Toblerone Domuz Yağı Testi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deleted member 216045
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KaptaPrism

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Domuz yağı olduğunu zannetmem. Yani zararla bir şey olma ihtimali yüksek de domuz yağı devri geçti artık.

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Hangisinde yok ki hile alayında bişeyler var tabiki domuz yağı vs bunlar sakat.
nestle çikolata gerçekten güzel

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Toblerone de olan nestle cikolatada hele hele vardir.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
nestle çikolatada olmaz yoksa türkiyeden çok kötü şutlanır.

Toblerone de varsa bil ki nestle ürünleride temiz degildir. Ikiside isvicre firmasi, marka cikolataya koyuyorlarsa bunlarinda temiz oldugunu pek sanmiyorum acikcasi. Ki, toblerone de domuz yaginin olduguna hala ihtimal vermiyorum. Konuyu acan arkadas dogru dürüst bir aciklama yapmadi daha.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Toblerone de varsa bil ki nestle ürünleride temiz degildir. Ikiside isvicre firmasi, marka cikolataya koyuyorlarsa bunlarinda temiz oldugunu pek sanmiyorum acikcasi. Ki, toblerone de domuz yaginin olduguna hala ihtimal vermiyorum. Konuyu acan arkadas dogru dürüst bir aciklama yapmadi daha.

vakti zamanında pastanecinin birine sormuşlar ona göre çikolata'da hayvansal yağ kullanılmazmış o çikolata olmazmış kakao,kakao yağı olur.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
vakti zamanında pastanecinin birine sormuşlar ona göre çikolata'da hayvansal yağ kullanılmazmış o çikolata olmazmış kakao,kakao yağı olur.

Hocam valla kime güvendiysek bize kazik atti. Umarim arkadasin dedigi gibi degildir..

Böyle bir durum varsa Toblerone ürünlerinin Türkiye'de satisi durdurulur mu?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Hocam valla kime güvendiysek bize kazik atti. Umarim arkadasin dedigi gibi degildir..

Böyle bir durum varsa Toblerone ürünlerinin Türkiye'de satisi durdurulur mu?
belli olmaz tarım,gıda ve hayvancılık bakanlığına şikayet edilir analizde bulunursa yasaklanabilir yada fısıltı gazetesi ile kulaktan kulağa yayılır boykot olursa bişey olur...

krkmzmrt

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Olduğunu sanmam Domuz Yagı Ucuz ve ithal ürünlerde çok kullanıyor toblerone dünya markası sonuçta avrupalılarca biliyor domuzun zararlarını onların bilinçsiz insanları tüketiyor bu tarz ürünleri bilgilisi bilinlisi ağzına surmuyor bence yok

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Var mi yok mu? Bu konuya aciklik getirirsen sevinirim.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Konuyla ilgili arastirma yaptim arkadaslar olumlu demek sıkıntı yok demek Prosedürlere uygun.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
toblerone aklanmış demek ama bugün alayım dedim elim gitmedi alamadım nedense bunda axess amcanın ilgisi yok tamam nt'de kulaklık seçerken etkisi vardı ama...

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Konuyu acan arkadasimiz da onayladi. Domuz yagi yokmus Toblerone de.

Domuz yagini genelde ucuz dandik markalarda kullaniyorlar maaliyeti daha ucuz oldugu icin.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
demek ki ucuzlar çikolata değil gerçek çikolatada hayvansal yağ olmaz öteki tarafta hesabını nasıl verecekler?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Hocam öteki tarafi düsünen adam zaten böyle bir sey yapmaz. Benim bildigim tek sey, isvicre'de üretilen marka cikolatalarda domuz yagi kullanilmiyor.

Zahmet edip bu isi arastiran arkadasimiza tesekkür ediyorum.

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
beyler shiftdelete forumu daha çok geliştirilmeli o kadar kişi mesaj atmış bi bildirim gelmedi ( emaili kastetmiyorum özel mesaj gibi bildirim gelmeli bence)
domuz yağı yoktur ama [MENTION=312196]edox[/MENTION] yurt dışında olduğu için onu bilemicem yurt dışında bazı ülkelerde yasak ama domuz yağıda olabilir onlarda.
örnek vermek gerekirse benim kullandğım bi sporcu ilacında yahombin var ama tr de kilerde yok yasak çünki bende yurt dışından aldım

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Hocam ülke genelinde domuz yagi ve domuz ürünleri yasak degil. Ama, marka cikolatalarda isvicrenin hicbir firmasi domuz yagi kullanmaz.

Domuz yagini daha öncede dedigim gibi ucuz cikolatalarda kullaniyorlar maaliyeti düsürmek icin. Elde ettikleri artiklari bu cikolatalara katiyorlar.

Toblerone, Lindt, Frey, Cailler ve önde gelen markalar asla domuz yagi kullanmaz.