Asus DSL N10 B1 ADSL Modem Router - Güncellleme (Firmware)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan İSS-1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
P_500.jpg

Merhaba arkadaşlar, sizlere kendimin de bizzat kullanmış olduğum, ASUS N10 B1 modelinin firmware güncellemesini nasıl yapacağımızı anlatacağım.

Öncelikle ASUS destek sayfasına giriyoruz. Aşağıda resimdeki alanları seçiyoruz(Kullandığınız İşletim sistemi).
animated_arrow.gif

jg61.jpg

Bu aşamada firmware tıklayalım.
animated_arrow.gif

r9mq.jpg

Aşağıda görüldüğü üzere (1.4.9) ve (1.0.5.1) 2 tane firmware mevcut. Global tıklayıp Rar. uzantılı arşiv dosyalarımızı indirelim.
animated_arrow.gif

gfml.jpg

Dosyaları indirdikten sonra içerisinde olan trx. dosyamızı masaüstüne yada siz nereye isterseniz o bölüme çıkartıyoruz.

ASUS modemimizin web arayüzüne erişmek için tarayıcımızın adres satırına 192.168.1.1 yazıp enter yapıyoruz. Kullanıcı adımız ve şifremizi girip arayüze ulaşıyoruz.

Arayüzümüzün sol menüsünde '' Yönetim '' tıklıyoruz
animated_arrow.gif

yhtg.jpg

Karşımıza gelen bölümden '' Donanım Yazılımını Yükseltme '' seçiyoruz
animated_arrow.gif

vk47.jpg

Bu adımda '' dosya seç '' tıklayıp daha önce indirip masaüstümüze çıkardığımız trx. dosyamızı seçiyoruz ve aç diyoruz.
animated_arrow.gif

k4gu.jpg

Daha sonrada '' Karşıya Yükle '' tıklıyoruz ve yaklaşık 3 dakika sürecek firmware işlemini başlatıyoruz. İşlem bitikten sonra modem yeniden başlayacaktır.
animated_arrow.gif

xlxd.jpg

zyq9.jpg

Yeni donanım yazılım sürümünü en üst bölümde görebilirsiniz (1.0.5.1)

Hayırlı olsun :) ( Kaynak gösterilmeden kullanılamaz)

NOT : Firmware sürümü olarak en son sürüm olan (1.0.5.1) yüklüyoruz bu yüklemenin içinde (1.0.4.9) güncellemesi dahildir. O nedenle sadece 1.0.5.1 güncellemesini kuruyoruz.
Anlatımım bilgilendirme amaçlıdır, sizlere yardımcı olabilmek gayesiyle yapılmıştır, bu işlemleri yaparken cihazınızda olabilecek tüm arıza/sıkıntı vs.. gibi durumlar için kendiniz sorumlu olacaksınızdır bunu unutmayın lütfen.

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Bu modemi almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misin?

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Evet, tavsiye ederim. Bağlantı hızı ve işlevselliği gayet iyi.

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar çok önemli bir firmware güncellemesi yayınlandı dün itibariyle (12.01.1015), güncelleme numarası (1.0.5.2.) Asus'un sunucularına yapılan bir siber saldırı vardı, bu güncellemeyle birlikte bu açığa karşı , güvenlik sorunu giderilmiş, mutlaka bu güncellemeyi kursun ASUS modem kullanıcıları.

oktay1910

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Şuanki modemim kablolu yeni bir kablosuz modem almayı düşünüyorum çok araştırdım bu modemi öneriyorlar nasıldır sizce şuan fiber kullanmasamda fiber destekli olmasıda bir artı F/P ürünü gibi duruyor alınır mı ?

oktay1910

Asistan
Reaksiyon puanı
1
​Hocam şöyle bir problem var kurulumu 192.168.1.1 üzerinden yaptım kablosuz özelliği ilk başta yoktu tuşa basıp açtım oldu fakat şuanda bakıyorumda tuşa basıyorum ama wifi kapanmıyor ışık yanmaya devam ediyor problem nerde acaba?

Edit: 192.168.1.1 üzerinden modemede giremiyorum admin admin yazıyorum ama önceden giren şey şimdi girmiyor çıldırcam.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=411348]oktay1910[/MENTION]

Reset atmayi denediniz mi?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

O olmuyorsa admin/password yazip deneyin.

connaught

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
​Hocam şöyle bir problem var kurulumu 192.168.1.1 üzerinden yaptım kablosuz özelliği ilk başta yoktu tuşa basıp açtım oldu fakat şuanda bakıyorumda tuşa basıyorum ama wifi kapanmıyor ışık yanmaya devam ediyor problem nerde acaba?

Edit: 192.168.1.1 üzerinden modemede giremiyorum admin admin yazıyorum ama önceden giren şey şimdi girmiyor çıldırcam.

Cihaz üstündeki wps tuşunu takas edip hem wps hemde wifi on/of olarak kullanabilirsiniz
Arayüz sorunu için çerezleri temizleyip farklı bir tarayıcı kullanın