U İşlemci Nedir?

blltlgn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Merhabalar,
Dizüstü bilgisayar almaya karar verdim. İki model arasında kaldım. Lenovo Z510 i5'li model ve Dell Inspiron 7537. Ben Lenovo'da karar kıldım. En büyük etken ise Dell'in i5-4200U işlemciye sahip olması. Nedir bu işlemci? İleride bana sorun çıkarır mı? Çok fazla oyun oynamam. Point Blank, PES, NFS vs oynarım. Onun dışında internet, film, photoshop, web tasarım programları falan kullanırım.
Lenovo ekran kartı dışında daha iyi. Dell'in kasa kalitesi, tasarımı falan daha iyi duruyor bir de ışıklı klavyesi çekici :)
Dell alırsam işlemci sorun çıkarır mı?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Merhabalar,
Dizüstü bilgisayar almaya karar verdim. İki model arasında kaldım. Lenovo Z510 i5'li model ve Dell Inspiron 7537. Ben Lenovo'da karar kıldım. En büyük etken ise Dell'in i5-4200U işlemciye sahip olması. Nedir bu işlemci? İleride bana sorun çıkarır mı? Çok fazla oyun oynamam. Point Blank, PES, NFS vs oynarım. Onun dışında internet, film, photoshop, web tasarım programları falan kullanırım.
Lenovo ekran kartı dışında daha iyi. Dell'in kasa kalitesi, tasarımı falan daha iyi duruyor bir de ışıklı klavyesi çekici :)

Merhaba

U işlemciler hakkında forum da daha önce defalarca açıklama yaptım, Bu işlemciler yerine sonu M olan işlemcileri tercih edin. U işlemciler, Ultrabook işlemcisidir..

Bu konu hakkında detaylı açıklamalarımı bu konuda bulabilirsiniz.

http://forum.shiftdelete.net/dizust...k-laptop/343116-lapto-almayi-dusunuyorum.html

blltlgn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Merhaba

U işlemciler hakkında forum da daha önce defalarca açıklama yaptım, Bu işlemciler yerine sonu M olan işlemcileri tercih edin. U işlemciler, Ultrabook işlemcisidir..

Bu konu hakkında detaylı açıklamalarımı bu konuda bulabilirsiniz.

http://forum.shiftdelete.net/dizust...k-laptop/343116-lapto-almayi-dusunuyorum.html

Teşekkür ederim okudum yorumu. cpuboss ile karşılaştırınca da arada çok denecek fark var. Kararımı değiştirmeyeceğim sanırım Lenovo Z510 alırım :)

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Bende kullanıyorum 4200 u fc 4 oynuyorum güncel oyunları acmamazlik yaptığını görmedim ne yüklediysem hepsini açtı. Ben beğendim

klon

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Eğer işlemcin i5 serisi ise (ki 4200 U i5 tir) onlarda Ok , ama i7 serisi ise ozaman gerçekten almayın , üstteki linkteki yazıda da bu vurgulanıyor

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
çok abartılı i5 u kötü değil i7 u da kötü değil...

mfunlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
i5 i7 işlemcilere ben hala geçemedim, celeron takılıyorum :D

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
sen önce u ne onu öğren sdn okumayan okuzu...

p0seidon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Klonun fikrine yarım katılıyorum , şöyle açıklayayım ; i5 lerin U serilerinde sıkıntı yok (kısıtlama vs) lakin iş i7 ye gelince işte o kısımda Klon haklı aman dikkat derim

Vialactea

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
U islemci Almayin , Ozellikle i7 , oyun performansii 00

Reaksiyon puanı
227
Harflere pek takılmam İntel'in sitesinde herşey mevcut. Zaten hiç U seçmedim. :)

stinghardyzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
747
Merhabalar,
Kısaca ekonomik işlemci

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Adam bu soruyu nisan 2014'de sormuş, aralık 2016'ya kadar uzamış. Hedefimiz 2018 :p:D:p

rawbick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Konuya bakacaklar için yazıyorum U işlemcilerin güç tüketimi 15W , HQ işlemcilerin güç tüketimi 45W . Aradaki performans farkını siz düşünün.U işlemcilerin tek iyi yanı pili daha uzun süre kullanım imkanı sağlamasıdır.

blltlgn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Konu hortlamış :)
Bilgisayarı aldım 2 sene önce MSI GE60 aldım. İşlemci i5 4200 HQ.
Kesinlikle U işlemci tavsiye etmem. Uzak durun.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
HQ modelleri hakkında bilgisi olan var mı?

Alıntı

• K: Unlocked (Kilitsiz). İşlemciye gönderilen maksimum gücü değiştirebileceğiniz işlemci modelleri,
  • T: Güç odaklı işlemci sınıfı,
  • H: Yüksek performanslı ekran kartı işlemcili modeller,
  • HK: Yüksek performanslı ekran kartı işlemcili modeller aynı zamanda Kilitsiz,
  • HQ: Yüksek performanslı ekran kartı işlemcili ve Quad-Core modeller,
  • U: Ultra-düşük enerjili işlemci sınıfı.