HTC One M8 Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
CorvoAttano pazarlama stratejisi açısından HTC dediğin gibi yapabilir ama benim tahminim HTC nin üst düzey telefonlarının sense7 arayuzunu aynı anda alacağı konusunda
Ben m7 de olan durumu baz alarak yorum yapıyorum. Sonuçta m8 çıkış tarihi ve m7 nin sense 6 güncellemesini aldığı tarih belli.
Umarım aynı anda gelir ne diyelim..

Tacobelcanon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lollipop güncellemesinden sonra şarkı oynatırken kilit ekranında albüm kapağı arkaplan oluyor bunu düzeltmek için ne yapabilirim?
3Uiv7d6.jpg

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba arkadaşlar M8i aldıktan yaklaşık 2 hafta sonra internet sorunu yaşamaya başladım mobil veri açık olup full çektiği halde internette hiç bir işlem yapamıyorum düzelmesi için 2 dk de bir mobil veriyi açıp kapatmam gerekiyor buda çok can sıkıcı bir durum burda yazılanlara göre bu sorunu yaşayan çok kişi var hattim turkcell ama turbo net değil neden kaynaklanıyor anlayamadım başka operatörde de bu sorunu yaşayanlar veya bi çözüm bulan var mı yardımcı olun lütfen

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Merhaba arkadaşlar M8i aldıktan yaklaşık 2 hafta sonra internet sorunu yaşamaya başladım mobil veri açık olup full çektiği halde internette hiç bir işlem yapamıyorum düzelmesi için 2 dk de bir mobil veriyi açıp kapatmam gerekiyor buda çok can sıkıcı bir durum burda yazılanlara göre bu sorunu yaşayan çok kişi var hattim turkcell ama turbo net değil neden kaynaklanıyor anlayamadım başka operatörde de bu sorunu yaşayanlar veya bi çözüm bulan var mı yardımcı olun lütfen
Bu sorunu genelde Turkcell kullanıcıları yaşıyor. Teknik destek almanız gerekmekte. 532 den Mobil Teknoloji Uzmanları ile görüşerek yardım alabilirsiniz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Görüştüm bi kaç işlem uygulandı ama malesef sorun çözülemedi. Operatör değişikliği yaptığımda sorunun çözüleceğini bilsem yapacam ama emin olamadım tam

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu mobil veri problemini bende telefonumu alfigimdan beri yaşıyorum Htc ve Turkcellle defalarca görüştüm ama çözüm bulamadılar ikiside biribirini suçluyor . Son guncellemeyle düzelir sandım ama o da çözüm olmadı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bana ikiside orjinal kesilmemiş nano sim kart takın muhtemelen ondandir dediler ben kestirmistim sizinki nasıl orjinal mi kesilmiş mi onu bilelimde boşuna ugrasmayalim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Eski sim kartım orjinal nanoydu turkcell in ısrarı üzerine değiştirip tekrar yeni bir nano sim aldım ama bi fark yok problem hâlâ devam ediyor. 5.0 guncellemesinden sonra telefonu 2g de kullanmayı deniyorum kopma problemi kesildi ama tabi internet çok yavaşladı. Teknoloji de 5 yıl geriye gittim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
turkcell kopma sorunu yaşayanlar hotspot yükleyip açık bıraksınlar kopmuyor. amaq hotspotta ciddi şarj yiyor ben operatör değiştireceğim sanırım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kötü olmuş yaw o zaman sıkıntı simkartta değil turkcell ile m8 arasında bi uyuşmazlık var sanırım bunu çekmetense mecbur operatör değiştireceğiz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
1 aydir m8 kullaniyorum, dun guncellemeyi yaptim ve adeta sogudum. Dizayn olarak cok kotu, ozelliklede arka plan prpgramlarini kapatma seyi... Bir de twlefonumun dokunmatigi ciddi sekilde degisti guncellemeden sonra. Hayir ne dusurdum ne de herhangi bi hasari var ve gayet duzgun calisiyordu. Guncellemeden sonra 5 oyun indirdim ve dokunmatiginin yavasladigini oyunlarda fark ettim... Ozellikle zombie tsunami de adeta bastiktan 1 saniye sonra zipliyo... Ayni sekilde normal programlari da acmak icin bastigimda saniyenin yarisi kadar bile olsa bi gecikme olmaya basladi. Imkaniniz varsa guncellemeyin, olabildigince ekisini kullanin... Benim sorunum guncellemeden diye dusunuyorum, yapilacak bir sey var mi??

Albatraoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Telefonumu güncelledikten sonra biraz kasmaya başladı. Bir de şarja takıyorum biraz doluyor. Yüzdesini göstermiyor bir süre sonra. Çıkarıp taktıktan sonra göstermeye başlıyor. Başka böyle sorunları olan var mı? Bir de telefonu bazen açarken android yeni sürüme güncelleniyor mu diyor o tarz bir şey diyor. Çözümü yok mu bunların? :confused1:

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Telefonumu güncelledikten sonra biraz kasmaya başladı. Bir de şarja takıyorum biraz doluyor. Yüzdesini göstermiyor bir süre sonra. Çıkarıp taktıktan sonra göstermeye başlıyor. Başka böyle sorunları olan var mı? Bir de telefonu bazen açarken android yeni sürüme güncelleniyor mu diyor o tarz bir şey diyor. Çözümü yok mu bunların? :confused1:
Hard Reset kulağa güzel geliyor.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1

Turbo olmayan kişilerde de olduğunu bilmiyordum, siz ilk örneğisiniz.
Turkcell'i arayarak nefesinizi tüketmeyin boşuna, bir çözüm bulamıyor Turkcell.

Tahmini olarak problem; Turkcell'in baz istasyonlarda kullandığı yazılım ile M8'in GSM/HSDPA yazılımı arasındaki uyumsuzluk. Yurtdışında bir problem yaşamıyorum ben mesela, örneğin en son Ocak ayında Finlandiya'ya gittim yaklaşık bir haftalığına, sorunsuz 4G (bazen 3G) kullandım, hiç bir problem yok. ve bir daha kanıtlandı ki, Turkcell bu download hızlarıyla ilgili konuşurken gitsin kumda oynasın. Bağlantı kalitesi arasında dağlar kadar fark var.

Lollipop güncellemesini aldım bir kaç gün önce; telefonu rootladığım için öncelikle recovery'yi stock'a çekmem gerekti tabii, ondan sonra güncelleme geldi. Hızla ilgili bir değişiklik göremediğimi söyleyebilirim, bazı uygulamalar biraz problemli gibi ama onların da ART için yeniden bir optimizasyon yapmaları gerekecektir sanırım. Örneğin Sygic hiç açılmıyordu, hali hazırda gelen son güncellemeyi yaptım (Sygic güncellemesi) düzeldi.

Pil biraz daha kötüleşmişti, açık açık da belli oluyordu telefonun kendi pil analiz menüsünden, telefon sürekli "awake" konuma geçiyordu, bir günün biraz altına inmişti pil performansı. Bu sabah cache'i temizledim recovery'den, biraz daha iyi gibi bakalım, göreceğiz. Bu arada pil kullandığı iddia edilen uygulama da Google Play Services idi.
(Not: telefonda 3 adet google account'u tanımlı. Biri hemen hemen herşeyi güncellerken, bir diğeri sadece telefon defteri ve takvimi güncelliyor, diğer güncelleme yapmıyor-Google Admin için ekledim. Bunun da bir etkisi olabilir)
-Şimdi mesajı yazarken tekrar kontrol edeyim dedim, wake durumu devam ediyor.
(Not2: Google lokasyon kaydı açık, yani telefon sürekli nerede olduğumu kontrol edip bunun Google Maps üzeridne iaşretliyor, bu özelliği kullanıyorum ben ileriki bir tarihte geriye dönüp o gün nerede olduğumu hatırlamak için, bundan da kaynakalabilir, ancak bu özellikle KitKat'tayken de açıktı.)

Arayüz değişiklikleri hoşuma gitti diyebilirim. Müzik veya Spotify'da ekran kapanınca duvar kağıdığının albüm kapağı olması güzel, ancak kapatılabilir olması da iyi olurdu.
Fast boot seçeneği tamamen kaldırılmış, telefonun açılması artık sabit 20-25 saniye arasında sürüyor.
Yandex.Navi hapı yutmuş durumda, düzenli kullanıyorsanız bir alternatif geliştirin. Güven tahsis etmesi gereken bir uygulama, anlık/acil ihityaç oluyor ve hiç güven vermiyor.

ve üzülerek belirtiyorum ki, ilk gün düzeldi zannetsem de data donması/kopması durumu devam ediyor. Bu çok sıkıcı bir boyuta geldi artık benim açımdan, 4G'nin de ne zaman geleceği belli değil.

Özet olarak, benim için bir anlam taşımayan, janjan içeren bir güncelleme olmuş. Bir de developer options'taki tüm transition seçeneklerim 0,5 idi benim, onlar 1 olmuş, tekrar 0,5'e çektim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Haklısınız ne htc nede turkcell kabulleniyor zaten ikiside bi sorun yok diyip duruyo birbirlerine atıyorlar bıraktım bende zaten artık. Diğer operatörlerde yok diyorsunuz yani eğer öyleyse mecbur değiştireceğiz kalite turkcell kadar olmasa da kesilmeden iyidir. Bide bi sorun daha olacaktı 4g geldiğinde düzelir mi acaba

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Haklısınız ne htc nede turkcell kabulleniyor zaten ikiside bi sorun yok diyip duruyo birbirlerine atıyorlar bıraktım bende zaten artık. Diğer operatörlerde yok diyorsunuz yani eğer öyleyse mecbur değiştireceğiz kalite turkcell kadar olmasa da kesilmeden iyidir. Bide bi sorun daha olacaktı 4g geldiğinde düzelir mi acaba

4G geldiğinde düzeleceğini umuyorum zira tüm "handshake" işlemleri değişecek telefon ve istasyon arasındaki. Ben en azından hiç duymadım Turkcell dışında bu problemi yaşayan ama turbo olmayan internette de duyduğum ya ilk ya ikinci kişi sizsiniz. Ben platinum olduğum için değiştiremiyordum internetin tipini zorunlu turbo, paket değiştirecektim, o da işe yaramayacak belli ki.
uğraşmak isterseniz custom rom'larda yaşanmadığını söyleyen var, build.prop dosyasında fast dormancy adında bir özellik var, bunu kapatınca (0 yapınca) düzelmesi gerekiyor, ancak ben sadece root oldum custom rom kurmadım, dosya kendini srekli yeniliyor, düzelmiyor yani problem. custom rom ile özellik tammen değiştirileblir diye düşünüyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aslında bir çözüm yolu keşfettim taşınabilir wifiyi açınca kesilme olmuyor fakat şarj sıkıntısı çıkıyor bu sefer ortaya onu açınca düzelmesi biraz garibime gitti saçma geldi. Sizin söylediğinizide denemek isterim fakat pek anlamıyorum biraz daha açarsınız adım adım sevinirim.

HolyPuppet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba. Ben de m8 kullanıyorum gold modelini. Kutudan çıkan silikon kılıfla telefonu kullanan arkadaşlar var mı aranızda? O silikon kılıfın telefonu çizdiğine dair duyumlar aldım. Ne kadarı doğrudur var mı kullanan?

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Arkadaşlar merhaba. Ben de m8 kullanıyorum gold modelini. Kutudan çıkan silikon kılıfla telefonu kullanan arkadaşlar var mı aranızda? O silikon kılıfın telefonu çizdiğine dair duyumlar aldım. Ne kadarı doğrudur var mı kullanan?
Çizdiği falan yok.kılıf çok kaliteli birşey değil zaten 3 ay ömrü var sonra soyulmaya başlıyor. Ben ultra ince saydam spada kılıf aldım gayet memnunum.

HolyPuppet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çizdiği falan yok.kılıf çok kaliteli birşey değil zaten 3 ay ömrü var sonra soyulmaya başlıyor. Ben ultra ince saydam spada kılıf aldım gayet memnunum.

Hocam araştırma yaparken bir başka forumda rastfeldim bir arkadaşın kasasının arkasını delik delik yapmış yanlarını çizmiş sakın kullanmayın kutudan çıkanı sadece kılıfla kullanmama rağmen kasa bu hale geldi diye de ss ile konu açmış. Ve bir kaç kişiye de sorunca kenarlarını çizdiğini söylediler. Bilemedim bende ne kadar doğru sormak istedim kullanan var mıdır burada diye. Çünkü arada lazım oluyor dotview iyi hoş ama aciliyet için sıkıntı yaratıyor.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Hocam araştırma yaparken bir başka forumda rastfeldim bir arkadaşın kasasının arkasını delik delik yapmış yanlarını çizmiş sakın kullanmayın kutudan çıkanı sadece kılıfla kullanmama rağmen kasa bu hale geldi diye de ss ile konu açmış. Ve bir kaç kişiye de sorunca kenarlarını çizdiğini söylediler. Bilemedim bende ne kadar doğru sormak istedim kullanan var mıdır burada diye. Çünkü arada lazım oluyor dotview iyi hoş ama aciliyet için sıkıntı yaratıyor.
Kullanıcı deneyimi istersen kutudan çıkan kılıfta dot view da çizmiyor cihazı ikisinide kullandım.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
3 - 4 aydır kılıfla birlikte kullanıyorum. En ufak çizik dahi yok. 1 - 2 kişinin sallamasına bakma sen. Arada sadece temizlemek için çıkartıyorum sonra tekrar takıyorum. Soyulma filan daha olmadı bende. Sadece hafif çizikler var.

Kılıfı takınca telefon biraz yakışıklılığı kayboluyor ama işim gereği kullanıyorum.

CorvoAttono' nun dediği spada kılıfı ilk defa duydum. Netten biraz baktım güzel gibi. Alınabilir.

HolyPuppet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3 - 4 aydır kılıfla birlikte kullanıyorum. En ufak çizik dahi yok. 1 - 2 kişinin sallamasına bakma sen. Arada sadece temizlemek için çıkartıyorum sonra tekrar takıyorum. Soyulma filan daha olmadı bende. Sadece hafif çizikler var.

Kılıfı takınca telefon biraz yakışıklılığı kayboluyor ama işim gereği kullanıyorum.

CorvoAttono' nun dediği spada kılıfı ilk defa duydum. Netten biraz baktım güzel gibi. Alınabilir.

Hafif çizikler var dedikleriniz kılıftan dolayı değildir dimi?