Xperia z2 imei sorunu!!! Acil yardim !!!

kafaadam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar lütfen bana yardım edin :crying:
2 gün önce internetten xperia Z2 almıştım. Telefonun bugüne kadar hiç bir sorunu olmadı. DÜn telefonun işletim sistemi 4.4.4 dü ve bu sisteme root daha çıkmadığı için root yapmak amaçlı önce telefonuma Android 4.4.2 sürümünü flash tools ile flashladım.Daha sonra root attım.Bugün hattı kırdırdım(Micro SIM'e) ve hattı taktım ve sim kart tanınamadı diye bir uyarı çıktı. Daha sonra internetten baktım. Bİ IMEI kontrol edeyim dedim. *#06# yaptım ve imei kutucuğu boş çıktı. Ne yapmam gerekir? Çözümünü ben yapabilir miyim? telefoncuya vs. götürsem yaparlar mı? LÜTFEN ACİL YARDIM:crying::crying::crying::crying::crying:

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
aldığınız yere iade edin

kafaadam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim yüklediğim rom türkçe değildi. Bunla alakası olabilir mi? veya Yaptığım işlemlerde bu hataya ben sebep olmuş olabilir miyim?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

aldığınız yere iade edin

Benim yüklediğim rom türkçe değildi. Bunla alakası olabilir mi? veya Yaptığım işlemlerde bu hataya ben sebep olmuş olabilir miyim?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841

- - - Mesaj Güncellendi - - -

hayır hocam farketmez. Rom yükleme işlemlerinde böyle bir sorun olmaz genelde. Özellikle stock romlarda hiç olmaz :)

kafaadam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hayır hocam farketmez. Rom yükleme işlemlerinde böyle bir sorun olmaz genelde. Özellikle stock romlarda hiç olmaz :)
Çok teşekkür ederim. Ama içime kurt düşüren bir şey daha var:huh:(Sizi de yoruyorum ama). Xperia Z2 nin 3 çeşit sürümü var. bazısında 4g destekleniyor bazısında desteklenmiyor vs. arasında sadece bu İLETİŞİM konusunda değişiklik var. Değişiklik şu şekilde
D6502=2G+3G
D6503=2G+3G+4G
D6543=2G+3G+LTE A

Telefonlarda bu özellikler dışında bir fark bulunmuyor.Benim telefonum 6502 olan ancak benim yüklediğim rom 6503 olan ve telefonun 'Telefon hakkında' kısmında şuan 6503 yazıyor.(EDİT:Yükeldiğim sitede 6502 ler için sorun çıkarmayacağı yazıyordu)Ancak rom kesinlikle orjinal rom bundan eminim. Bu bana garantide sorun çıkartır mı? yoksa telefonu önce temiz bi formatlayıp sonra IMEI halledip yollarlar mı?

Not: Eğer sorun çıkarır diyorsanız bana 'Xperia Z2 6502 4.4.2.ftf ' dosyasını nerden bulabilirim? Çünkü evimizde internet yok,eğer bunu indirip flashlamam gerekirse internet bulup zaman kaybetmeden yapmam gerekiyor.
Teşekkürler...
45C3A447E732FB6F05056D5B4AF95559.jpg

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Aldığın faturada imei yi BTK dan bir sorgula bakalım hangi telefon çıkacak.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Çok teşekkür ederim. Ama içime kurt düşüren bir şey daha var:huh:(Sizi de yoruyorum ama). Xperia Z2 nin 3 çeşit sürümü var. bazısında 4g destekleniyor bazısında desteklenmiyor vs. arasında sadece bu İLETİŞİM konusunda değişiklik var. Değişiklik şu şekilde
D6502=2G+3G
D6503=2G+3G+4G
D6543=2G+3G+LTE A

Telefonlarda bu özellikler dışında bir fark bulunmuyor.Benim telefonum 6502 olan ancak benim yüklediğim rom 6503 olan ve telefonun 'Telefon hakkında' kısmında şuan 6503 yazıyor.(EDİT:Yükeldiğim sitede 6502 ler için sorun çıkarmayacağı yazıyordu)Ancak rom kesinlikle orjinal rom bundan eminim. Bu bana garantide sorun çıkartır mı? yoksa telefonu önce temiz bi formatlayıp sonra IMEI halledip yollarlar mı?

Not: Eğer sorun çıkarır diyorsanız bana 'Xperia Z2 6502 4.4.2.ftf ' dosyasını nerden bulabilirim? Çünkü evimizde internet yok,eğer bunu indirip flashlamam gerekirse internet bulup zaman kaybetmeden yapmam gerekiyor.
Teşekkürler...

Telefon 6503 olarak görünüyorsa serviste sorun çıkartabilirler. Hatayı kullanıcıya atmak için herşeyi yaparlar :)
xperiadownload.cz sitesine üye olup istediğin romu indirebilirsin. Veya rom arama programları var forumda. Onlarla istediğin romu bulup indirebilirsin :)
Şuan mobilden giriyorum fazla yardımcı olamıyorum :)