Bilgisayarim sürekli donuyor (virüs yok)

mendoa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaslar,

Toshiba notebook, Windows7 64bit isletim sistemim var. Bilgisayari actiktan 5-10 dakika sonra bilgisayar donuyordu. Format attim, 1-2 hafta problem olmadi, ama daha sonra donma problemi yine basgösterdi. Windows essential ile taramalar yaptim, virüs de yok, CPU kullanimi da normal... Ayrica internetle de alakasi yok, internet acik/kapali olsun, internete girsem de girmesem de donuyor. Bu mesaji farkli bir bilgisayardan atiyorum.

Asagida hijackthis log dosyasini kopyaliyorum:

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 11:43:15, on 13.11.2014
Platform: Windows 7 SP1 (WinNT 6.00.3505)
MSIE: Unable to get Internet Explorer version!
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\Windows\vmsnap3.exe
C:\Windows\Domino.exe
C:\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat 10.0\Acrobat\acrotray.exe
C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe
D:\exe\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=255141
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
F2 - REG:system.ini: UserInit=userinit.exe
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: Groove GFS Browser Helper - {72853161-30C5-4D22-B7F9-0BBC1D38A37E} - C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office12\GrooveShellExtensions.dll
O2 - BHO: Adobe PDF Conversion Toolbar Helper - {AE7CD045-E861-484f-8273-0445EE161910} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll
O2 - BHO: SmartSelect - {F4971EE7-DAA0-4053-9964-665D8EE6A077} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll
O3 - Toolbar: Adobe PDF - {47833539-D0C5-4125-9FA8-0819E2EAAC93} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe ARM] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\ARM\1.0\AdobeARM.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Acrobat Speed Launcher] "C:\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat 10.0\Acrobat\Acrobat_sl.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Acrobat Assistant 8.0] "C:\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat 10.0\Acrobat\Acrotray.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Camera Assistant Software] "C:\Program Files (x86)\Camera Assistant Software for Toshiba\traybar.exe" /start
O4 - HKLM\..\Run: [SwitchBoard] C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\SwitchBoard\SwitchBoard.exe
O4 - HKLM\..\Run: [AdobeCS5.5ServiceManager] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\CS5.5ServiceManager\CS5.5ServiceManage r.exe" -launchedbylogin
O4 - HKLM\..\Run: [GrooveMonitor] "C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office12\GrooveMonitor.exe"
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'Local Service')
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'Local Service')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [SPReview] "C:\Windows\System32\SPReview\SPReview.exe" /sp:1 /errorfwlink:"http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=122915" /build:7601 (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [SPReview] "C:\Windows\System32\SPReview\SPReview.exe" /sp:1 /errorfwlink:"http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=122915" /build:7601 (User 'Default user')
O8 - Extra context menu item: Microsoft Excel'e &Ver - res://C:\PROGRA~2\MICROS~2\Office12\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: OneNote'a Gönder - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~2\MICROS~2\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: OneNote'a G&önder - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~2\MICROS~2\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~2\MICROS~2\Office12\REFIEBAR.DLL
O11 - Options group: [ACCELERATED_GRAPHICS] Accelerated graphics
O18 - Protocol: grooveLocalGWS - {88FED34C-F0CA-4636-A375-3CB6248B04CD} - C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office12\GrooveSystemServices.dll
O23 - Service: Adobe Acrobat Update Service (AdobeARMservice) - Adobe Systems Incorporated - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\ARM\1.0\armsvc.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Alg.exe,-112 (ALG) - Unknown owner - C:\Windows\System32\alg.exe (file missing)
O23 - Service: AMD External Events Utility - Unknown owner - C:\Windows\system32\atiesrxx.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\efssvc.dll,-100 (EFS) - Unknown owner - C:\Windows\System32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\fxsresm.dll,-118 (Fax) - Unknown owner - C:\Windows\system32\fxssvc.exe (file missing)
O23 - Service: Google Güncelleme Hizmeti (gupdate) (gupdate) - Google Inc. - C:\Program Files (x86)\Google\Update\GoogleUpdate.exe
O23 - Service: Google Güncelleme Hizmeti (gupdatem) (gupdatem) - Google Inc. - C:\Program Files (x86)\Google\Update\GoogleUpdate.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\ieetwcollectorres.dll,-1000 (IEEtwCollectorService) - Unknown owner - C:\Windows\system32\IEEtwCollector.exe (file missing)
O23 - Service: [MENTION=183502]key[/MENTION]iso.dll,-100 (KeyIso) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @comres.dll,-2797 (MSDTC) - Unknown owner - C:\Windows\System32\msdtc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\System32\netlogon.dll,-102 (Netlogon) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\psbase.dll,-300 (ProtectedStorage) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\Locator.exe,-2 (RpcLocator) - Unknown owner - C:\Windows\system32\locator.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\samsrv.dll,-1 (SamSs) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: Skype Updater (SkypeUpdate) - Skype Technologies - C:\Program Files (x86)\Skype\Updater\Updater.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\snmptrap.exe,-3 (SNMPTRAP) - Unknown owner - C:\Windows\System32\snmptrap.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\spoolsv.exe,-1 (Spooler) - Unknown owner - C:\Windows\System32\spoolsv.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\sppsvc.exe,-101 (sppsvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\sppsvc.exe (file missing)
O23 - Service: SwitchBoard - Adobe Systems Incorporated - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\SwitchBoard\SwitchBoard.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\ui0detect.exe,-101 (UI0Detect) - Unknown owner - C:\Windows\system32\UI0Detect.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vaultsvc.dll,-1003 (VaultSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vds.exe,-100 (vds) - Unknown owner - C:\Windows\System32\vds.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\vssvc.exe,-102 (VSS) - Unknown owner - C:\Windows\system32\vssvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\wbengine.exe,-104 (wbengine) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbengine.exe (file missing)
O23 - Service: @%Systemroot%\system32\wbem\wmiapsrv.exe,-110 (wmiApSrv) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbem\WmiApSrv.exe (file missing)
O23 - Service: @%PROGRAMFILES%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe,-101 (WMPNetworkSvc) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\Windows Media Player\wmpnetwk.exe (file missing)

--
End of file - 7816 bytes

Problem ne olabilir acaba? Yardimci olursaniz cok memnun olurum.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
notebook marka model verir misin ?

mendoa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
toshiba satellite A300.. garantiden cikali cok oldu. Vista yüklüydü, sonra windows-7 yaptirdim. kac aydir cok iyiydi, bi problem yoktu..

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Donup kalıyorsa yazılımsal bir sorun kendin tekrar format at başkalarına attırma çok basit format atmak artık bilmeyen kalmadı

mendoa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Formati zaten kendim attim, ayni donma nedeninden ötürü. Daha 1-2 hafta oldu. Formatla düzelseydi zaten düzelirdi.. Log kaydinda hersey normal mi? Bazi yerlerde "file missing" yaziyor, bunlardan kaynaklaniyor olabilir mi?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Formati zaten kendim attim, ayni donma nedeninden ötürü. Daha 1-2 hafta oldu. Formatla düzelseydi zaten düzelirdi.. Log kaydinda hersey normal mi? Bazi yerlerde "file missing" yaziyor, bunlardan kaynaklaniyor olabilir mi?

harddiskin arızalı gözüküyor bad sector taraması yapmanda fayda var hd tune pro ile

mendoa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
harddiskin arızalı gözüküyor bad sector taraması yapmanda fayda var hd tune pro ile

dediğinizi aynen yazptım.. HD Tune programının "Health" kısmını kontrol ettiğimde, 4 yerde problemli görünüyordu.
Daha sonra detaylı "ErrorScan" yaptım, yaklaşık 3 saat 20 dakika sonra durdu (400 gigabyte ın hepsini tamamlayamadı, küçük karalerden yaklaşık 10-15 tane taranmamış olarak kaldı (gri renkli tek kare, 152 megabyte, yani son 1,5-2 giga byte ı tarayamadı).
Toplamda, 7 tane küçük kırmızı kare içinde 27 tane hata tespit etti. Bu kırmızı karalerin/hataların hepsi de harddiskin ilk 100 GB'ında, yani
C driverın olduğu ve Windowsun herzaman yüklendiği yer. D driverında bir hata yok (tarayamadığı için son 10-15 kare hariç).
Datayı kaydedip, resminı çektim ama bilgisaray dondu. Güvenli modda dahi açılmadı. Tekrar format atmak zorunda kaldım. Şu anda kendi bilgisayarımdan bu mesajı atıyorum.
Dediğiniz gibi hardiskimde bad sectorler çıktı. Şimdi ne yapmam uygun olur? Tekrar hD tune pro ile scan yapayım mı? Bilgisayarın yine tamamen donma ihtimali olur mu acaba taramadan sonra?
Bi de harddisk i bir şekilde kurtarma imkanım var mı? Yoksa, ne yapmamı tavsiye dersiniz?

Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
HDD Regenerator ile bad sectorleri yani okunamayan disk bölümlerini onarabilirsiniz. Okunamayan disk bölümlerini devre dışı bırakma (üstüne yazılmayı engelleme) dersek daha doğru olur

mendoa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HDD Regenerator ile bad sectorleri yani okunamayan disk bölümlerini onarabilirsiniz. Okunamayan disk bölümlerini devre dışı bırakma (üstüne yazılmayı engelleme) dersek daha doğru olur

Karışık bir program mı? Nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. Programı herhangi bir yerden bulabilir miyim?

fatihTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş bence hddden yani harddiskten bence git 150tlye harddisk al fiyatlar uygun

fatihTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence hddden git bi tane yeni hdd al fiyatlar uygun

mendoa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kaç gbtam var cihazda

C: 30 GB kullanımda, toplam 187 GB.. D: 90 GB kullanımda, 184 GB toplam.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bence hddden git bi tane yeni hdd al fiyatlar uygun

Bütün bilgilerimi yedekledim. O yüzden, eğer hdd yi kurtarma şansım varsa bir şekilde, onu denemek istiyorum. Baktım olmuyo, o zaman ya servise vericem (garantiden çıktı, Berlindeyim şu anda, sadece aleti açıp kapayıp hata tesbiti yapmak için bile bi sürü para istiyolar) ya da yeni bi bilgisayar alıcam. Ben kendim zaten harddisk filan değiştiremem..

RedDevil'in söylediği programı denemek istiroyum. Bi crack versiyonu buldum ama daha denemedim çalıştırmayı. Benim CD-ROM da bozuk, o yüzden bootable bi USB ye programı atıp, ordan boot etmek istiyom. Ne kadar boyutlu bi USB yeterli olur acaba, onu da bilmiyom.. Benim kullandığım bi 16 GB lık USB var, biraz pahalıydı ama onu riske etmek istemiyom. Yeni bi tane USB alıcam, daha ucuza..

fatihTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında kendinde açıp sorunu bulabilirsin eğer hd nin icindeki plakta çizik varsa o gitmiştir eğer yoksa sorun büyük ihtimalle yazılımsaldır.

mendoa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında kendinde açıp sorunu bulabilirsin eğer hd nin icindeki plakta çizik varsa o gitmiştir eğer yoksa sorun büyük ihtimalle yazılımsaldır.

Eğer ben kendim açıp sorun bulmaya çalışırsam, başka sorunlara da neden olabilirim..

fatihTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kendin önceden tecrübe sahibisyen yapmalısın öbür türlü bir bilenin açması daha iyi olur

mendoa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok hiç tecrübem ne yazıkki.. önce şu programı denemek istiyorum eğer çalıştırabilirsem.. baktım olmuyo, bilgisayarcı bi arkadaş var, ona da bi danışırım, içini filan açmak için..

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
[MENTION=423738]mendoa[/MENTION] ram yazdım aslında. Yanlış yazmışım :( Ram miktarın ne kadar?

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
4 GB RAM var, çift çekirdek.. Bu önemli mi? HDD ile ilgisi var mı?
Bende 64 bit kullanıyorum. Son güncelleme ile sistem senin anlattığın gibi donmaya başladı. Ya güncelleme kaynaklı. Büyük ihtimal cpu'dan diye tahmin ediyorum. Eski bir cpu kullanıyoruz. Üstüne 64bit w7 kuruyoruz. Güncelleme ile eski cpu yetersiz kalıyor. Büyük ihtimal cpu'dan kaynaklanıyor.

muro06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hdd açan Varmı. Hdd çizilmesi mekanik bir olay değil, yani gözle görülen bir şey değil. Hdd ayna gibi temiz Cıkar ama çizilmiş vefa kafası bozulmuştur. bakarak anlaşılmaz. Tecrübeyle sabit.

mendoa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende 64 bit kullanıyorum. Son güncelleme ile sistem senin anlattığın gibi donmaya başladı. Ya güncelleme kaynaklı. Büyük ihtimal cpu'dan diye tahmin ediyorum. Eski bir cpu kullanıyoruz. Üstüne 64bit w7 kuruyoruz. Güncelleme ile eski cpu yetersiz kalıyor. Büyük ihtimal cpu'dan kaynaklanıyor.

Ben de yanısını düşündüm ve format attıktan sonra hiç bir güncelleme yapmadım (Microsoft Security Essentials hariç).. Aslında söylediğin mantıklı, çünkü ben donmalar başlamadan önce tüm güncelleştirmeleri eksiksiz yapmıştım. Sonra donma olunca format attım, virüs bulmuştum bi tane, ondan sandım. Formattan sonra yine tüm güncelleştirmeleri yaptım, yüzlerce ve yine donma olayı oldu, virüs de yoktu.

Ama benim donmalar olduğu zaman bile cpu benim normal çalışıyodu. O nasıl oluyo peki?

fatihTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Muro 06 ben açtım hddnin içini içindeki plakayı ışığa tutarsan çiziği rahatlıkla görebilirsin veya hdd yi dinlediğinde sürekli aynı sesi çıkarır yani döner ve başa sarar birde soruyu yazan arkadaş pcnin sıcaklık değerlerinide bir yazarsan belki sorun hdd de deildir işlemci çok ısındığı zamanda yapar bu donmaları eğer işlemciden ise ya fan tozlanmıştır yada fanın deiştirilme zamanı gelmiştir.Termal macun yöntemi pek işe yaramaz.

mendoa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Muro 06 ben açtım hddnin içini içindeki plakayı ışığa tutarsan çiziği rahatlıkla görebilirsin veya hdd yi dinlediğinde sürekli aynı sesi çıkarır yani döner ve başa sarar birde soruyu yazan arkadaş pcnin sıcaklık değerlerinide bir yazarsan belki sorun hdd de deildir işlemci çok ısındığı zamanda yapar bu donmaları eğer işlemciden ise ya fan tozlanmıştır yada fanın deiştirilme zamanı gelmiştir.Termal macun yöntemi pek işe yaramaz.

HDD sıcaklık 42 dereceydi donmalar hat safhadeyken. Kesinlikle fan dan kaynaklanmıyor, çünkü; 1. fan gayet sessiz sedasız güzel çalışıyo, ısınma olmuyo. 2. fanı zaten TR.de Vistadan Win7 geçiş yaptırdığımda, 4-5 ay önce, temizletmiştim.

fatihTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ozmn kardeş sen hddyi bir teknik servise götür sorun %90hdden gibi gözüküyor.

mendoa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ozmn kardeş sen hddyi bir teknik servise götür sorun %90hdden gibi gözüküyor.

bi kaç ay içinde TR ye döncem. O zamana kadar idare ederse, ordaki servise götürmeyi planlıyorum. Eğer çok masraf çıkartmazlarsa, yeni HDD ve entegre kamera (o da bozuldu) taktırıp, CD-ROM dan da kurtulmayı düşünüyorum. Baya bi hafifler umarım aygıt, performans olarak.

Bu arada bilen varsa, benimki bi laptopa, HDD yerine SSD takabilme olanaği var mı acaba? Uyumluluk açısından soruyorum. SSD daha avantajlı gibi duruyor okuduğum teknik analizlerden, hızi dayanılık vs.

fatihTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş ssd hızlı ama mesela sana bi örnek vereyim 150gblık ssdye 200 tlye yakın para ödersin yani çok pahalı ama hızlı ve dayanıklı çizilme gibi bir sorunu da olmuyor.

mendoa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş ssd hızlı ama mesela sana bi örnek vereyim 150gblık ssdye 200 tlye yakın para ödersin yani çok pahalı ama hızlı ve dayanıklı çizilme gibi bir sorunu da olmuyor.

Pahalı olduğunu biliyorum.. Benim için kapasiteden daha çok performans ve dayanıklık önemli. Zaten harici bi Seagate var, 500 GB, o yeterli şimdilik.

Benim laptop un altında, boş bi alan var, heralde extra RAM HDD eklemeleri için. Ben SSD yi de HDD yi de aynı anda kullanabilirm belki o zaman. SSD sistem için, diğeri bilgi saklama için. Zaten sistem için 80-120 GB yeterde artar bile.. Ama tamamen teorik olarak konuşuyorum, yapılabilirliği var mı bilmiyorum.

fatihTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş bir de laptopa hdd ile ssd yi aynı anda takabilirsin ama laptop için özel alman gerek hdd ye gömülüssdler var sanırsam.

mendoa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş bir de laptopa hdd ile ssd yi aynı anda takabilirsin ama laptop için özel alman gerek hdd ye gömülüssdler var sanırsam.

O zaman iyi bir araştırma,soruşturma yapmak lazım.. TR de uzman bi aile dostu var bilgisayar uzmanı.
Artık ona danışcaz bu konuda.. Ama görünen o ki, hız çağında olduğumuzdan, daha gelişmiş SSD ler yakın zamanda HDDlerin yerini alır gib geliyor..