Win7 Blue Screen

selim397

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar. Sistemimdeki bir sorundan bahsetmek istiyorum. Geçen ay güncelleştirmeleri yaptıktan sonra bilgisayarımda özellikle internetten yaptığım indirmeler de bilgisayarım kilitleniyor. Ekran donup kalıyor hiç bir şey hareket etmiyor. Res atıp açtığımda da Blue Screen hatası aldığımı söylüyor ve çözüm ara yazısı çıkıyor fakat hiç bir işlem yapılmıyor. Sizlere Dxdiag da sistem özelliklerini atıyorum. Yüklediğim güncelleştirmeleri kaldırmama rağmen sorun devam etmekte.
10994261_785153538237942_7630664560685441171_n.jpg
Sistem özelliklerim bu şekilde arkadaşlar. Acil yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler :cursing::cursing::cursing:

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Mavi ekranın fotoğrafını atar mısın ? Format atmayı denedin mi ? Driver veya sistem dosyalarında çakışma olabilir. Denemediysen belki formatla düzelir eğer düzelmezse donanımsal bir arıza vardır.

selim397

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Mavi ekranın fotoğrafını atar mısın ? Format atmayı denedin mi ? Driver veya sistem dosyalarında çakışma olabilir. Denemediysen belki formatla düzelir eğer düzelmezse donanımsal bir arıza vardır.

Formatla olacağını biliyorum güncelleştirme yaptıktan sonra olmaya başladı. Res attıktan sonra ekrana Windows bi hatadan kurtarıldı ayrıntılara tiklayinca olay adında Blue Screen yazısı çıkıyor. Hata tekrar olursa resmini cekip atacağım.

nejdet54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
senin tek yapman gereken Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Windows Update\Güncelleştirme geçmişini görüntüle
en son yaptığın güncellemeleri kaldır.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Formatla olacağını biliyorum güncelleştirme yaptıktan sonra olmaya başladı. Res attıktan sonra ekrana Windows bi hatadan kurtarıldı ayrıntılara tiklayinca olay adında Blue Screen yazısı çıkıyor. Hata tekrar olursa resmini cekip atacağım.

Format atmak çok kolay. Sorunun kaynağıyla uğraşacağınız vakti formata ayırsanız sorun daha çabuk hallolur.

selim397

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
senin tek yapman gereken Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Windows Update\Güncelleştirme geçmişini görüntüle
en son yaptığın güncellemeleri kaldır.

Yaptım kardeşim yılbaşından sonra güncelleme yaptıktan sonra oldu kaldırdım aynı sorun devam ediyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Format atmak çok kolay. Sorunun kaynağıyla uğraşacağınız vakti formata ayırsanız sorun daha çabuk hallolur.

Haklısın format atmak çok kolay da yüklenmesi gereken uygulamalar vs. çok zaman kaybettiriyor. :(

- - - Mesaj Güncellendi - - -

İşte hatanın resmi
11000436_785305331556096_3649719085738511753_n.jpg

nejdet54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sendeki hata kodu ram hatası

başlat+çalıştır mdsched.exe çalıştır 1.seç hata olup olmadığını denetlesin.
problem varsa ramleri ve yuvasını temizlemeni tavsiye ederim.

promlem yoksa aşağıdaki cmd komutunu yaz sistemi yeniden başlat disk taraması yapsın
elbet bir yerde hata olduğunu anlayacaksın
chksdsk c: /r

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Driver güncellemerini yapın öncelikle. Sorun devam ediyorsa antivirüs ve firewall devre dısı bırakın