Gerçek zamanlı koruma - Antivirüs

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kusura bakma ama virüs programı kurdun diye eşeği çayıra salmayacaksın. Yüklediğiniz şeylere dikkat edin. 15 saniyede kurmayın 30 saniyede kurun. Ben üşenmem okurum her şeyi. PC ye ne yükleniyor nereye yükleniyor önemli şeyler. Birde unutmadan bir programı ilk kez kuruyorsam sistem geri yükleme noktası oluştururum. Eşeği sağlam kazığa bağlayacaksın ağa hiç kusura bakma.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ekleme:

Yıllardın Eset Smart Security ile gül gibi geçiniyordum. Ben onu o beni anlıyordu. Bitdefender'in kampanyaların aldanıp deneyeyim dedim. Keşke denemez olaydım. Gittim 3 yıllık ESET aldım kendimi affettirmek için.

Kesinlikle her sekmeyi tek tek inceler ona göre onay verir, mümkünse ilaveten kurulan her şeyi iptal ederim. Fakat o esnada pc'mi dondu da oraya onay verdim, otomatik mi oldu, nolduğunu anlamadım.

Gelin toplu bir şekilde şuna kanaat getirelim.. Eğer virüs tabanında varsa bu virüs, yükledikten sonra bulmak yerine yüklemeyeceksin arkadaş! Benim söyleyeceklerim bu kadar.. Buradan ilgili tüm arkadaşlara teker teker teşekkürlerimi iletiyorum.

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
İlk mesajımı okursanız, virüs programı yüklüyken virüs bulaşmasından şikayet ettim.

Virüs bulaştıktan sonra ne yapılması gerek, onu söyledim ben. Virüsü nasıl temizleyip de yeni bir antivirüs kurmayı düşünüyorsun? Format atarım diyorsan orasını bilemem.

İkincisi; giskur11'in de dediği gibi bulaşan tam anlamıyla virüs değil, yapışkan reklam veya ana sayfa değiştirici kod, log veya dll dosyası. Doğrudur, antivirüs bunları virüs, solucan vs. olarak algılamıyor. Böyle durumlarda ikincil olarak adwcleaner kullanıyorum. Şimdiye kadar hiç ıskalamadı. Tarattırıp temizleyince bilgisayar eskisi gibi oluyor.

Akut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki teşekkürler =)

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,925
Bir Anti virüs programı her zaman virüs'leri temizleyebilir diye bir kural yok. Bu bir savaş'tır. Bazen de virüsler galip gelir. AVG 7 zamanında Hacker'ler bazı anti virüs yazılımlarını yeni bir yöntem ile devre dışı bırakıp, etkisizleştirmeyi başarmışlardı. Hatta bir süre sahte Anti virüs yazılımları internette cırıt atıyorlardı. AVG 8 ile bu açık vaya zaaf kapatılabilmişti. Bir de Anti virüs yazılımların sürümlerine göre farklı koruma seviyeleri var. (Bazılarının daha pahalı veya hesaplı sürümleri var) TrendMicro'nun bir ara kullandığım bir sürümü, sistem geri yüklemeyi dahi, gerekiyorsa, otomatik olarak yapıveriyordu.

Bu gün (veya bu hafta) itibarı ile 3.5 Milyon tür virüs veya zararlı yazılım mevcutmuş.