64 Bit telefon beklemelimiyim?

kaan033

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar öncelikle bu konu hakkında pek fazla bir bilgim yok. Yeni çıkacak olan birçok telefonda 64 bit kullanıcak sanırım (note 4 vs.) beni biraz uzun bi süre idare edecek bir telefon istiyorum ama iphone tercihim değil, sizce 64 bit işletim sistemli telefonları beklemeli miyim? Yoksa "Nede olsa daha ilk nesil 64 bit li telefonlar o kadar iyi olmazlar" demelimiyim?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
İyi geceler,

64 bit mimariye sahip telefonlar elbette 64bit olmayanlara göre daha stabil, akıcı ve performanslı çalışıcaktır.

Android'e ne zaman 64bit gelir orasını kimse bilmiyor, 801 ile düşündük gelmedi, Snapdragon 805 çıkıyor oda büyük ihtimal 64 bitsiz olucaktır, sanırım 810 ile gelicek veya 810 ile gelmeyebilirde.

64 bit'e takılıyorsanız İphone 5s alabilirsiniz.

Benim önerim beklemeyip farklı telefonlar almanız yönündedir.

Reaksiyon puanı
16,128
android'in 64bit versiyonu yok ki cpu olarak varmış bazı tellerde kullanmışlar gibi ama türkiye'de yok sanki bence çok ümitlenmeyin 64bit android hiç olmayabilir windows phone ve ios kalacak android tarih olabilir telefonun internet ayarı bu kadar kalas olur mu? doğru düzgün ayar olanağı yok ipv4 ipv4-ipv6 seçim var dns girişi yokçok salak android yada dark evopad'te böyle 3g m7220 edge'te çakılıyor...

kaan033

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar tekrar söyliyim bu konuda pek bir bilgim yok öncelikle ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum ama apple iphone'nun arkasında durmayı bildiği için (güncelleme desteği, ard arda çıkartmadığı afedersiniz saçma sapan telefonların olamamasıyla) aslında aklıma iphone almak gelmiyor değil ancak andriod telefon düşünüyorum biraz büyük ekran telefon merakım olduğu için. Note 4'te gelmesi beklenen bi mimari ama oda kesin değil sanırım artık uygun sağlam (yani uzun ömür vaad eden) bir telefon bakıcaz anlaşılan :)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Arkadaşlar tekrar söyliyim bu konuda pek bir bilgim yok öncelikle ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum ama apple iphone'nun arkasında durmayı bildiği için (güncelleme desteği, ard arda çıkartmadığı afedersiniz saçma sapan telefonların olamamasıyla) aslında aklıma iphone almak gelmiyor değil ancak andriod telefon düşünüyorum biraz büyük ekran telefon merakım olduğu için. Note 4'te gelmesi beklenen bi mimari ama oda kesin değil sanırım artık uygun sağlam (yani uzun ömür vaad eden) bir telefon bakıcaz anlaşılan :)

Note 4 dediğinize göre İphone 6'ya bütçeniz yeticek anlaşılan, 4.7 ve 5.5'' inç ekran ile iki farklı model gelmesi bekleniliyor 4.7 İphone 6, 5.5'' inç iphone 6s olabilir ama büyük ekran geliceği nerdeyse %90 kesin gibi.

İphone 6 sonbaharda çıkıcak bakalım eğer büyük ekran istiyorsanız iphone 6 tam sizlik.

Reaksiyon puanı
16,128
büyük ekran hamallık olur gerçi benim hormonlu telefon 7'' bir kaç kere taşıdım artık dışarı çıkınca almıyorum onu kimse ulaşamıyor yani 4,5'' ideal boyut gerisi hamallık olur...
iphone5s seni çağrıyor.

kaan033

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ayıptır söylemesi iphone ekranı biraz küçük geliyor :hammer: ama her ne kadar android istesemde belli olmaz belki beni iphone kullanıcıları klubünde bulabilirsiniz :D hammallık kısmına gelince büyük ekranlı telefonlar hoşuma gidiyor buda zevk meselesi :)

Reaksiyon puanı
16,128
3g m7220:
113457454_tn70_0.jpg

bunu taşımak hamallık aynısı 6''likler içinde geçerli.

kaan033

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bunu taşıyacak bir cep yok bende doğrusu :D 5,5" hadi 5,7" tamamda 7" yerine laptop taşırım yanımda hocam bune :D çantada taşınır bu bende olsa sırt çantamla gezerim heralde :D

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Hocam iphone düşünmüyorum andriod platformu tercihim daha çok ama iphone'nuda kötülemek istemem sadece tasarım ve kişisel zevkler.
dostum android stabil bir işletim sistemi değil donanımı hunharca kullanıyor fakat ios ve wp düşük donanımda bile akıcı bir şekilde çalışabiliyor ben bunun için iphone önerdim yazılım desteği için de en iyisi iphone ha illa ben android alacağım diyorsan saf android kullanan telefonlara yönelmelisin.

kaan033

Asistan
Reaksiyon puanı
1
dostum android stabil bir işletim sistemi değil donanımı hunharca kullanıyor fakat ios ve wp düşük donanımda bile akıcı bir şekilde çalışabiliyor ben bunun için iphone önerdim yazılım desteği için de en iyisi iphone ha illa ben android alacağım diyorsan saf android kullanan telefonlara yönelmelisin.

Saf android'den kastınız ney öncelikle anlayamadım daha sonra o konuda iphone hoşuma gidiyor o özelliğini beğeniyorum oyunları felan en iyi iphone açıyor, çalıştırıyor ve stabil bir şekilde devam ediyor daha sonra güncelleme desteği var sanırım ancak daha önce hiç iphone kullanmadım ve ekranı küçük geliyor o kadar para verip pişman olmak istemem.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Saf android'den kastınız ney öncelikle anlayamadım daha sonra o konuda iphone hoşuma gidiyor o özelliğini beğeniyorum oyunları felan en iyi iphone açıyor, çalıştırıyor ve stabil bir şekilde devam ediyor daha sonra güncelleme desteği var sanırım ancak daha önce hiç iphone kullanmadım ve ekranı küçük geliyor o kadar para verip pişman olmak istemem.
Googlenin çıkarttığı telefonlar Nexus adı taşıyan her cihaz ve Google Play edition adını taşıyan her cihaz saf android kullanıyor güncelleme desteği en uzun olan android cihazlar saf android cihazlardır Çıkan en son saf android telefon LG Nexus 5`tir.

Reaksiyon puanı
16,128
dark evopad 3g m7220'deki android nasıl? telefon değil ama 3gli tablet gerçi telefon özelliği var ama benbişeye benzetemedim.

kaan033

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Googlenin çıkarttığı telefonlar Nexus adı taşıyan her cihaz ve Google Play edition adını taşıyan her cihaz saf android kullanıyor güncelleme desteği en uzun olan android cihazlar saf android cihazlardır Çıkan en son saf android telefon LG Nexus 5`tir.
Bilgilendirme için teşekkürler peki son amiral gemilerinde böyle bir özellik varmı? Varsa hangilerinde var?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bilgilendirme için teşekkürler peki son amiral gemilerinde böyle bir özellik varmı? Varsa hangilerinde var?

Maalesef, googlenin ürettiği ve saf android kullanan cihazlar nexusdur en fazla güncelleme alan cihazlardır hatta ilk alanlardır çünkü bu cihazlar üzerinde geliştirilip ilk bu cihazlara sunuluyor.

kaan033

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yorumlar için teşekkürler. O zaman benim gibi uzun vadeli telefon isteyen arkadaşların hangi markanın daha çok güncelleme desteği arkasında durduğuna dikkat etmesi gerekecek.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
HTC One M7 Google Play Edition ve S4 Google Play Edition ne yazık ki Türkiyede satılmıyor.En yenisi dediğim gibi LG Nexus 5

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Yorumlar için teşekkürler. O zaman benim gibi uzun vadeli telefon isteyen arkadaşların hangi markanın daha çok güncelleme desteği arkasında durduğuna dikkat etmesi gerekecek.
aynen öyle dediğim gibi stabilite herşeydir.

kaan033

Asistan
Reaksiyon puanı
1
aynen öyle dediğim gibi stabilite herşeydir.

Keşke daha önceden iphone kullanıcısı olsaydım o zaman iphone almaktan korku duymazdım çünkü stabilite'de ilk aklıma gelen telefon markası bu ve akrabalarımın birçoğu iphone kullanıyor bi ablam note 3 almıştı oda kasmadan şikayetçi android telefonlarda ne kadar yeni model olsada kasma söz konusu oluyormuş malesef. Ve en sonunda artık akrabalarıma ayrı ayrı sorucam ne bu iphone merakı diye yıllardır hepsi iphone kullanıyor bu iştede birşey var demek ki. Bilgilendirme için teşekkürler bu arada her yorum önemli benim için arkadaşlar, bende sizin yorumlarınızla vs. fikir üretip karar vermeye çalışıyorum. Ancak bir sorum daha olacak Son çıkan amiral gemiler uzun bir süre güncelleme desteği almaz mı?

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Keşke daha önceden iphone kullanıcısı olsaydım o zaman iphone almaktan korku duymazdım çünkü stabilite'de ilk aklıma gelen telefon markası bu ve akrabalarımın birçoğu iphone kullanıyor bi ablam note 3 almıştı oda kasmadan şikayetçi android telefonlarda ne kadar yeni model olsada kasma söz konusu oluyormuş malesef. Ve en sonunda artık akrabalarıma ayrı ayrı sorucam ne bu iphone merakı diye yıllardır hepsi iphone kullanıyor bu iştede birşey var demek ki. Bilgilendirme için teşekkürler bu arada her yorum önemli benim için arkadaşlar, bende sizin yorumlarınızla vs. fikir üretip karar vermeye çalışıyorum. Ancak bir sorum daha olacak Son çıkan amiral gemiler uzun bir süre güncelleme desteği almaz mı?
elbette alacaktır fakat saf androidler kadar uzun alamazlar Çünkü amiral gemilerin her 5-6 aya bir yenisi çıkıyor yeniyi daha fazla sattırmak için eskide kalana güncelleme vermiyorlar Google adı altında üretilen telefonlarda böyle bir durum söz konusu olmuyor

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Son çıkan amiral gemilerinin alıcağı maksimum güncelleme desteği 2 yıldır. Ayrıca Google adı altında üretilen cihazlarında güncelleme desteği 18 aydır yani 1,5 sene. (Nexus)

Konuya dönersek ilk seri 64 bitli Android amiral gemileri alınmaz,illa ki sorunlu olucaktır. Apple bile yaşadı sorun 5s'de mavi ekran veriyodu ilk başlarda windows gibi. :lol:

kaan033

Asistan
Reaksiyon puanı
1
elbette alacaktır fakat saf androidler kadar uzun alamazlar Çünkü amiral gemilerin her 5-6 aya bir yenisi çıkıyor yeniyi daha fazla sattırmak için eskide kalana güncelleme vermiyorlar Google adı altında üretilen telefonlarda böyle bir durum söz konusu olmuyor
Akşam akşam biraz meşkul ettik sorularla ama yardım için teşekkürler birkez daha bunlar benim için önemli

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Son çıkan amiral gemilerinin alıcağı maksimum güncelleme desteği 2 yıldır. Ayrıca Google adı altında üretilen cihazlarında güncelleme desteği 18 aydır yani 1,5 sene. (Nexus)

Konuya dönersek ilk seri 64 bitli Android amiral gemileri alınmaz,illa ki sorunlu olucaktır. Apple bile yaşadı sorun 5s'de mavi ekran veriyodu ilk başlarda windows gibi. :lol:
Yorum için teşekkürler hocam :) Sanırım bu gidişle ben daha çok araştırma yapacam :D