Toblerone Domuz Yağı Testi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deleted member 216045
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
D

Deleted member 216045

SDN Okuru
Arkadaşlar tobleron almıştım eritip dondurmanın üstüne dökeyim dedim fakat eritirken topak topak oldu, bi kanalda izlemiştim eğer topak topak oluyorsa domuz yağıdır, ülker çikolataları eritince su gibi oluyor mis gibi ama bunda %90 domuz yağı var kanımca, her ne kadar içerik listesinde yazmasada.
İstanbul eyüpte ikamet ediyorum nereye test için götürebilirim? ücretsiz olursa iyi olur.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Ücretsiz yaptırabileceğini sanmıyorum ama özel laboratuvarlar var

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
174'ü ara onlar numuneyi alır analiz eder bilgi verirler ücretsiz.
http://www.alo174.gov.tr/
guvenilirgida2.png

http://www.alo174.gov.tr/QueryTasks.aspx
logo174.JPG

hsnklc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bence alakası yok ama neyse çok kaliteli firmaların çikolatalarını erittiğim oluyor bazı şeyler için evde onlarda da topaklanma oluyor.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sen sağlığına dikkat eden biriysen çikolata, sakız, kraker, bisküvi, bunun gibi şekerli şeylerde (glikoz şurubu maltoz şurubu pamuk yağı, modifiye mısır nişastası ve daha sayamayacağım birçok şey) bunların hepsi gdo lu maddeler ve her şekerli şeylerin içinde bulunur çok nadir var olmayanlar torku konya şekerin ürünleri. Bide tuzlu şeyler var cips hamburger gibi şeyler onlardada (monosodyum glutamat yani çin tuzu var) çin tuzuda alzheimer yapıyor ve insanın beyin anatomisini bozup daima açlık hissi veriyorlar. Sadece domuz yağıyla sınırlı kalmamalıyız sağlığımıza dikkat edip duyarlı olmalıyız

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
ben hergün 2 x 80gr nestle çikolata yerim nestle'de böyle şeyler olmaz gdolu diye soyo lestini kullanmıyor esas gdolu olan konya şeker soya yakalandı kakao kremasında.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Abi nestlenin içindeki maddeleri sayar mısın bana ?
çikolatayı nestle icat etti dünyanın en kaliteli en doğal çikolatası doğal oluyor merak etme:
şeker,tam yağlı süt tozu,kakao yağı,kakao kitlesi,yağsız süt tozu,süt yağı,ayçiçek lestini,tuz,vanilin,kakao kuru maddesi ve süt kuru maddesi.

hsnklc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
çikolatayı nestle icat etti dünyanın en kaliteli en doğal çikolatası doğal oluyor merak etme:
şeker,tam yağlı süt tozu,kakao yağı,kakao kitlesi,yağsız süt tozu,süt yağı,ayçiçek lestini,tuz,vanilin,kakao kuru maddesi ve süt kuru maddesi.

Çikolatanın ilk geçmişi kızılderililere dayanır siz daha iyi araştırsanız iyi olacak.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Toblerone de domuz yagi olmasina hic ihtimal vermiyorum. %0 diyebilirim.

hsnklc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Toblerone (525 Kalori) İçindekiler:

Şeker, Yağlı Süt Tozu, Kakao Yağı, Kakao Kitlesi, Bal %3, Süt Yağı, Badem %1.6, Aromalar,Emülgator / Soya Lesitini, Yumurta Akı.

Buyrun içindekiler bunlardır zaten sürekli denetlenir bunlar ve artık avrupada bile içinde domuz yağı olan toblerone yok!

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
torku en temız fırma yav abarttın

ben kirli demedim gıdatarım ve hayvancılık bakanlığı rutin kontrolde yakalamıştı gazete,tvlerde haber olduydu...
ilk endustriyel üretim diyecektim o kızılderililer mayalar değil mi?

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Sizin Toblenone'de değil, Ülker 'de aramanız lazım domuz yağını. Toblerone ve Ülker' i ısırdığınızdaki kalite farkı zaten kendini belli diyor. Sadece çikolata değil Toblerone.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Domuz yagi bir kenara: Kaciniz tobleronenin logosunda gizli olan ayicigin farkina vardi bakalim?

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Çikolata olsun da ne olursa olsun. :D
Genellikle Torku'nun ürünlerini tercih ediyoruz. Çünkü Torku KonyaŞeker ürünü Konya'mız hemşerimiz kazansın diye tercih ediyoruz.

Torku'nun ürünlerinde ne kullandığını bilmemde ama et ürünleri süt ürünleri çikolatası vb. şeyler çok hijyenik ortamda yapılıylor. Bizzat gidip gördüm.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Beyler kimse birbirine catmasin rica ediyorum.