Toblerone Domuz Yağı Testi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deleted member 216045
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Hakaret değil diyorsun ama hakaret ediyorsun aynı zamanda. Eziklik psikolojisi bu olsa gerek

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Kendimden süphelenirim isvicrenin marka cikolatalarindan süphelenmem.

Ama arastirmakta fayda var yine. Almanlarin sikca kullandigi bir laf vardir: Güven iyidir, kontrol etmek daha iyi!

Mümkünse arastirilsin.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Çok kaliteli bir markadır Avrupada satışta olan ürünlerinde bile domuz yağı kullanılmazken Türkiyedeki ürünlerinde kullanıldığını hiç sanmam

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
ezik insanlar, başkalarının ezik olduğunu imha eder ama bilmez ki kendi ezikliğinin dışa vurumu olduğunu.

Reaksiyon puanı
16,128
çikolatada hayvansal yağ olmaz kakao yağı kullanılması gerek.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Peki arkadaslar, konu cikolata ama: Bu pringles de e471 domuz yagi diyorlar dogru mu? Türkiye deki kutularda e471 geciyor mu?

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Beyaz çikolatalı ve tuzlu bademli dışında yemiyorum Toblerone. Milletin yediği normali tadı iğrenç geliyor geliyor bana. Birde Lindt daha iyi her çeşidi aşk sebebi. :devil:

Domuz yağı olucağını sanmıyorum öyle olsa TR'de satışı olmazdı. Genede belli olmaz burası TR.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Beyaz cikolatalisi kahveyle iyi gidiyor.

Reaksiyon puanı
16,128
Sigir olsa Türkiye de helaldir diye tahmin ediyorum da yurtdisinda temiz degildir.

komşu bunu bulmuş:
http://www.helalyeriz.com/Katkilar.jsp?c=E471
E471 Katkısının Kaynağı
E471, hayvan veya bitki kaynaklı olabilir. Gliserin ve yağ asitlerinden üretilir.

Hidrojene edilmiş soya yağından üretilebilir.
Yağlı besinlerde yumurtanın köpürme etkisini korumak için kullanılır.
Nişastalı ürünlerde, nişastanın su kaybetmesini engellemek üzere kullanılır. Bu şekilde daha taze kalır.
E471 Katkısının Dinen Durumu
E471, bitki, balık veya diğer hayvanlardan elde edilebilir. Bitkisel kökenli olanı helaldir. Hayvansal kökenli olanı ise, hayvan ürünlerine dair genel hükümlere tabidir. Yani helal kesim hayvandan geleni helaldir.

E471'in nebati veya hayvani olduğunu gözle ayırdetmenin bir yolu yoktur. Bu sebeple, bitkisel olduğu bilinmiyorsa kaçınmak en doğrusudur.
jelatin gibi bişey bitkisel ve hayvansal olarak bulunuyormuş...

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
çikolatayı nestle icat etti dünyanın en kaliteli en doğal çikolatası doğal oluyor merak etme:
şeker,tam yağlı süt tozu,kakao yağı,kakao kitlesi,yağsız süt tozu,süt yağı,ayçiçek lestini,tuz,vanilin,kakao kuru maddesi ve süt kuru maddesi.
Ayçiçek lestini gdo mesela ama sadece bunlarla mı sınırlı ? Hangi çikolata bu abi

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=183989]ConfickerBelasi[/MENTION]

E471 ya hayvansal yag oluyor ya da soya yagi. Paketlerde parantez icinde (soya) olarak belirtilmemisse genelde hayvansal yag oluyor. Pringlesin hangi cesidine baktiysam E471 var, olmayanini göremedim daha.

Reaksiyon puanı
16,128
[MENTION=183989]ConfickerBelasi[/MENTION]

E471 ya hayvansal yag oluyor ya da soya yagi. Paketlerde parantez icinde (soya) olarak belirtilmemisse genelde hayvansal yag oluyor. Pringlesin hangi cesidine baktiysam E471 var, olmayanini göremedim daha.

cipste yedirtmicekler...

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Arkadaş yurt dışı gibisi yok :) Ne kadar ürüne bakarsam bakayım eğer domuz yağı varsa açık açık yazıyor. Türkiye'de yok deseler bile çıkıyor yani :) Ben balık krakerimi yerim keyfime bakarım :) ille çikolata gerekse Nutella, Toffifee yeterli :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Neredeyse her cipste çin tuzu var diye düşünüyorum. Pringles yerine Bim'de satılan Party'i tavsiye ediyorum :)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Yediğiniz her şeyde gdo lu madde var ister inanın ister inanmayın. Yarın vaktim olunca tüm gdo lu maddeleri size yazayım ona göre alında diyemicem çünkü hepsinde var. En kötüsüde bardak mısırlar allah korusun kanserden geberir gidersiniz. Ketçap mayonez hardal bunları tüketmeyin özellikle ve özellikle o aptal pringles allahım içindeki maddeler aklıma geldikçe iğreniyorum bide ben onları yemiştim daha önceden. Gerçi bu maddeleri sık tüketmedikçe pek bir zararı olmaz ama alzheimere kadar yolu var 23 yaşındaki çocuk dengesiz beslenmeden alzheimer oluyorsa ben pes derim. GIDA TERÖRÜ Türkiye'nin en büyük sorunudur hatta dünyanın en büyük sorunudur. İçtiğiniz sütler ölü süt analize sok içinde ölü protein mineraller var. Yediğin tavuk 3 ay boyunca yerinden kalkmış mı hiç merak ettin mi yediği yem gdo lu onu şişiriyor acıktırıyor hep yiyor hayvan. Yumurtasıda gdo lu oluyor haliyle. Yediğin balığa ne demeli peki ? Balık havuzlarında gdolu yemlerle 2 katı boyut ve daha hızlı üremesi sağlanıyor. Ayrıca çok çabuk büyüyorlar. Ahhh ahhh insanlar çok tehlikeli nasıl fazla para kazanırım hırsına girmiş millet

Reaksiyon puanı
16,128
grrs5.jpg

ondan böyle satmaya çalışıyorlar.

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Pringlesta domuz yagi kullaniliyor. Hatta uzerinde yaziyordu. Tam hatirlayamasamda yesil renkli olanindaydi. Cikolata konusuna gelirsek bircok firma mamullerinde aycicek,zeytin yag disinda yaglar kullaniyorlar bunun en basinda gelen ise pamuk yagi... Nutellayi gunes altina koyun 2 saat sonra koyu yag tabakasini gorursunuz. Tobleroneda da fazlaca bu yagdan olabilir topaklanma sebebi budur..

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Olumlu derken tespit edildi mi demek yoksa bulguya ulaşılmadı mı demek ?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Adam akilli aciklamasini yapinda bilelim. Olumlu ne demek oluyor simdi? Varmi yok mu ögrenelim.

APOTT

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sonuç pozitifse domuz yağı var demektir.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Yabancı firmaların malını yemiyeceksin. Al Torku`yu mis gibi ye. :dirol:

Reaksiyon puanı
16,128
güya çikolatada hayvansal yağ kullanılmazdı var mı? yok mu? kesin cevap gerek piyasadan toplatılcak mı? müslüman ülkede domuz yağı ve ürünleri olan bişeyler satmaya utanmıyorlar?

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Olumlu diyorsa sıkıntı yok demek sanirim.. Prosedurlere uygun..