PSU (Güç Kaynağı) Yeterli Mi?

WinDPzero

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Merhaba,
Sistemim için bir hard-diske ihtiyacım vardı. 120-GB SSD yetmiyordu. Eski bir tane 320-GB'lık taktım (Almadım). Daha sonra ilk bilgisayarı açışım normaldi. Gördü. Biçimlendirip uygun hale getiriyordum, fakat "Formatting" bölümünde takılı kaldı. Bilgisayar dondu. Kapatıp açtığımda açılmamaya başladı. Windows logosunda takılı kalıyor. Bazen Windows logosu gidiyor, fakat bu sefer de siyah ekranda takılı kalıyor. Sadece fareyi oynatabiliyorum ve fare de düşük çözünürlükte (Windows'u ilk yüklediğimizdeki daha ekran kartını tanıtmadanki hali olan 800x480) görünüyor.

PSU mu yetersiz yoksa Hard Disk'mi bozuk?

İşlemci= QuadCore Intel Core i5-3470, 3266 MHz
Anakart= Gigabyte GA-B75M-D3H
RAM= 8-GB (2x4-GB) Kingston
Ekran Kartı= AMD (ATI) Radeon 4890 (RV790) 256-Bit 1-GB
PSU= 300W (Eighty Plus Sertifikalı)
İşletim Sistemi= Windows 8.1 x64 Update 3 (Kasım Ayı Güncellemesi)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Taktığın harddiski çıkar aynı sorunu yaşayacak mısın ? O güç kaynağı sisteme yeterli gibi gözüküyor

WinDPzero

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Taktığın harddiski çıkar aynı sorunu yaşayacak mısın ? O güç kaynağı sisteme yeterli gibi gözüküyor

Tekrar merhaba,
Yazmayı unutmuşum, Hard-Diski çıkarınca sorun olmuyor. Sadece takılıyken sorun oluyor.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Tekrar merhaba,
Yazmayı unutmuşum, Hard-Diski çıkarınca sorun olmuyor. Sadece takılıyken sorun oluyor.
Kaç tane ek olarak fan var kasada bunların haricinde güç çeken başka parçalar var mı ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ekran kartını çıkar onboarda tak sonra harddiskini tak değer sorun düzelirse güç kaynağını değiştirmen gerekecek

WinDPzero

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İşlemcinin, ekranrtının, PSU'nun ve galiba bir tane daha toplam 3-4 tane fan var.

Kasadaki tüm parçalar: İşlemci,SSD,RAM,Ekran Kartı,PSU,Anakart ve olursa Hard-Disk olacak. Bu arada DVD-Rom yok.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Tamam deniyorum şimdi

Pilot Kalem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
PSU ile alakası yok. Hdd regenerator programı ile normal hdd yi tarat. İşine yarar. En azından sorunlu olup olmadığını anlarsın.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
PSU ile alakası yok. Hdd regenerator programı ile normal hdd yi tarat. İşine yarar. En azından sorunlu olup olmadığını anlarsın.

Windows SSD ye kurulu yanlız diskte hata olsa bile biosta takılı kalır Windowsu göremez. Hatta biosta yeniden başlatmalar yapar. Bazen Windowsu bile açıyor ama Windowsun yavaş veya yarım yamalak açılması Windowsun kurulu olmadığı bir diskten alakalı olamaz

WinDPzero

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar ekran kartını çıkardım, kablolarını da söktüm. Anakaranın kendine taktım görüntü kablosunu fakat görüntü gelmiyor!

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Arkadaşlar ekran kartını çıkardım, kablolarını da söktüm. Anakaranın kendine taktım görüntü kablosunu fakat görüntü gelmiyor!
O zaman 256 bit olan ekran kartının Powersupply ile olan bağlantısını kes anakarta öyle tak ekran kartını harddiskle beraber bir dene

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
psudan alakalı değildir harddiskler ve ssddiler oldukça düşük enerji çekiyorlar.

WinDPzero

Doçent
Reaksiyon puanı
5

Zaten o şekilde takmıştım olmadı. Neyse 1 hafta içerisinde başka bit Hard-Disk bulup onunla deneyeceğim. Galiba bu disk bozuk. Neyse cevaplarınız için teşekkürler :) Yenisiyle deneyip mesaj yazarım.
İyi Günler...

Nit

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Kardeş benimde aynı sorunum vardı güç kaynağından yapıyormuş değiştirdim düzeldi ama bilmiyorum seninki neyden yapıyor diskte sorun yoksa güç kaynağından yapıyordur