Kasa calisiyor, monitör çalışmıyor [No Sıgnal hatası]

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bugün bilgisayarı actigimda hicbir hareket yapmadigim halde bilgisayar kilitlendi. Power dugmesiyle kapatmak zorunda kaldim. Actigimda kasa çalıştı fakat ekrana görüntü gelmedi ve bu sorun hala devam ediyor.
Bios pilini soktum 1 saat dinlerdim kasayı temizledim fakat sonuç hala ayni
Yardimlarinizi bekliyorum

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Umarım yardımcı olur.

No signal hatasının sebepleri ve çözümü:
Monitörde No signal hatasının anlamı bilgisayarınızın monitörü kasadan sinyal alamıyor demektir.
Bilgisayar monitörünün kasadan sinyal alamamasının çeşitli sebepleri olabilir.
No signal hatasının sebepleri;

• [*=1]Bilgisayar kasası kapalı, monitör açıksa No signal hatası alırsınız.
    [*=1]Bilgisayar kasası bir sebepten açılmıyor enerji gelmiyorsa No signal atası alırsınız.
    [*=1]Kasa ile monitör arasındaki kablo yerinden çıkmışsa No signal hatası alırsınız.
    [*=1]Kasa ile monitör arasındaki kabloda sorun varsa, pinler ezilmiş, kopma olmuşsa No signal hatası alırsınız.
    [*=1]Ekran kartınız arızalandıysa No signal hatası alırsınız
    [*=1]Ekran kartınız devre dışı bırakıldıysa No signal hatası alırsınız.
Ayrıca eğer bilgisayarınız onboard yani tümleşik ekran kartına ayrıca ilave bir ekran kartına sahipse ve siz aktif olmayan ekran kartı çıkışına monitörü bağladıysanız No signal hatası alırsınız. Aktif olan ekran kartı bilgisayar BIOS'u üzerinden ayarlanabilir.
Bu bahsettiğim son adım bilgisayar modelleri arasında farklılık gösterebilir. No signal hatası temel olarak sinyal gitmeyen monitör hatasıdır ve hatayı gidermek için ekran kartı, kablo ikilisine odaklanmalısınız.
Sonuç olarak bu hata tamamen donanım kaynaklı bir hatadır. Sorun kasa ile monitör arasındaki kablo, ekran kartı, veya kasanın kendinden kaynaklanabilir.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Monitörde no signal diyorsa ekran kartı ile monitör bağlantısı tam sağlanamıyordur ekran kartın harici ise monitörü anakartın video giriş yerine takıp dene. Birde ekran kartını çıkarıp tekrar tak ben böyle çözmüştüm.

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Forum gerçekten çok aktif YARDIMiniz için tesekkur ederim

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bazı arkadaşlar forumda yazmış ekran kartın yanmış olabilir diye ole bi durum varsa nasıl anlarim ?

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Ekran katının yandığını en kolay anlama yöntemi, bence kokudur. Kasada bir yanık kokusu varsa. Tamamdır bu iş. :D

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yo çok şükür koku yok :-D :-D :-D bu tur kartlar (RAM , ekran ) yaninca bilgisayarı başlatırken bip sesi cikarmi :-)

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Yo çok şükür koku yok :-D :-D :-D bu tur kartlar (RAM , ekran ) yaninca bilgisayarı başlatırken bip sesi cikarmi :-)
Ram takılı olmadığı veya bozuk olduğu durumlarda gelebilir birde ekran kartı ve anakart ile uyumsuz olduğu zaman gelebilir.

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hmm ben su kablo olayına bi degineyim

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Simdi farkettim bilgisayar çalıştığı halde klavyenin numlock bölümünden ışık gelmiyor

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
bu sorunu ramlerden bile yapar bilgisayar. iki ram varsa birini çıkartın ve ekran kartınızı kasa üzerinden söküp O/B ekran kartı ile görüntü almayı deneyin.

iyi forumlar.

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bence kartlardan biri sıkıntılı çünkü ilk başta çalışmıştı RAMdir insallah

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Dun tamirciye verdim bugün aldım tırnakları filan kirmissin dedi bisi yok bunda dedi ama daha kasayı açma dedi belliki uğraşırken biraz zarar veren cocuksun dedi bende iyi tamam dedim getirdim eve taktim açtım ilk basta 10 saniye filan görüntü geldi sonra yine gitti (klavye Işığı kasayı çalıştırırken ilk basta 1 saniyeliğine yaniyo sonra yanmiyo ) sorun ramlardami yoksa ekran kartindamidir ? :-D :-D
İyi forumlar

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Dun tamirciye verdim bugün aldım tırnakları filan kirmissin dedi bisi yok bunda dedi ama daha kasayı açma dedi belliki uğraşırken biraz zarar veren cocuksun dedi bende iyi tamam dedim getirdim eve taktim açtım ilk basta 10 saniye filan görüntü geldi sonra yine gitti (klavye Işığı kasayı çalıştırırken ilk basta 1 saniyeliğine yaniyo sonra yanmiyo ) sorun ramlardami yoksa ekran kartindamidir ? :-D :-D
İyi forumlar

apotampkin'de demiş monitoru onboard girişe takıp görüntü almayı denedin mi?

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hayır ama eğer yanmış olsaydı adam solemesmiydi ?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Hayır ama eğer yanmış olsaydı adam solemesmiydi ?

Ekran kartının monitöre görüntü vermemesi için illa yanması gerekmez. Farklı bir arızası olabilir. Onboard'a takıp deneyin.

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Onboard'a taktim fakat gelmedi hala ( ekran kartını sokmedim)

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Onboard'a taktim fakat gelmedi hala ( ekran kartını sokmedim)

Farklı bir monitor kullanmayı deneyebilirsin. veya ekran kartını değiştirip denemekte fayda var. Farklı bir kasada monitör görüntü verebiliyorsa ekran kartı sorunlu gözüküyor. Ama onboard'dan görüntü vermediği için monitör sorunlu olabilir.

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Denedim yine görüntü gelmiyor ekran kartını çıkarmadan taktim onboarda sıkıntı olurmu

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Denedim yine görüntü gelmiyor ekran kartını çıkarmadan taktim onboarda sıkıntı olurmu

olmaz aslında. Ama bios'tan onboardı etkinleştirmen gerekebilir ekrana görüntü vermediği için biosa giremezsin. Ekran kartı slotunda ekran kartını göremezse kendini onboard'a yönlendirme ihtimali var. Kartı zarar vermeden sökebilirsen dene.

Peki monitörü farklı bir kasada denedin mi ?

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Güzel soru :-D :-D hayır bisi farkedermiki hocam

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Güzel soru :-D :-D hayır bisi farkedermiki hocam

Sorunu bulmak için denemekte fayda var. Monitörün başka kasa'da çalışıyorsa zaten ekran kartın arızalıdır. Çalışmazsa'da doğal olarak monitör arızalıdır.

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Farklı monitör denedim fakat gelmedi

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Ayni yola çıkıyor yani :-D

Onboardı ekran kartını çıkarıp dene olmazsa artık bir bilgisayarcıya götür başka bir ekran kartı ile denemek istediğini söyle o zaman durum belli olur :)

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben en iyisi bilgisayarciya goturiyim o zaman belli olur .:-D :-D hiç riske atmiyim :-)

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Sökmessen ekran a görüntü gelmez