eskiden boştayken core1:65 dereceden aşşağı inmezken şimdi 45derecelerde geziniyo ve uzun süredir kapanma sorununu aştım birdaha alırsa aynı yöntemi uygulayacağım sanırım kesin bir çözümü yok ki birde fan bölümü gizli bundan başka bir kesin yöntem bilmiyorum
Notbook modelim ACER 5742G

laklak26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum bende de acer laptop var aldıktan 3-4 ay sonra aynı sorunla bende karşılaştım saç kurutma makinesi ile temizliyordum 2-3 hafta kapanma sorunu düzeliyordu ama yine oluyordu en son olarak elektrikli süpürgenin düz boru olan ucuna hava almıyacak şekilde bir pipet bağladım . Elektrikli süpürgeninde devrini azallttım sonra soktum aralardan alttan üstten derken eskiden boştayken core1:65 dereceden aşşağı inmezken şimdi 45derecelerde geziniyo ve uzun süredir kapanma sorununu aştım birdaha alırsa aynı yöntemi uygulayacağım sanırım kesin bir çözümü yok ki birde fan bölümü gizli bundan başka bir kesin yöntem bilmiyorum
Notbook modelim ACER 5742G
Aga ben o pipet filan pek anlamadım Nasıl yani ?

hemen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim Acer 5520 marka ve model laptobum vardı. Sürekli kapnma sorundan bende muzdaribtim. Neyseki bu sorunu halletmiş bulundum. Sorun yaşayan arkadaşlara duyurulur. Çözümü maddeler halinde anlatıyorum hemen

1. İlk işim laptobun termal macunlarını yenilemek oldu. Piyasada satılan kaliteli macunu tercih etmek işinizi kolaylaştıracaktır.
2. Laptob fanını temizledim
3. Son olarak ta işletim sistemini win 7 olarak yükledim.

BU işlemlerden sonra laptobun kapanma sorununu 99,9'luk bir yüzdeyle halletmiş oldum. Öncesinde her açılışta 50 defa kapanan laptobum 10 gün içerisinde sadece 2 defa kapandı. Gelişmleri aktarmaya devam edeceğim

R 522

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.Bende bu ısınma konusunda sıkıntılar yaşıyorum.Oyunun en güzel yerinde kapanması sizlerde iyi bilirsiniz baya bir can sıkıyor.Bir çare gittim fan aldım ama en ufak bir faydası olmadı.İnternetten araştırdım daha sağlam fanlar var hem fiyat hem de işlevsel olarak.Burada okuduğuma göre çeşitli yöntemler mevcut.Onlardan sonra eğer hala sonuç alamazsam kesinlikle sağlam bir fan işe yarar mı?Soğutma bakımından.Hiç fan işine girme mi dersiniz, alsan iyi olur mu dersiniz?Yoksa bir arkadaşımın dediği gibi vantilatörü pc nin hemen yanında mı kullanmam gerek?Son olarak da pc nin sıcaklığı ölçülebiliyormuş bu değerlere nasıl bakabilirim?Şimdiden teşekkür ederim...

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Merhaba arkadaşlar.Bende bu ısınma konusunda sıkıntılar yaşıyorum.Oyunun en güzel yerinde kapanması sizlerde iyi bilirsiniz baya bir can sıkıyor.Bir çare gittim fan aldım ama en ufak bir faydası olmadı.İnternetten araştırdım daha sağlam fanlar var hem fiyat hem de işlevsel olarak.Burada okuduğuma göre çeşitli yöntemler mevcut.Onlardan sonra eğer hala sonuç alamazsam kesinlikle sağlam bir fan işe yarar mı?Soğutma bakımından.Hiç fan işine girme mi dersiniz, alsan iyi olur mu dersiniz?Yoksa bir arkadaşımın dediği gibi vantilatörü pc nin hemen yanında mı kullanmam gerek?Son olarak da pc nin sıcaklığı ölçülebiliyormuş bu değerlere nasıl bakabilirim?Şimdiden teşekkür ederim...

gördüğüm kadarı ile kullandığın nick bilgisayarımın modeli :) eğer bu modeli kullanıyorsan ve şikayet yukarda yazdığın gibiyse cihazı bitmediyse garantiye götür bittiyse sağlam bir servise götür içini temizlesinler :)aynı sorunu yaşadım ve tozdan dolayı sıkça ısınıp kapanıyordu :( sorunu bu şekilde çözdüm

R 522

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gördüğüm kadarı ile kullandığın nick bilgisayarımın modeli :) eğer bu modeli kullanıyorsan ve şikayet yukarda yazdığın gibiyse cihazı bitmediyse garantiye götür bittiyse sağlam bir servise götür içini temizlesinler :)aynı sorunu yaşadım ve tozdan dolayı sıkça ısınıp kapanıyordu :( sorunu bu şekilde çözdüm
Eyvallah hoca.Peki bu fan işine ne diyorsun.Bir kere aldım tırt.İşe yaradığı yok.Başka bir taneye daha sağlamına göz atmam gerekir mi?Daha sağlamları kesin işe yarıyor mu?İçini temizlettim,sonra da kapanmaya devam ederse.Malum havalar sıcak makinada haklı.Temizlettikten sonra fanıda alırsam çözümü ikiye katlar mıyım?

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Eyvallah hoca.Peki bu fan işine ne diyorsun.Bir kere aldım tırt.İşe yaradığı yok.Başka bir taneye daha sağlamına göz atmam gerekir mi?Daha sağlamları kesin işe yarıyor mu?İçini temizlettim,sonra da kapanmaya devam ederse.Malum havalar sıcak makinada haklı.Temizlettikten sonra fanıda alırsam çözümü ikiye katlar mıyım?

temizlettikten sonra sorun olacağını sanmıyorum... aldığın fanı kullan bence israfa gerek yok ilerleyen zamanlarda bakarsın olmadı o zaman alırsın ama sorun olacağını sanmıyorum çünkü temizlettiğim zaman fan aldım kullanmaya gerek kalmadı bile :)

grcngnc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kardeş bende r522 kullanıyorum 2009 yılında aldım. Samsung dizüstü bilgisayarlar için kaliteli macun kullanmalısın ben cooler master kullanıyorum hiç kapanma filan yapmıyor.

R 522

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
temizlettikten sonra sorun olacağını sanmıyorum... aldığın fanı kullan bence israfa gerek yok ilerleyen zamanlarda bakarsın olmadı o zaman alırsın ama sorun olacağını sanmıyorum çünkü temizlettiğim zaman fan aldım kullanmaya gerek kalmadı bile :)
Tekrardan eyvallah.Sağolasın.

pcyardım

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ayni sorun daha bugün başima geldi masaüstü pc açildiktan 1 dk sonra kapaniyo 92 derece isi olunca kapaniyo işlemci fanini değiştirdim sorun çözüldü

AYNI SORUN DAHA BUGÜN BAŞIMA GELDİ MASAÜSTÜ PC AÇILDIKTAN 1 DK SONRA KAPANIYO 92 DERECE ISI OLUNCA KAPANIYO İŞLEMCİ FANINI DEĞİŞTİRDİM SORUN ÇÖZÜLDÜ

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
t6600 işlemcili acer 5739g dizüstü kullanıyorum....bende boyle bır sorun olusmadı hıc sımdıye kadar....

pcyardım

Asistan
Reaksiyon puanı
0
işlemci fanını değiştir bence çünkü bnmde dell ınspıron 6000 var dı 5-10 dk sonra kapanıyodu

suayipdemirliog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim de böyle sorunum vardı. Fan yerine dayadım süpürgeyi, çektim tozu, düzeldi :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benmimkisi acer aspire 5739 g bende oyun oynarken kapanıyor oyun oynamadığımda ise ısınıyor ne yapabilirim soğutucu işimi görürmü??*

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar, acer laptop bu sorunu ciddi olarak yaşıyor. sonuçta marka bizim değilki övelim veya kötüleyelim. bu makinaların fanını bile aptalca yerleştirmişler. zaten yere kayın fanda havayı aşağı doğru üfleyince sıcak hava direk makinaya nüfuz ediyor. 3 senedir kullanıyorum. kesinlikle acer düşünmeyin derim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sorun orda degıl arkadaşlar ben samsung yetkılı servısıyım acer kadar kalıtesız bır fan yok kuçucukkk

S

SDN Okuru

SDN Okuru
güç seçeneklerinden , plan ayarlarını değiştire, ordan da güç seçeneklerine geldikten sonra işlemci güç yönetiminin altından en yüksek işlemci durumu ayarlarını yüzde 100 den 80 e veya 90 çekersen kapanma sprnu ortadan kalkıyor. ve çok performans kaybı olmuyor. GEÇMİŞ OLSUN

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı sorun bende de oluyor ben oyun veya bir şeye bakarken çat diyor kapanıyor neyseki yan komşum bilgisayar mühendisi dede ki bana bilgisayarınız yani bütün acer T serisin de fan denilen ağlet bozuk muş ben yeni fan aldım ve taktırdım artık hiç kapanmıyor bilgilerinize!!!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim acer laptobum 1 yıldır kullanıyorum . 1 ay kapanma sorunu yoktu sonra birden kapandı elektrik. süpürge ile temizledim 1 hafta sonra gene kapanmaya başladı servise verdim temizlettirdim fanlarını gene kapandı arkadaşlar lütfen bana çözüm bulunnn :((((((

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim de acer aspıre 5755 g bilgisayarcıda format atırdım adamda 32 bit olarak ayarlamış laptopumu 8 gb ramı 2gb olarak kullarnıyorum ondan dolayı ısınırmı hiç bişey yapmadan 66 derece fal oyuna girdiğim zaman 92 derece oluyo

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bilgisayarımın markası acer 5742z ısınıp kapanma sorunu yapıyorum ve son zmanlarda bilgisayarım o kadar yavaşladı ki pencerelerin ağır ağır açılışını görebiliyorum ne yapabilirim bios güncellemesinide bilgisyarıma uygun olanını bulamıyorum :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar yaklaşık 1 yıl önce aldığım Aspire 5750G modelindeki laptobuma win 7 ultimate yükledim tüm driverlarını indirip kurmama rağman oyun açtıgımda bi kaç dakika sonra pat diye kapanıyor. Başlarda bunun Nvidia optimus teknolojisinden kaynaklı (bu arada Nvidia 610M ekran kart mevcut) oldugunu sandım ama oyun acılırken Nvidia devreye giryor fakat fan hızında bariz bi değişiklik olmuyor ? Bios güncellemsi yaptıgım halde geçmıyor. Benzer bir sorun Yaşayan yada çaresini bilen varsa lütfen yardım edin ! :/

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende katiliyorum laptop acer bu kadar lanet bir marka olamaz sürekli isinip kendini kapatiyor

orkun49

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bende acer aspıre 5739g kullanıyorum herşey süper çok güzel bir laptop ama oyun oynarken kapanıyordu bende elektrikli süpürgeyle içini açmadan sadece arkadan fan yerinden toz aldım artık kapanmıyor.. ama bu bazı oyunlarda tek kapanıyodu. artık oda yok :DD <3 acer <3

S

SDN Okuru

SDN Okuru
s.a arkadaslar bendede acer aspıre 5737z laptop var bılgısayar kendı kendıne kapanıyor kapanmasını önlemek ıcın ne yapmam lazım termal macunlarını degıstırdım halan kapanıyor bana yardımcı olursanız sevınırım

TosunPasaa

Doçent
Reaksiyon puanı
3
s.a arkadaslar bendede acer aspıre 5737z laptop var bılgısayar kendı kendıne kapanıyor kapanmasını önlemek ıcın ne yapmam lazım termal macunlarını degıstırdım halan kapanıyor bana yardımcı olursanız sevınırım

Aleykümselam. Laptop soğutucu kullanarak sorunu giderebilirsin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar Bende Acer Aspıre 5742z var Garantiye Dahi Yolladım Isınıp Kapanma Sorununu Denediğimde Çözülmemiş Bana Bi Yol Gözterseniz:blink:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benimde acer aspire 5742 im var benimde aynı sorun ama ısısnıp kapandıktan sonra açılmıyor ama şarja takınca çalışıyor uyanık leptop ben acer leri sevmiyorum hep sorun çıkartıyorlar dayımın bilgisayarı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende de Acer var (keşke olmasaydı) berbat bir şey açıkça söylüyorum (Yalansız) kesinlikle bu bilgisayarlarda oyun oynanmaz .Bilgisayar kendiliğinde hatalar veriyor şu an bozuk yanımda oto tamir başlattım . Size ben iki marka tavsiye ederim onlarda LG (Life's Good) ve Toshiba bende 4 biligisayar var ve bu konuda profesyonelim bu markaları alın oyun istiyorsanız .