Note 4 mü ? Z2 mi ?

Whoops

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu hafta sonu ikisinden birini alacağım.
Benim aradığım özellikler: Ses kalitesi ve kamera.
Z2'nin fiyatı daha makul fakat Note 4 de ömürlük bir telefon (3-4 yıl). 500 lira fazla verip onu da alabilirim sizce ses ve kamera açısından hangisi iyi ve sebeplerini açıklarsanız memnun olurum.
Fiyatı ele alarak ta değerlendirin lütfen, teşekkürler. :)

Not: Z2'nin su geçirmemesi ekstra iyi yağmurda vs. kullanılıyor fakat o kadar da gerekli değil bence.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Bu soru "Note 4 mü Z3 mü?" şeklinde olmalıydı bence.

Ben Note 4 derim.Eğer su geçirmezlik senin için önemliyse Z3.

Whoops

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu soru "Note 4 mü Z3 mü?" şeklinde olmalıydı bence.

Ben Note 4 derim.Eğer su geçirmezlik senin için önemliyse Z3.
Haklısın bir bakıma fakat z2 ile z3 arasında uçurum yok nerdeyse aynı cihazlar az bir fark için daha fazla ödemeyi mantıksız buluyorum bu yüzden sordum. Su geçirmezlik ise o kadar ayırıcı bir etken değil sanırım su dökülmesi gibi küçük olaylarda note 4'e bir şey olacağını sanmıyorum. Cevabınız için teşekkür ederim :)

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Note 4 alın, daha eğlenceli telefon, beyaz rengi çok şık

Çok daha iyi kamera isderseniz z3 tercih ede bilirsiniz

muci61

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Z serisi su geçirmezlik ve batarya ayrıca kamera acısından samsunga fark atar note serısı sadece buyuk ama 6 ay sonrasında daha iyi bir modelle note serisindrn soğursın samsungun piyasa stratejısınde. Sony en iyi tercih

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bana kalırsada bende sony derim samsung un nerde ne zaman pot kıracağı belli olmuyor.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Arkadaşlar bu hafta sonu ikisinden birini alacağım.
Benim aradığım özellikler: Ses kalitesi ve kamera.
Z2'nin fiyatı daha makul fakat Note 4 de ömürlük bir telefon (3-4 yıl). 500 lira fazla verip onu da alabilirim sizce ses ve kamera açısından hangisi iyi ve sebeplerini açıklarsanız memnun olurum.
Fiyatı ele alarak ta değerlendirin lütfen, teşekkürler. :)

Not: Z2'nin su geçirmemesi ekstra iyi yağmurda vs. kullanılıyor fakat o kadar da gerekli değil bence.
note 4 derim her türlü

Mateist

Profesör
Reaksiyon puanı
238
note 4 ün rakibi z2 değil z3 tür z3 suya dayanıklı sağlam bir telefon ama sırf z3 ün kalın çerçeveleri ve note 4 ün çıkarılabilir bataryasından dolayı NOTE 4 derim :)

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Touchwizden ve plastikten nefret etmiyorsan note 4 ediyorsan z3.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Z3 ile Z2 farklı 2 modeldir hala ayırt edemeyen hiç nefes almasın...

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
touchwiz eski touchwiz değil artık o konuda sıkıntınız olmasın

Whoops

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Note 4 alın, daha eğlenceli telefon, beyaz rengi çok şık

Çok daha iyi kamera isderseniz z3 tercih ede bilirsiniz
Z3 Z2'den pek farklı değil bu yüzden gereksiz buluyorum. Note 4 bana iş telefonu gibi geldi yani bir çok uygulama aynı tasarım fakat QHD ekranı vs. çok hoşuma gitti beyaz rengi de çok hoş duruyor kararsızım.

Z serisi su geçirmezlik ve batarya ayrıca kamera acısından samsunga fark atar note serısı sadece buyuk ama 6 ay sonrasında daha iyi bir modelle note serisindrn soğursın samsungun piyasa stratejısınde. Sony en iyi tercih
Gayet doğru ama note 4 ve z2 kamerada ve ses konusunda kararsız kaldım. Sony sağlam ve kaliteli, samsung donanımı gerçekten çok iyi. (ama donanımın benim için pek önemi yok)
Bana kalırsada bende sony derim samsung un nerde ne zaman pot kıracağı belli olmuyor.
Evet sony, samsunga göre daha istikrarlı hareket ediyor ve bir tık daha stabil diyebiliriz. Bu 2 telefon arasındayım hala.
note 4 derim her türlü
Sebebini de yazarsanız herkes bilgilendirilmiş olur :)
note 4 ün rakibi z2 değil z3 tür z3 suya dayanıklı sağlam bir telefon ama sırf z3 ün kalın çerçeveleri ve note 4 ün çıkarılabilir bataryasından dolayı NOTE 4 derim :)
Z3 evet ama yeni çıktı son model o diye onu kıyaslamak yanlış olur f/p bakımından z3'ten daha iyi bir telefon z2. Bu 2'si arasında Note 4 donanımı ve QHD ekranıyla bence ön planda fakat z2 kamera su geçirmezlik konusunda rekabeti koruyor.
Touchwizden ve plastikten nefret etmiyorsan note 4 ediyorsan z3.
Plastik olması kötü ama kılıf kullanacağım için pek bir önemi yok. Touchwiz ise farketmez olsa da olur olmasa da.
Z3 ile Z2 farklı 2 modeldir hala ayırt edemeyen hiç nefes almasın...
Dediğim gibi f/p bakımından z2 ön planda bana göre. Sırf en yeni çıkan z3 diye övmemeliyiz. Sonuçta arasında uçurum yok.
touchwiz eski touchwiz değil artık o konuda sıkıntınız olmasın
Evet, yeni telefonlarda baya bi iyileştirme yapılmış.

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=392768]Whoops[/MENTION] aslında doğru note 4 iş telefonu gibi duruyor ama s-pen ile aynı zamanda eğlenceli. Ayrıca z2 den daha buyuk, bana göre bu artı.

Bence tekno markete gidip ikisinide inceleyin, samsung ve sony arayuzunden hangisi içinize yatarsa onda karar verin

Whoops

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Whoops aslında doğru note 4 iş telefonu gibi duruyor ama s-pen ile aynı zamanda eğlenceli. Ayrıca z2 den daha buyuk, bana göre bu artı.

Bence tekno markete gidip ikisinide inceleyin, samsung ve sony arayuzunden hangisi içinize yatarsa onda karar verin
Bütün telefonları tekno markette inceledim samsung'un arayüzü daha iyi geldi ama biraz da sıkıcı geldi bir sürü uygulama kalabalık vs. ama [MENTION=330844]digger13[/MENTION] 'ün de dediği gibi google play launcher dolu sade bir launcher indiririm, beyaz note 4 ile de çok hoş olur :)
@Whoops
http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=3&idPhone1=6434&idPhone2=6144
Burdan kamera karsilaştirmasi yapabilirsiniz.
Benim tercihim Note 4 Kamerasi Z2'den daha iyi zaten Note 4te Sony sensoru kullaniliyor.Arayüzü sikinti etme google playde launcher dolu.
Haklısınız test ettiğimde farkı anlayamamıştım note 4'ün kamerası daha iyiymiş. Arayüz gerçekten çok bunalttı artık çok alışık olduğumuz bir arayüz ve note 4'ü incelediğimde ekran çok dolu, karışık ve sıkıcı geldi bana ama bunu launcherle dediğiniz gibi çözebiliriz çok teşekkür ettim yalnız tek bir konu kaldı hangisinin ses kalitesi iyi. Yani benim en çok baz aldığım konu görüntü/kamera ve ses kalitesi.

Donuzio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle note 4 almalısın z2 ye vereceğin paranın biraz daha üstüne katıp almalısın. Kamera ekran ve işlemci en iyi düzeyde şu an piyasada alabileceğin en iyi phablet telefon diyebilirim.

Whoops

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle note 4 almalısın z2 ye vereceğin paranın biraz daha üstüne katıp almalısın. Kamera ekran ve işlemci en iyi düzeyde şu an piyasada alabileceğin en iyi phablet telefon diyebilirim.
Bir çok kişi ana ekrana dönerken kasma olduğunu söylüyor, ekranın sağ tarafındaki kağıt girecek kadar boşluk olması sinir bozucu tabi bunlar küçük detaylar. Note 4 ile z2'nin ses kalitesi kıyaslanırsa hangisi iyidir peki ?

cutinç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O kasmalar seriden veya markadan değil aldığın ürüne göre de değişiyor biraz arkadaşla aynı teli almıştık onun ki canavar gibiydi benim ki beni deli ediyordu sürekli kasmaya başladı. ilk aydan servise yolladım teli

Whoops

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O kasmalar seriden veya markadan değil aldığın ürüne göre de değişiyor biraz arkadaşla aynı teli almıştık onun ki canavar gibiydi benim ki beni deli ediyordu sürekli kasmaya başladı. ilk aydan servise yolladım teli
Aslında bu tür ürünler şans gerektiriyor birazda. Seri üretim olduğundan bu gibi sorunlar oluyor ve bunun bize gelmesi çok sinir bozucu.

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
[MENTION=392768]Whoops[/MENTION]

Note 4'ün hoparlörü mono ve arkada. Belki daha güçlü ses çıkartıyordur; ama -bildiğim kadarıyla- Xperia Z'de stereo hoparlör var ve ön taraftalar. Sony müzik konusunda daha önde.

Kamera olarak hangisi daha iyi bilmiyorum da, Z2'ye kadar gelen düşük ışıkta grenlenme sorununu Z3'te çözdükleri söyleniyor.

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
Kalemi var daha ne olsun kesinlikle note 4

Whoops

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Whoops

Note 4'ün hoparlörü mono ve arkada. Belki daha güçlü ses çıkartıyordur; ama -bildiğim kadarıyla- Xperia Z'de stereo hoparlör var ve ön taraftalar. Sony müzik konusunda daha önde.

Kamera olarak hangisi daha iyi bilmiyorum da, Z2'ye kadar gelen düşük ışıkta grenlenme sorununu Z3'te çözdükleri söyleniyor.
Anladım. Bilgilendirme için teşekkür ederim benim için gerçekten ses kalitesi çok önemli, kamera konusunda note 4 önde.

Kalemi var daha ne olsun kesinlikle note 4
:) Kalem benim için pek bi anlam ifade etmiyor, hani olması daha iyi ama ne kadar sık kullanacağım aşikar. :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hem kamera hem de ses kalitesi diyorsan htc de düşünebilirsin, mesela desire eye. ben desire 816 kullanıyorum eşimde sony z2 var ve 816'nın ses kalitesi çok net daha iyi ve kamerası da sony ile yarışamasa da diğer bütün markalarla yarışır gibi.

anystopmr

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Şuan z2 kullanıyorum çok memnunum ama benim tercih sebebim özellileri bi kenara note4 dün tasarımını ve fiyatını beğenmememdi.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Şu zamana kadar Note serisi kullanan hiç kimsenin kalemi çıkarıp da önemli bir iş için not aldığını görmedim. Sırf gevezelik olsun diye resim karalamak için çıkarıyor herkes. Aksini iddia etmeyin. Çünkü iş adamları bile uğraşmıyor telefona not almakla...

anystopmr

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Şu zamana kadar Note serisi kullanan hiç kimsenin kalemi çıkarıp da önemli bir iş için not aldığını görmedim. Sırf gevezelik olsun diye resim karalamak için çıkarıyor herkes. Aksini iddia etmeyin. Çünkü iş adamları bile uğraşmıyor telefona not almakla...
Aynen [emoji1]

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Samsung ismi ile ömürlük ifadesi yan yana kullanılmaması gereken iki kelimedir.

Donuzio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=392768]Whoops[/MENTION] Ben hiç yaşamadım o kasmaları note4 de şu an arkadaşımda var her şeyini inceledim ama en ufak bir kasma ile karşılaşmadım. O boşluk her telefonda olmuyor arkadaşım da siyah note 4 var ama öyle bir şey yok alırken bakarsın o boşluğa ama o kadar sıkıntı olucak bir şey değil kesinlikle tabi takıntılı değilsen :)

Whoops

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hem kamera hem de ses kalitesi diyorsan htc de düşünebilirsin, mesela desire eye. ben desire 816 kullanıyorum eşimde sony z2 var ve 816'nın ses kalitesi çok net daha iyi ve kamerası da sony ile yarışamasa da diğer bütün markalarla yarışır gibi.

HTC o kadar da kaliteli bir firma değil bana göre. Tamam ses kalitesi çok iyi olsa da kamera bakımından pekte iyi değil. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Şuan z2 kullanıyorum çok memnunum ama benim tercih sebebim özellileri bi kenara note4 dün tasarımını ve fiyatını beğenmememdi.
Z2'nin tasarımı note 4 e göre daha hoş ve fiyatı daha uygun. Fakat donanım olarak z2 den çok daha iyi.
Kesinlikle.
Samsung ismi ile ömürlük ifadesi yan yana kullanılmaması gereken iki kelimedir.
Tartışılır. Özellikle de note serisi için.
@Whoops Ben hiç yaşamadım o kasmaları note4 de şu an arkadaşımda var her şeyini inceledim ama en ufak bir kasma ile karşılaşmadım. O boşluk her telefonda olmuyor arkadaşım da siyah note 4 var ama öyle bir şey yok alırken bakarsın o boşluğa ama o kadar sıkıntı olucak bir şey değil kesinlikle tabi takıntılı değilsen :)
Kasmalar oluyormuş bazı arkadaşlarda onuda servise götürünce hallederler. Evet bu takıntılı biriyim orda çok küçük te olsu bir açıklık olması beni tedirgin eder :) Ama hepsinde yoksa bu açıklık sorun yok :)
Tavsiyeleri alayım diğer arkadaşlardan da.

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Üniversitede defter niyetine kullanan birini görmüştüm. Yeni başlasaydım ben de Note alırdım. Hocalar üşengeçlikten slaytlardaki hataları düzeltmiyor. Bir şekilde notunu almazsan sınavda sıkıntı çıkıyor. Elde çıktı ile dolaşmaktansa phablet'te düzenlemeyi tercih ederim. Ama alanların büyük çoğunluğunun kalemi hakkıyla kullanmadığı da bir gerçek.