İnternet nasıl oluşyor

muskafa

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
TTnet,türknet,uydunet vb. gibi bir sürü internet şirketleri var bunlar interneti tek merkezden mi alıyor yoksa kendilerimi üretiyor nasıl üretiyor.

Alcyone

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Onlar sadece İSS. Yani İnternet Servis Sağlayıcısı. Bir kullanım klavuzunda vs. İSS kelimesini birçok defa görebilirsin.

http://tr.wikipedia.org/wiki/İnternet

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sadece etimolojiye baksan bile anlarsın bence.

The Virus

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yalnızca kullandığımdan hiç düşünmemişim bunu. :)

muskafa

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Yalnızca kullandığımdan hiç düşünmemişim bunu. :)

benim aklıma geldi birden bire.ya bunlar interneti kendileri oluşturuyorsa biz de yapabilir myizi ki diye sonra bir merkezden mi alıyorlar diye aklıam geldi sordum.Merak ediyorum yani

Alcyone

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu konu hakkında çok uzun makaleleri Google'da bulabilirsiniz.

Evde internet yapmak, iyiymiş. [emoji1]

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Türkiyede Tek Tekel Var Türk Telekom Diğer Şirketlerin Çoğu Türk Telekom Üzerinden Kiralama Yapıyor

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Türk Telekom Gibi Dünyanın Bütün Ülkelerinde Servis Sağlayıcıları Var Dünyayı Ağ Gibi Saran Kablolarla Bu Merkezler Üzerinde İletişime Geçebiliyorsun Bu Kadar Basit Bu Servis Sağlayıcılarının Kurduğu Serverlar Ve Anlaşmalar Sayesinde Bütün Dünyayla İletişim Kurabiliyorsun

Alcyone

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kısacası internet bir parçalar bütünüdür.

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Türkiyedeki bütün servis sağlayıcılar TTnet'in omurgası üzerinde interneti bizlere sağlıyor.

muskafa

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
kimseden almıyor kendi sunucu ve alt yapısıyla internet denilen erişimi bizlere sağlıyor

telefonla konuşmayı nasıl sağlıyorsa buda ona benzer desek çokta yanlış olmaz sanırım.

nasıl yapıyorlar işte onu merak ediyorum?

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Bildiğimiz sesli görüşme mantığı ile ayni prensibe sahip. Ses data gibi vb verileri elektrik sinyallerine çevirip iletip tekrar orjinal haline getirilmesi işlemi. Buna sadece internet denir mi bilmem ancak kendi surucunuze ulaşmak ile başka bir sunucuda ki içeriğe ulaşmak arasında sadece uzaklık var. Bu da iletim icin sinyallere cevirirerek gerceklestiriliyor. Çok teknik bilgi verecek değilim ama fikir verebilir.