Sizce Apple, Iphone'un Boyutunu Büyüterek Hata mı Yaptı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kadima
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce İdeal Ekran Boyutu Ne Olmalı?

• Kullanılan toplam oy
    39
  • Anket kapatılmış .

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Apple'ın meşhur Iphone modelleri tek elle kullanım rahatlığı sağlıyor diye övünülürdü. Gelişen teknoloji artık bilgisayarlarımızı cebimize kadar sığdırmış durumda ve artık küçük ekran çoğu kullanıcı için zor olmaya başlamıştı. Kullanıcılar artık daha büyük cihazlar istiyor. Apple firması da bu konuda duyarsız kalmadı ve kullanıcılara yeni Iphone 6 modellerinde iki seçenek sundu.

Iphone 6 ve 6 L olmak üzere iki farklı boyutta piyasaya sürülecek ürünlerde İphone 6 modeli 4,7 inç ekrana sahip iken İphone 6 L modeli 5,5 inç bir ekrana sahip.

Ri0xnb1.jpg

Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Sizce en ideal İphone boyutu ne kadar olmalı?

SDN - Mehmet.Yildiz

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
4.5-5 inc arasi ekranlar bence idealdir :)
apple hata yapmadi tabi bataryayi da buyuttuyse :)

Bu sene satış rekorları kiracaktir analist olmaya gerek yok :)

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
4.7 cok cok iyi oldu. Fiyat cok ucuk olmassa tadindan yenmez :)

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bence Apple hata yaptı. Zaten iPhone alanların yarısından fazlası sırf küçük ekran ve performans istediklerinden alıyorlar. 4.7 inc ekran iPhone yakışmıyor zaten.

İlla ekranı büyültmek istiyorum derse iPhone 5S'in kasasının çerçeveleri inceltsin 4.2 ve ya 4.3 inc ekran yapsın. Bence Apple için en iyisi bu.

roadthegenesis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İphone nin büyük olması bence hem kötü duruyor hemde yakışmıyor. Niye Samsung un Galaxy Ailesiyle yarışıyorki bırakda büyük telefonları Samsung yapsın Dimi ipHone :D

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
bencede 4.7 inç ideal aslında. ama iphone 6 nın tasarımı hiç hoş değil

Mali400

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hata yaptı bence iphonu iphone yapan özelliklerden birisi tek elle kullanımdı ancak 4.7 inç ekranı tek elle kullanmak zor hele ki küçük elli kişiler için,ayrıca ideal telefon boyutu 4inç dir büyük ekran isteyenler tablet almalıdır..

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
4.7 ideal fakat pil konusunu çözmeleri lazım. Küçük ekranda bile pil dayanmazken büyük ekranda ne yapacak acaba, bekleyip görmek lazım.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
4.7 İnç Bana küçük geliyor. :D

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Bir çok arkadaşımın Iphone almasının sebebi ufak boyutuydu. Belki bazı kişiler bu büyüme işine sevinmemiştir ama bir o kadar insan da sevinmiştir. Iphone satışlarının hiçbir serisinde dibe bakacağını düşünmüyorum.

Spy.94

Asistan
Reaksiyon puanı
2
4.7'lik modeli piyasayla karşılaştırdığınızda boyutu hala küçük. Bence 4.7'lik model cuk oturmuş.

Pοseidon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4.7" idealdir. Bence iPhone'nin tercih edilmesinin en önemli sebepleri (bana göre) kesinlikle marka prestiji ve iOS İşletim sistemi. Biraz daha geniş ekran, şarj sorununu da çözülürse daha güzel bir hava katacaktır.

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
apple tahta parçasının üzerine logosunu bassa milyon satar
bu tahta diğerlerinden daha yumuşak daha pürüzsüz diyen fanatikler çıkar
beğeniyorsan al kullan arkadaş
takım tutar gibi marka tutmanın anlamı nedir
ekranın büyümesi bence çok anlamsız
5S ten daha büyük olması çok mantıklı değil
yine çok satacak o ayrı konu

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
basına sızan fotolarda pek hoş bir tasarım gibi görünmüyor 5 4-4s gibi modellerin tasarımı daha güzeldi

SANTİNO-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İphone bi yönden iyi bi adım attı bence. Sonuçta artık telefon modelleri büyüyor. Ve büyük ekranlı telefonların verdiği zevk te daha fazla. İnsanlar büyük modellere yöneliyorlar artık. Bu rekabete bi yerden dahil olması gerekiyordu bence de..

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Anket'de İphone 6 L var? 6 large mi oluyor yoksa 6s artık 6Lmi olucak kafam karıştı :mrgreen:

Mateist

Profesör
Reaksiyon puanı
238
Telefon için İdeal boyut 5.2-5.5 inch arası şu an LG G3 kullanıyorum boyutu çok hoşuma gidiyor daha küçük telefon kullanamam bundan sonra

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Batarya sorununu çözmedikleri sürece büyük ekranı olanda elinde şarj aletiyle gezmeye devam edecek küçük olanı da :lol:

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Batarya sorununu çözmedikleri sürece büyük ekranı olanda elinde şarj aletiyle gezmeye devam edecek küçük olanı da :lol:

Bence abartıyorsunuz, 5s kullanıyorum şarjı gayet iyi yani G2'den 5s'e geçince büyük bir azalma olabiliyor ama bir günü rahat çıkartıyor, 7/24 3G açık elinden telefon düşürmeyen kişilerden değilim ama wifi sürekli açık oluyor ve twitter vb takip ediyorum ara ara oyun oynuyorum.

Cidden iphoneyi aşırı abartıyorsunuz şarjı az gitmiş diye ne olmuş yani dünyanın sonumu? herkesin kullanımı kendine bana 10 gün gider başkasına 3 gün gider mesela bu tamamen kullanıcıya kalmış, böyle sorunsuz stabil performanslı uzun ömürlü telefonu bulun şarjına takılın.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Bence abartıyorsunuz, 5s kullanıyorum şarjı gayet iyi yani G2'den 5s'e geçince büyük bir azalma olabiliyor ama bir günü rahat çıkartıyor, 7/24 3G açık elinden telefon düşürmeyen kişilerden değilim ama wifi sürekli açık oluyor ve twitter vb takip ediyorum ara ara oyun oynuyorum.

Cidden iphoneyi aşırı abartıyorsunuz şarjı az gitmiş diye ne olmuş yani dünyanın sonumu? herkesin kullanımı kendine bana 10 gün gider başkasına 3 gün gider mesela bu tamamen kullanıcıya kalmış, böyle sorunsuz stabil performanslı uzun ömürlü telefonu bulun şarjına takılın.
Sen devam et bilen biliyor İphone ların batarya sorunlarını
Önceden Lg yi savunup dururdun körü körüne şimdi de İphone larda başlamışsın aynısına
Tarafsızlığına da hayran kaldım açıkçası :dirol:

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Sen devam et bilen biliyor İphone ların batarya sorunlarını
Önceden Lg yi savunup dururdun körü körüne şimdi de İphone larda başlamışsın aynısına
Tarafsızlığına da hayran kaldım açıkçası :dirol:

Kimin neyi bilip bildiği beni ilgilendirmiyor bana yetiyormu? yetiyor o yüzden telefonu yerden yere vurmaktan vazgeç sanki herkes için aynı şey geçerliymiş gibi her yerde bunu dile getirmek yanlış.

Zamanında G2'yi körü körüne savunuyorum evet hemde delicesine övüyordum :) sonradan telefonla biraz iç içe girince bir kaç sorununu fark etmeye başladım ve bu sorunlarını dile getirdim, yaptığım yanlış bir davranış değildi çünkü insanın bir şeyi öğrenmesi zaman alabiliyor yavaş yavaş kavradım sorunlarını bunlardan bahsettim tabi 5s geldi herkesin ağızına dolandı 5s'e geçti g2yi yerden yere vuruyor diyorlar hayır yerden yere vurmuyorum başarılı iyi cihaz sadece stock romunda sinir bozucu sorunları var o kadar, custom romlar ile bunların önüne geçilebiliniyor.

5s'i övdüğüm yok övmeyi gerektiricek bir cihazda değil, 5s alıp kullandınızmı? büyük ihtimal hayır olucaktır cevabınız, bir cihazı kullanmadan kötüleme yorumu yapmanızı yakıştırmıyorum size.

Herkese şarjı yetmiyor gibi elinde şarj ağleti ile gezmek demek nedir? neden bu kadar abartılıyor? bana 1 gün yetiyormu? yetiyor ben rahatım, twitch'den canlı yayınlarıda izlerim, oyunumuda oynarım, sosyal medyalarda da takılırım rahatım yani, tabi g2 kadar uzun süre şarjı gitse fena olmazdı ama buda yeterli.

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bence 4.5 civarları en ideali. 6s veya 7 çıkacağı zaman apple bir tane daha 4 inç civarı telefon çıkarır, muhtemelen talep de olur.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Şu atanamayan ceo'yu kaale almayın. Millete tarafsız imalarında bulunacağına önce kendine baksın. :lol:

Sony satamıyor gelip bir bakıyorsun htc,lg,samsung,apple sırayla hepsine laf atma derdinde. Yazık vasat Sony keşke satsa. :(

mustym

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence ekranin 5 in ustunde olmasi iphoneyi bozar. ekran buyuklugu disinda kasa yapisini bozmamasini beklerim cunku kendine has goruntusu bozulmamali. insallah su sizmalardaki goruntusu degildir samsunga benzemis kenar yapisiyla arkadan bakincada htc one max ina benziyor. Bakalim ayin 9 u gelsin bi tanitsin hosuma gitmezse 5s alcam.