Gerçek zamanlı koruma - Antivirüs

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhabalar, Antivirüs sektörünün babası olarak bilinen Symentec Norton int. sect. yüklü iken, jdownloader orijinal sitesinden pc'me bir virüs bulaştı. Anlam veremediğim şekilde temizlemeye onay verdim, fakat sistemim hiçbir zaman eskisi gibi olmadı.. Sonra dedim ki , antivirüsde asıl mesele temizleme değil, bulaşmadan önce virüsü engelleyebilmesidir. Bu bağlamda, gerçek zamanlı koruması en iyi olan, bulaşmadan virüsü ya da virüslü programı engelleyen bir Antivirüs programı tavsiye edebilir misiniz ?

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Kaspersky Internet Security(Her zaman bunu ve ya Kaspersky Pure kullanırım)
Trend Micro Internet Security
Bitdefender Internet Security

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,925
Virüsü bulaşmadan engeleyebilmek için, önce virüsü bulaştıran siteyi taramak gerekir. Varsayım olarak bir başka bilgisayarı taramak anlamına gelir. Olamayacak bir istekte bulunmak yerine, önlem almak daha mantıklı olur. Wot isimli firefox eklentisi (opera için de var) kötü yazılım bulaştıran sitelere girilmek istendiğinde uyarıyor. karar sana bırakılıyor. Ek önlem olarak önerebilirim.

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Kaspersky Internet Security. Veri tabanını güncel tuttuğun sürece affetmez...

Akut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Destekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Öncelikle KMURAT , symentec dosyayı indirmeden engelleyebilirdi yapmadı, indirdi, yükledi, yüklediği klasörde virüs buldu.. Bu yüzden tepkiliyim.. Format sonrası Kaspersky yükledim, ne kadar aktif edemesem de önerileriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ediyorum.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Destekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Öncelikle KMURAT , symentec dosyayı indirmeden engelleyebilirdi yapmadı, indirdi, yükledi, yüklediği klasörde virüs buldu.. Bu yüzden tepkiliyim.. Format sonrası Kaspersky yükledim, ne kadar aktif edemesem de önerileriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ediyorum.
indirdiğiniz siteyi verin bende bir deniyim bakalım bulaşıyor mu

norm_life

Doçent
Reaksiyon puanı
54
Trend Micro nun 2015 Sürümü çıktı. Türkçe dil desteği var. indirdim gayet güzel :)

ismailwsx

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu zamana kadar eset nod32 mcafee faalan kullandım şuan bitdefender kullanıyorum mükemmel diyebilirim hiç acıma yok tak siliyor önemli bişeyse geri getirebiliyorsun ve sitelere girerken seni uyarıyor eğer zararlıysa bu site uygun değil yinede devam etmek istiyormsunuz falan diye kesinlikle tavsiye ederim almaya karar verirsen yardımcı olurum fiyatta.

Akut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bitdefenderi bu sene şiddetle tavsiye ediyor tüm inceleme uzmanı siteler... Ama 2015 çıkardı, şimdi ne durumda yeni bir inceleme beklemek gerekir.. Kaspersky beni eskiden üzerdi, gereksiz sistem dosyalarını silerdi, ama şu son 5 yıldır hiç üzmüyor çok şükür. Yine döndüm, şimdilik memnunum. Aktif edebilsem daha memnun olucam =D

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,925
Bütün Antivirüs yazılımlarında güvenlik ayarlarının derecesi ayarlanabilir. Bu ayarlar varsayılan olarak orta veya yüksek olabilir. Siz kendi ihtiyacınıza göre düzeltebilirsiniz. Gerisi bence tercih meselesi.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,925
Dosyayı sağ tıklayıp, Başlatacak uygulama olarak Java (JRE) seçerek. ikinci kez tkladığında, sistem artık bu dosyanın Java ile çalıştığını biliyor olacak.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Dosyayı sağ tıklayıp, Başlatacak uygulama olarak Java (JRE) seçerek. ikinci kez tkladığında, sistem artık bu dosyanın Java ile çalıştığını biliyor olacak.
tamam tıklıyorum çalışmıyor cmd den javayı çalıştırıp sonra bunu bu kodla açmalıyım?
bunun windows için kullanıldığından şüpheliyim galiba linux için ayrıca bundan virüs bulaşma ihtimali 0.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Dün virüs içeren bir eposta aldım. Eser yakalayamadı. Hemen virüstotal analizi yaptım. Sophos haricinde 40-45 antivirüs tanımadı. Bir heves sophos kurdum. 1 saat sonra kaldırdım.

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Bitdefenderi bu sene şiddetle tavsiye ediyor tüm inceleme uzmanı siteler... Ama 2015 çıkardı, şimdi ne durumda yeni bir inceleme beklemek gerekir.. Kaspersky beni eskiden üzerdi, gereksiz sistem dosyalarını silerdi, ama şu son 5 yıldır hiç üzmüyor çok şükür. Yine döndüm, şimdilik memnunum. Aktif edebilsem daha memnun olucam =D

Virüs bulaşmış bir bilgisayara antivirüs kurduğunuz zaman yararı olmayabilir. Zira virüs kontrolü ele geçirince antivirüsü kursanız, full tarama yapsanız da virüs yok diyebilir. En sağlamı mümkünse başka bir bilgisayardan antivirüs kurtarma imajı oluşturarak usb veya cd yoluyla bilgisayar tam başlarken tarattırmak ve virüs vs.'i silip ondan sonra antivirüs kurmak. Kaspersky imaj işini linux imajı oluşturarak yapıyor ve gayet de hızlı.

daltonlar3

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Kaspersky çok kasma yapar mı indirsem kursam ? Bir kere daha indirmiştim çok kasma yapmıştı.

norm_life

Doçent
Reaksiyon puanı
54
sistem özelliklerine göre değişir kasma olayı. yinede kurup denemek lazım. bişey kaybetmezsin. :)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
ESET kurun gerisi hurafe. Zararlı olmayan yazılımları zararlı olarak tespit eden antivirüsler çok. Buda antivirüs kuruluşları için fazla bilgisi olmayan kullanıcıları kandırmaca oluyor bak ESET bulamadı avira comodo trend micro vs. buldu. Hele trend micro çok yanlış pozitif çıkarıyor katiyen kurmayın. ESET en az yanlış pozitif çıkaranı bu senede en iyisi olduğunu bağımsız testlerlede kanıtladı artık karar size kalmış

norm_life

Doçent
Reaksiyon puanı
54
Hele trend micro çok yanlış pozitif çıkarıyor katiyen kurmayın. ESET en az yanlış pozitif çıkaranı bu senede en iyisi olduğunu bağımsız testlerlede kanıtladı artık karar size kalmış

trend micro kullanıyorum ama gerçekten haklısın herşeye zararlı diyecek nerdeyse o derece yani :D bide siliyor hemen, karantinayada almıyor insan bi sorar silelim mi karantinaya mı alalım diye. :/ eset smart security 8 kurarız bizde :)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
trend micro kullanıyorum ama gerçekten haklısın herşeye zararlı diyecek nerdeyse o derece yani :D bide siliyor hemen, karantinayada almıyor insan bi sorar silelim mi karantinaya mı alalım diye. :/ eset smart security 8 kurarız bizde :)

Milleti bilinçlendirmek için bi konu açıcamda dinlemez kimse beni. Zararlı yazılım yazan adamlar yani harbi bu işin içinde olan adamları bulun deyin ki yazdığınız zararlı yazılımları en çok hangi antivirüs engelliyor diye sorun adamlar size düşünmeden ESET der. Dikkat ederseniz ESET'in imza veritabanındaki zararlı yazılımların isimleri açık ve nettir. Kaspersky avira trend micro norton gibi atmasyon türevler belirlemez. ESET Win32/Alianos.B gibi net türev belirler ama diğerleri Win32/HEUR.Generic diye belirler çünkü daha zararlı yazılımın amacını çözememişlerdir. Dosya yanlış pozitif mi doğru teşhis mi bilinmiyor yani bunlara dikkat edelim

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ben size en iyi imza veritabanına sahip antivirüsleri sayayım çok şaşırırsınız ama hakkentende öyledir.

1.ESET
2-Fortinet
3-Kaspersky
4-Ad-Aware
5-Ikarus

Buyrun türevler tazedir

https://www.virustotal.com/tr/file/...2a3bc5a1e83481f576ada94f9810662a289/analysis/

norm_life

Doçent
Reaksiyon puanı
54
iyi bir açıklama olmuş :) bilen bilmeyen okur bilinçlenir en azından.

az önce durduk yere mavi ekran hatası aldım, nedenini bulamadım ama advanced system care vardı onu sildim hemen.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
iyi bir açıklama olmuş :) bilen bilmeyen okur bilinçlenir en azından.

az önce durduk yere mavi ekran hatası aldım, nedenini bulamadım ama advanced system care vardı onu sildim hemen.

Mavi ekran hatasında .dll mi .sys mi yazıyor ?

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,925
tamam tıklıyorum çalışmıyor cmd den javayı çalıştırıp sonra bunu bu kodla açmalıyım? bunun windows için kullanıldığından şüpheliyim galiba linux için ayrıca bundan virüs bulaşma ihtimali 0.
Dosyayı sağ tıkladığında, Java seçenekler arasında görünmüyorsa, arama seçeneğinden dosya yolunu bulup, JRE\BIN\ içinfeki Java veya Javws dosyalarından birisini göster (seç) ve onayla. (Java sürümü fark edebilir)

http://jdownloader.org/ Buradan indir ve dene. Diğğer linkiteki dosyanın son kullanma tarihi geçmiş.

ysnozclk

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Peki dosyayı yükleyince engellemesi lazım demişsiniz. Veri tabanında olmayan bir virüs ise nasıl engelleyecek ?

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Aslında virüs falan değil reklam yazılımı kurulum yaparken ;
lbP09aJ.jpg

bu seçenek böyle diğerinde ise ;
RjTo9AQ.jpg

daire içinde aldığım seçeneği seçerseniz reklam yazılımı bulaşmaz bunlara dikkat edelim hangi antivirüs yazılımı olursa olsun reklam uygulamaları için işe yaramaz anca malwarebytes kurarsanız bunları temizleyebilirsiniz bir ihtimal belirtmek istedim.

Akut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Virüs bulaşmış bir bilgisayara antivirüs kurduğunuz zaman yararı olmayabilir. Zira virüs kontrolü ele geçirince antivirüsü kursanız, full tarama yapsanız da virüs yok diyebilir. En sağlamı mümkünse başka bir bilgisayardan antivirüs kurtarma imajı oluşturarak usb veya cd yoluyla bilgisayar tam başlarken tarattırmak ve virüs vs.'i silip ondan sonra antivirüs kurmak. Kaspersky imaj işini linux imajı oluşturarak yapıyor ve gayet de hızlı.

İlk mesajımı okursanız, virüs programı yüklüyken virüs bulaşmasından şikayet ettim.

Peki dosyayı yükleyince engellemesi lazım demişsiniz. Veri tabanında olmayan bir virüs ise nasıl engelleyecek ?

Veritabanında bu virüs olmasaydı, bulamazdı... Yükleyen de kendi, bulan da kendi.

Aslında virüs falan değil reklam yazılımı kurulum yaparken ;
lbP09aJ.jpg

bu seçenek böyle diğerinde ise ;
RjTo9AQ.jpg

daire içinde aldığım seçeneği seçerseniz reklam yazılımı bulaşmaz bunlara dikkat edelim hangi antivirüs yazılımı olursa olsun reklam uygulamaları için işe yaramaz anca malwarebytes kurarsanız bunları temizleyebilirsiniz bir ihtimal belirtmek istedim.

Söylediğiniz gibi virüsü bulaştıran bölüm o bölüm, fakat antivirüs yüklüyken insan kendini güvende hissetmeli =(

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Kusura bakma ama virüs programı kurdun diye eşeği çayıra salmayacaksın. Yüklediğiniz şeylere dikkat edin. 15 saniyede kurmayın 30 saniyede kurun. Ben üşenmem okurum her şeyi. PC ye ne yükleniyor nereye yükleniyor önemli şeyler. Birde unutmadan bir programı ilk kez kuruyorsam sistem geri yükleme noktası oluştururum. Eşeği sağlam kazığa bağlayacaksın ağa hiç kusura bakma.

Ekleme:

Yıllardın Eset Smart Security ile gül gibi geçiniyordum. Ben onu o beni anlıyordu. Bitdefender'in kampanyaların aldanıp deneyeyim dedim. Keşke denemez olaydım. Gittim 3 yıllık ESET aldım kendimi affettirmek için.