Z1 compact ekrani yeterli mi ?

Mustafaline

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Yine kararsız kaldım, bir hal çaresine bakalım gençler. Geçen mağazada baya bir inceledim. abisi z1le karşılaştırdım. z1 elime büyük geldi gibi. ekran da ıps olmadığı için elemiştim kafamda. ama inceleme videolarını izlerken oyun için yeterli değil gibi, arkadaşımın xperia sp var tam uygun ekran o gibi. sony den şaşmayacağım için başka seçenek öneren var mı yoksa z1 compact yeter mi? olmadı başka marka da düşünebilirim ?

someone799

Asistan
Reaksiyon puanı
1
O fiyata 32 gb lg g2 alabilirsiniz hocam ekran sizi tatmin etmiyorsa

Mustafaline

Asistan
Reaksiyon puanı
5
20 megapixel faktörü ve kasa kalitesi var arada. LG g2 de iyi telefon aslında

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Z1 compact veya G2 den şaşmayın ikiside çok iyi ama ben G2 öneririm neden dersen daha büyük ve kaliteli ekran daha iyi pil ömrü ve tasarım

someone799

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kamera konusunda tam olarak bir karsilastirma yapamam yaparsam yanlis bilgilendirme olur fakat g2 ekran acisindan ve performans acisindan sizi uzmez hocam. Youtube uzerinden cihazlar hakkinda performans ve oyun incelemeleri yapmak fikir sahibi olmanizi saglayabilir

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Z1 ve z1c arasındaki tek fark ips ekran. Başka marka düşünürsen G2 32 gb modelini önerebilirim aradaki farklara gelirsek daha büyük ve kaliteli ekran ve daha uzun pil diye kısaca yazabilirim.Altını çizerek diyorum z1c de alsan seni yarı yolda bırakmaz istediğini verir ve kasa kalitesi su/toz dayanıklılığı ile daha uzun kullanım süresi vaad eder.

Mustafaline

Asistan
Reaksiyon puanı
5
sony den başka marka kullanmadığım için.alışmışım menüsüne vs mesela lifelog kullanmak isterim bilekliği ile, walkman zaten ayrı bir olay. lg g2 nin ekranı kasa üzerinde gerçekten iyi oturmuş fiyatı da o donanıma göre gerçekten iyi. geçen senenin amiral gemisi yani az buz birşey değil. 2 milyara çıksa bütçem z2 alıp geçcem. ama z1 i hiç beğenmedim. ekran 5inc olmasına rağmen g2 den kaba yapmışlar kasayı. z3 compact sızıntıları var ama onu da bekle çıksın fiyatı 1500 altına insin derken 7 8 ay geçer. ben ekim gibi alacağım oy nerelere gidem :)

bmw m3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
z1 c ninde pili iyi hocam bende sizin gibi arada kalmış biriyim alabilirsem z2 alıcam sony kalitesi farklıdır ama onerim z1 compact olur dhde 7saat ekran suresi ile 1 gun geçiren var

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
G2nin pil performansı z1c ye göre daha iyi diyenler neye dayanarak bunu diyorlar ?
İkisininde pil performansı birbirine çok yakın
Öte yandan Z1 Compact malzeme kalitesi , kamera , dayanıklılık , microsd desteği , güncelleme desteği gibi birçok yönden g2den üstün kaldı ki g2nin Android L yi alabilceğini hiç sanmıyorum :lol:
Bunlarda gsmarena nın pil testleri
LdZn0J.jpg
d48GrV.jpg

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
sony den başka marka kullanmadığım için.alışmışım menüsüne vs mesela lifelog kullanmak isterim bilekliği ile, walkman zaten ayrı bir olay. lg g2 nin ekranı kasa üzerinde gerçekten iyi oturmuş fiyatı da o donanıma göre gerçekten iyi. geçen senenin amiral gemisi yani az buz birşey değil. 2 milyara çıksa bütçem z2 alıp geçcem. ama z1 i hiç beğenmedim. ekran 5inc olmasına rağmen g2 den kaba yapmışlar kasayı. z3 compact sızıntıları var ama onu da bekle çıksın fiyatı 1500 altına insin derken 7 8 ay geçer. ben ekim gibi alacağım oy nerelere gidem :)

Hocam harbi katılıyorum size Z2 türkiye pazarına yeni yeni giriyor z1 daha geçen senenin amiral gemisi belkide geçen sene bile olmadı :D şimdi Z3 sızıntıları falan derken Z3 çıkcak Z3ü bekleyen arkadaş alırken 6 ay dan kısa sürede Z4 çıkacak telefon pazarı bi acayip oldu açıkcası bence en iyisi en azından biraz daha bekleyip Z3 ü bekleyin yakındır en azından Z2 alın güncelleme daha fazla alırsınız hiç yoktan.

Ama eğerki z1c alırsanız ve uzun süre kullanacağım derseniz G2 yerine tercih edilmelidir. gerek hafıza genişletme gerek kamera konusnda size daha uzun süre hizmet eder.

En iyisi 3310 demeden geçemeyeceğim :D Burdan herkese iyi geceler :D

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Z1 Compact yeterli evet almanızı öneriyorum, başka telefonlara yönelmeyin eğer z1c istiyorsanız.

Mustafaline

Asistan
Reaksiyon puanı
5
arkadaşlar sağolun yorumlarınız için. dediğim gibi şimdi para biriktirme aşamasındayım okul açılsın ekim gibi alırım tahminen. eylülün 6 sında IFA var sanırsam. z3 compact aklımızı başımızdan almazsa dediğiniz gibi z1 compact ı alır geçerim artık. tekrardan teşekkürler

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
arkadaşlar sağolun yorumlarınız için. dediğim gibi şimdi para biriktirme aşamasındayım okul açılsın ekim gibi alırım tahminen. eylülün 6 sında IFA var sanırsam. z3 compact aklımızı başımızdan almazsa dediğiniz gibi z1 compact ı alır geçerim artık. tekrardan teşekkürler
Sony güzel cihazlar çıkarıyor z1c benim en sevdiğim sony modeli ancak şu led flaş konusunda kendini bi düzeltemedi o led flaş her zaman tek hadi onu gectim cok dusuk yaydigi isik s3ün bile flaş ışığı ondan iyidir ben bu yüzden sonyden soğudum bu konuya bir el atamadilar ayrica cihaz çok çabuk çiziliyor her 2 tarafına jelatin takman lazım ve su gecirmeyen model olduğu icin sarj dock ta alman lazım bir tane o kapaklar zamanla açılıp kapana kapana aşınır telefonu almayı düşünuyorsan bunları göz önünde bulundur sonra kimse eksilerinden bahsetti deme şimdiden alacağın cihaz hayırlı olsun diyorum ben :)

digger13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
z3 compact i beklersen cok beklersin benden soylemesi.
Dostum eger oyun meraklisiysan Buyuk ekran tercih et.Bak sana şoyle bir tavsiye verim şuan telefonlardaki oyun performansi max seviyede.Tamam karsilastirma yaparsan arada farklar olabilir.Ama tekken ayni performansi gosterecek.

Mustafaline

Asistan
Reaksiyon puanı
5
şarj dock al ikide bir o kapağı açma diyorsun yani, çabuk mu bozulur o kapaklar ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

z3 compact i beklersen cok beklersin benden soylemesi.
Dostum eger oyun meraklisiysan Buyuk ekran tercih et.Bak sana şoyle bir tavsiye verim şuan telefonlardaki oyun performansi max seviyede.Tamam karsilastirma yaparsan arada farklar olabilir.Ama tekken ayni performansi gosterecek.

performansı için beklemeyeceğim zaten, ekranı 4.6 inc olacakmış sırf o yüzden düşünüyordum

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
Ben Z1 Compact kullanıyorum gayet memnunum cihazdan. Fazla oyun oynayan biri değilim yani ufak tefek oyunlar olur telefonumda (Clash of Clans, Fun run vb.) o yüzden büyük ekrana ihtiyaç duymadım , zaten 5 inç ekran büyük geldi bana. Cihazın bana göre tek eksisi arka tarafı çabuk çiziliyor o yüzden alındığında jelatin takılması gerekli, ön taraf da ise daha şu ana kadar bir çizik oluşmadı , ön tarafı gayet dayanıklı. Kapak açma olayına ise Manyetik usb kablosu aldım 15 tl ye. Sanırsam daha hızlı şarj ediyor cihazı.

41inC44YGzL.jpg

berke.dabag

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Z1 Compact kullanıyorum gayet memnunum cihazdan. Fazla oyun oynayan biri değilim yani ufak tefek oyunlar olur telefonumda (Clash of Clans, Fun run vb.) o yüzden büyük ekrana ihtiyaç duymadım , zaten 5 inç ekran büyük geldi bana. Cihazın bana göre tek eksisi arka tarafı çabuk çiziliyor o yüzden alındığında jelatin takılması gerekli, ön taraf da ise daha şu ana kadar bir çizik oluşmadı , ön tarafı gayet dayanıklı. Kapak açma olayına ise Manyetik usb kablosu aldım 15 tl ye. Sanırsam daha hızlı şarj ediyor cihazı.

41inC44YGzL.jpg
sormadan geçemiyeceğim bir tarafı usb anladım peki diğer tarafı? yarım saatir aklım ermiyor :)

nereloyka13

Asistan
Reaksiyon puanı
6
root yaparak immersive modunu desteklemeyen oyunlarda da tam ekran oynayabilirsiniz ve bbende çok şüpheliydim ama bence gayet yeterli

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
şu z1c nin birtek ön kameranın yeri berbat olmuş tasarım anlamnda ,fhd ekranı çok gereksiz görüyorum bende hd ekranda çok daha verimli s800 ama g2 nin ekranı tasarımı ve arayüzü beni g2 ye çekti birazda zevk meselesi :)

Mustafaline

Asistan
Reaksiyon puanı
5

r

41inC44YGzL.jpg

bende dock girişli kablo alıp ordan şarj ederim o zaman. daha kullanışlı olur

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
o kablonun orjinal sony olanını 45 tlye aldım sahibinden.com'dan :)

orhangulasti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yine kararsız kaldım, bir hal çaresine bakalım gençler. Geçen mağazada baya bir inceledim. abisi z1le karşılaştırdım. z1 elime büyük geldi gibi. ekran da ıps olmadığı için elemiştim kafamda. ama inceleme videolarını izlerken oyun için yeterli değil gibi, arkadaşımın xperia sp var tam uygun ekran o gibi. sony den şaşmayacağım için başka seçenek öneren var mı yoksa z1 compact yeter mi? olmadı başka marka da düşünebilirim ?

Hocam Ettiğinde Laf mı Hiç Sıkıntı Olmuyo Ben Xperia S Kullanıcısıyım Arkadaşımda Z1 Var Z1 Gerçekten Çok Büyük. Z1C Bildiğin Xperia S Gibi Ve ele Daha Kolay Tutuluyor Z1 İle Tamamen Aynı Özelliklere Sahip Üstelik Sonradan 4K ve Timeshift Videoda Kurabiliyorsun. Ve Elinde Küçük Bir Z2 Oluyor :D Gözün Kapalı Z1C Al

Mustafaline

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Hocam Ettiğinde Laf mı Hiç Sıkıntı Olmuyo Ben Xperia S Kullanıcısıyım Arkadaşımda Z1 Var Z1 Gerçekten Çok Büyük. Z1C Bildiğin Xperia S Gibi Ve ele Daha Kolay Tutuluyor Z1 İle Tamamen Aynı Özelliklere Sahip Üstelik Sonradan 4K ve Timeshift Videoda Kurabiliyorsun. Ve Elinde Küçük Bir Z2 Oluyor :D Gözün Kapalı Z1C Al

kardeş xperia s dedin kandırdın beni :D abi 2 sene önce dev gibi dediğimiz xperia s 4.3 inc miş sen dedikten sonra baktım da fark ettim. inanamıyorum. algımız ne çabuk değişiyor be. valla sağolasın bak, bakış açım değişti :D

orhangulasti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş xperia s dedin kandırdın beni :D abi 2 sene önce dev gibi dediğimiz xperia s 4.3 inc miş sen dedikten sonra baktım da fark ettim. inanamıyorum. algımız ne çabuk değişiyor be. valla sağolasın bak, bakış açım değişti :D
ben bi yılı geçti alalı ilk aldığım günü çok iyi hatırlıyorum ilk android telim sonuçta valla afedersin ama elime sığmıyodu sanki hayvan gibi diyordum ama şimdi o kadar normal geliyor ki :D Şu anki hedefim Z1C Almak Çok Hoşuma gidiyo