- Reaksiyon puanı
- 91
Arkadaşlar 3 yıldır 4s kullanıyorum. Stabil mi evet IOS 8 yayınlanıncaya kadar. Cihaz kasacak diye IOS 8 yüklemedim ama bu seferde uygulamalar güncellenince kullanım esnasında kendi kendine uygulama kapanıyor veya donuyor. Yani diyor ki IOS 8 i yükle ancak okuduğum bloglar ve forumlar da IOS 8 4s'i kasıyor mesela facebook 5sn.de açılıyor, safari bilmem kaç sn sonra açılıyor falan filan. Ayrıca telefon takılıp kendi kendine kapanır da oldu.
Sonuç: İphonlerda stabilite aynı androidlerde olduğu gibi 2,5-3 yıl kadar sonrası beni değiş diyor
Samsunga gelince BADA işletim sistemli Wave 2 almıştım o zaman iphone 4'le kıyaslanan bir telefondu sonuç 3 yılın sonunda iphone 4 hala kullanımdayken wave 2 çöp oldu neden samsung müşteri desteğini kesti BADA'ya da ondan. peki benim suçum neydi Samsunga güvenmek mi?
Benim bu yazılardan anladığım şey şu artık firmalar müşterileri akıllı telefonlarını değişsin diye 3 hadi bilemedin 4 yıl sonra kasacak telefonlar üretiyor olmadı yazılımları güncelleyerek telefonların kasılmasını sağlıyorlar. Peki biz onların para tuzağına düşelim mi. Malesef evet çünkü bu teefonlar artık sadece telefon değil iş hayatımızı da düzenleyen gereçler. Oyun oynamak isteyen tablet alsın. Onun dışında İphone 6+ ve note 4 aşağı yukarı aynı sadece ben kalem özelliği dolayısıyla note 4 'e daha yakınım. Dİğer androidlere gelince ucuz olsun dersen LG G3 yoksa hepsi aşağı yukarı birbirnin aynı ama androidler arasında kalem özelliği sebebiyle note 4 sanki biraz önde gibi.
Ancak iphone 6 için söyliyeyim artık telefonlar hem tablet hem telefon durum böyle olunca gelecek telefonları phablet sınıfıdır. Bu süreçte 6 bir süre sonra çöp olur 6+ üzerinden iphone satışları devam eder ve bir süre sonra uygulama ve yazılım desteği 6+'a yönelir.
UZun lafın kısası:
1. 6+ veya Note 4
2. LG G3
3. HTC
4. SOny
5. 6 plus varken 6ya para kaptırma :clap:
iPhone 4s'i komşumuz kullanıyor en son 8.1.1 yükledim valla çatır çatır çalışıyor bir sorun göremedim yada çok detaylı incelemedim emin ol sorun olucağını sanmıyorum pek.
iPhone 4 5 yılını doldurdu son ios 7 aldı sonra tıkandı hangi telefon 5 yıl önce üretilip hala iPhone 4 performansını veriyor?
iPhone 4'ün donanımı güçlü değil aynısı 4s içinde geçerli yani bir 5s yada 6+ değiller bu yüzden 6+ alırsan 5 yıldan daha uzun süre güncelleme alırsın ve iphone 4 yada 4s gibi sıkıntılar çıkartmaz çünkü çok daha güçlü telefonlar.
Android alıcaksan Sony ve HTC'den şu anda başka telefona bulaşmanı önermiyorum bide Note 4 öneririm.
Meizu MX4 Pro Türkiye ye gelirse bu telefonuda öneririm gayet iyi ama eğer 6+ için bütçen yetiyorsa bence düşünmeden al derim.