USB 2.0 Disk USB 3.0 Portunda Çalışır mı?

starlightt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, elimde WD marka usb 2.0 3 TB harici diskim var, bu diski usb 3.0 portuna takabilir miyim ve usb 3.0 hızında çalışır mı, arama yaptım buna ilişkin forumda bulamadım herhangi birşey daha önce sorulup cevaplanmışsa affola.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Çalışır ama 2.0 hızında çalışır.

starlightt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladım, peki hocam şunu sorayım sana, 120 gb ssd diskim var, buna sadece işletim sistemini kurup oyunları bu usb2.0 harici diske kursam oyun performansında sorun yaşarmıyım, diğer donanımlarımda sorun yok, ekran kartı anakart ve işlemcim gayet güncel ve güçlü bileşenler.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
SSD ye kurduğun işletim şişti ve 3. Parti yazılımlar hızlı çalışır harici diske oyunu bilmiyorum bilen birisi onu cevaplarsa daha iyi olur.

starlightt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler hocam, biraz araştırayım o zaman

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Anladım, peki hocam şunu sorayım sana, 120 gb ssd diskim var, buna sadece işletim sistemini kurup oyunları bu usb2.0 harici diske kursam oyun performansında sorun yaşarmıyım, diğer donanımlarımda sorun yok, ekran kartı anakart ve işlemcim gayet güncel ve güçlü bileşenler.

SSD'nin oyun performansına bir etkisi yoktur, var ama sadece açılıp kapanma veya oyunların yüklenmesine faydası var onun haricinde grafiklere, çözünürlüğe ve fpsye hiç bir artışı yoktur.

Windowsu SSD'ye kurup oyunları hdd'e kurun, SSD'nin geriye kalan yerinede programlarını kurarsınız daha hızlı ve stabil çalışırlar.

starlightt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Harici diskin usb 2.0 olması endişelendiriyordu beni, donanıma o kadar para harcadık bunun yüzünden performans sorunu yaşar mıyım diye düşünüyodum ama içimi rahatlattınız, o zaman oyunları hariciye kurup keyfime bakıyorum :) teşekkürler ilginiz için